Rosekake

Denne rosekaken laget jeg til bursdagsbesøket mitt forrige helg. Jeg har egentlig bursdag 4. juli, men feirer det alltid med venner før sommerferien. Rosekake er en nydelig sjokoladekake fylt med bringebærkrem. Kaken har 3 lag av sjokoladekake og 2 lag med bringebærkrem. Det er en utrolig god kake, som er pyntet med roser av rosa smørkrem.
Du trenger:
Lag denne sjokoladekakerøren og fordel den i 2 like store springformer. Dersom du bare har 1 av samme form, kan du bruke samme form og steke i den 2 ganger. Jeg brukte en 23 cm springform.

Skjær av toppene på begge kakene, slik at de får en flat overflate. Skjær deretter de 2 delene i 2 igjen, slik at du får 4 deler tilsammen.
Jeg brukte 3 lag i kaken min. Du kan bruke alle 4 lagene hvis du vil, men da må du lage mer bringebærkrem.
Tips: Resten av kaken (toppen og det 4. laget) kan du for eksempel smuldre opp og bruke til å lage cake pops. Du kan fryse det og bruke det en gang du skal lage sjokolade cake pops.
Oppskrift på cake pops her!
Lag 1 porsjon smørkrem. Oppskrift på smørkrem finner du her!
Legg en del av sjokoladekaken på et kakefat. Ha smørkremen i en krempose med en rund tipp. Sprøyt en sirkel på kaken som på bildet. Sirkelen av smørkrem lager jeg for at fyllet ikke skal renne ut når jeg legger de andre lagene på.
Bringebærkrem:
 • 3 dl kremfløte
 • 170 g bringbær
Ha kremfløte og bringebær i en mikserboller. Miks til krem.

Ha halvparten av bringebærkremen i midten av sirkelen av smørkrem. Pass på å ikke fylle kaken så mye at fyllet går over kanten på smørkremen.

Legg enda et lag med sjokoladekake oppå og gjør det samme med smørkremen og fyll med resten av bringebærkremen.

Legg det siste laget på toppen.

Bruk resten av den hvite smørkremen til å smøre et tynt lag smørkrem over hele kaken.

Sett kaken i kjøleskapet og la den stå til smørkremen har stivnet helt.
Jeg lot kaken min stå i kjøleskapet over natten.
Lag dobbel porsjon smørkrem. Tilsett rosa konditorfarge i smørkremen til du får en fin rosafarge.
Oppskrift på smørkrem finner du her!
Ha den rose smørkrem i en krempose med en 1M tipp. Jeg bruker alltid engangsposer i plastikk, siden det er mye enklere. 1M tippen må du ha for å kunne lage rosene på kaken. Du finner tippen her!
 Over er det steg for steg bilder av hvordan du lager en rose, slik jeg har laget på kaken. Hvis du ikke har laget slike roser før på cupcakes eller kake, er det lurt og først øve seg litt på et ark.
Begynn med å lage en rose i midten og fortsett til hele kaken er dekket.

Lag rosene tett inntil hverandre, slik at du ikke ser smørkremen under.

La rosekaken stå i kjøleskapet til den skal servers.
Rosekaken har 3 lag av sjokoladekake og 2 lag med bringebærkrem.
Følg gjerne My Little Kitchen på facebook her!
Oppdatering – flere rosekaker:

Jeg laget rosekaken i rødt med hvit kant til en konfirmasjon med Branntema.

10685349_714910111920903_8720680046431501138_n

En sjokoladevariant av rosekaken – oppskrift her!

13170681_1057312627645632_391929224_o

En 17. mai variant av rosekaken – oppskrift her!

IMG_8086

En mer sommerlig variant av rosekaken – oppskrift her!

Jeg håper du ble inspirert til å prøve deg på rosekaken 🙂

-Thea

167 kommentarer

 1. Fantastisk flott kake! Det inspirerer. Vil prøve selv!

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk, Katrine! 🙂

 2. Anonymous

  SÅ utrolig flink du er!! En fantastisk fin kake!! 🙂

 3. My Little Kitchen

  Tusen takk for det 🙂

 4. Anonymous

  Jeg må bare si at jeg har lest bloggen din en stund nå, og da jeg for en stund siden forstod hvor ung du er så fikk jeg helt bakoversveis 😉 Du er SUPERFLINK!! Jeg er SÅÅÅÅ imponert 😀 Ville bare si det. Stå på videre! Jeg følger iallefall spent med.

  1. My Little Kitchen

   Hei, tusen takk for koslig kommentar! Veldig kjekt at du følger bloggen min 🙂

   Thea

 5. Nydelige roser! Virkelig en flott kake

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk, Beate! 🙂

 6. Wow! Du får det til å se så enkelt ut!! En vakker kake jeg fikk lyst til å lage 🙂 God tur til London -og du; du er supersuperflink!

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk for det, Helen! 🙂

   Thea

 7. nydelig rosekake! flink du er:)

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk, Victoria! 🙂

 8. For ei nydeleg kake !!!! 🙂 Denne må eg prøve å lage ! 🙂 God tur til London ! 🙂

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk for det, Elise! 🙂

 9. Bra blogg, Thea!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

  Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  1. My Little Kitchen

   Så gøy! Takk, Magne 🙂

 10. Anonymous

  For en vakker kake! Fikk sjokk da jegbegynte å lese at du bare er ferdig med 10.klasse. Du kommer jo til å bli superflink når du er så talentfull. Fikk lyst til å prøve selv. Aldri sett en så delikat kake:)

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk for hyggelig kommentar 🙂

 11. bare helt nydelig!!!! du er jo helt proff;) den må jeg prøve nå når mine barnebarn kommer på besøk;) ha en fin tur til London!

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk for det 🙂

 12. Kjempe flott kake, men jeg syntes du burde gi kreditt til hvor du fant inspirasjonen.

  http://iambaker.net/rose-cake-tutorial

  1. My Little Kitchen

   Takk for det! Jeg har sett på mange bilder av kaker med roser på og brukt det som inspirasjon. Jeg har ikke hentet inspirasjonen fra et spesielt sted.

   Thea

  2. Det var da en ræva kommentar….. Alle konditorer har vel funnet inspirasjon ett eller annet sted….ta deg sammen!!!! JENTA ER JO DRITFLINK…og bare 15 år. Flotteste kake jeg noen gang har sett…og sikkert kjempegod også!!!!!

  3. My Little Kitchen

   Takk for kommentaren 😉

   Thea

  4. Anonymous

   Kine: unødvendig surt oppstøt fra deg!
   Thea: Helt nyyydelig, du er kjempe flink!!!!!!!!

 13. Herlighet, den så deilig ut! 😀 Flink du er! ^^

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk for det, Marlene! 🙂

 14. Anonymous

  Så fantastisk kake og flott blogg.
  Kommer til å følge, for dette var veldig bra.

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk! Veldig kjekt at du vil følge bloggen min videre 🙂

 15. Nydeligste kaken jeg noen gang har sett! Lagt ut link til facebooksiden. Håper noen blir inspirert, slik at jeg kan smake;)

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk for det, Anneli 🙂

 16. Syns rosekaker er så vakre! Og jeg blir som mange andre veldig imponert over hvor flink du er til å være så ung!

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk, Kine! Jeg liker også veldig godt rosekaker 🙂

 17. For en nydelig kake! Du er imponerende flink! Jeg er mer enn dobbelt så gammel som deg men ikke halvparten så flink til å pynte kaker!
  Og gratulerer med å være dagens anbefaling på vg.no!
  God shoppingtur til London!

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk for hyggelig kommentar, Kristine! 🙂

 18. Utrolig flott blogg og kake. <3

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk 🙂

 19. Den var såååå pen å se på. Utrolig fint. Skal prøve det i helgen 🙂

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk, Anne! Kos deg med bakingen 🙂

 20. Anonymous

  Det er den flotteste kaken jeg noen sinne har sett!!
  Jeg skal gifte meg i løpet av høsten og har lyst på DENNE kaken skal være vår bryllupskake! Fantastisk!!

  1. My Little Kitchen

   Så gøy! Lykke til med bryllupsforberedelsene 🙂

   Thea

 21. Hei, dette var virkelig en flott kake og en superbra bakeblogg! Enda mer imponerende at du er så ung og så flink til både å lage kaker, ta flotte bilder og skrive godt! Legger deg til på listen på min blogg 🙂

  Her skal jeg følge med!

  Klem fra Monkis & sekretæren

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk for hyggelig kommentar! Så gøy at du legge bloggen på listen din. Veldig kjekt at du vil følge bloggen min videre 🙂

 22. Rosekaken ser nydelig ut :)))
  Dette er en blogg jeg kommer til å besøke både titt og ofte, her var det mye flott.
  Jeg ble veldig overrasket når jeg leste at du er 15 år, du er superdyktig!
  Ønsker deg en god sommer……….. og takk for titten :))))
  Mvh
  Merete

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk for hyggelig kommentar, Merete! Veldig kjekt at du liker bloggen min vil følge den videre 🙂
   God sommer!

   Thea

 23. ann-kristin

  Du er jo råflink 🙂 Flott kake du har laget 🙂 Denne må jeg lage til min sønn`s dåp!

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk, Ann-Kristin! Rosekaken er også veldig fin å lage med blå eller hvite roser 🙂

 24. Herlighet for en flott kake!!!!
  kom inn på bloggen din via Dagens anbefaling på vg.no, men legger nå bloggen til som favoritt slik at jeg kan besøkde den ofte. Og kommer til å følge facebook-siden din også 🙂
  Likte at du tok bilde steg-for-steg, ikke alltid vi nybegynnere klarer å følge med når det er noen steg som blir hoppet over…
  Takk for inspirasjon, og god tur til London!

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk for hyggelig kommentar, Sissel! Veldig kjekt at du liker bloggen min og vil følge den videre 🙂

   Thea

 25. WOW! for noen kaker, her er det inspirasjon i drøssevis. Takk for at du deler med oss. Ha en fin tur til London….

  1. glemte å si at denne er lagt som favoritt på min pc nå…

  2. My Little Kitchen

   Takk for det! Veldig kjekt at du liker bloggen min og vil følge den videre 🙂

 26. Anonymous

  For en kakedrøm, og så fint at du legger ut bilder av at hvordan man går fram, steg for steg. Selv jeg som egentlig aldri baker, ble inspirert til å prøve meg på rosekaken. Flink er du! :-)) hilsen Adele Leyha

  1. My Little Kitchen

   Takk for hyggelig kommentar, Adele Leyha! Glad for at du blir inspirert til å bake 🙂

   Thea

 27. Elisabeth Bentsen

  Wow,så utrolig flink du er! Den utrolig flotte kaken ser helt fantastisk ut.

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk, Elisabeth! 🙂

 28. Ojojoj for en flott kake=) Du er jo kjempeflink og den så megagod ut på innsiden også=) Denne må jo bare prøves ute?=

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk for det, Gro Anita! 🙂

 29. Den så fantastisk ut!!
  Skulle gjerne smakt på den, så flink du er!

 30. My Little Kitchen

  Tusen takk, Kathrine 🙂

 31. Anonymous

  Så vakker kake! Den er sikkert deilig å spise også. Jeg skal prøve denne i kveld eller i morgen tidlig før jeg får besøk 😉

  Karianne

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk, Karianne! Så gøy at du skal lage rosekaken 🙂 Kos deg med bakingen!

   Thea

 32. Britt Helen

  Hei !

  Av alle supervanskelige kaker jeg har sett så ser dette faktisk overkommelig ut å lage fordi du har tatt bilder hele veien og lagt ut lenker. Tusen takk for det ! Så kan vi «av og til lage kake» bakere også forsøke 🙂
  Dette er bedre enn flotte kokebøker :-))

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk for hyggelig kommentar, Britt Helen! 🙂

 33. Anonymous

  Dette må være den vakreste kaken jeg noen gang har sett, og smaken av sjokolade, bringebær og smørkrem høres forførende godt ut. Du er utrolig flink ; D

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk for det 🙂

 34. Anonymous

  Så utrolig lekker kake! Og så flink du er! Og kjempebra at du tydelig viser trinn for trinn:) lykke til videre, du må jo bare bli konditor;)

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk! Glad du liker bloggen min med steg for steg bilder 🙂

 35. Det var en utrolig lekker kake!! Så flott med de rosa rosene og den brune sjokoladekaken, den er sikkert kjempegod <3

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk for det! Ja, kaken er utrolig god med bringebærkrem og sjokoladekake. Syntes det passer veldig godt sammen 🙂

 36. Heretter vet jeg hvor jeg skal hente inspirasjonen min! Fantastisk!

  1. My Little Kitchen

   Så gøy at du liker bloggen min. Glad for at bloggen kan være til inspirasjon 🙂

 37. Anonymous

  Så flink du er =)Kaken er veldig fristende,
  Skal lage den jeg også 😀

  1. My Little Kitchen

   Takk for det! Så gøy at du også skal lage rosekaken. Kos deg med bakingen 🙂

 38. Den var jo bare helt nydelig :-DD

 39. Anonymous

  Veldig fin kake, takk for at du deler oppskriftene dine.

 40. Anonymous

  Så flink du er! Kjempefin kake! 🙂

 41. Anonymous

  Du verden! Dette er jo rene ingeniørkunsten! For et praktverk! Og ser jo ikke så lite fristende ut. Denne skal forsøkes, ja, vi har altså ikke tenkt å bake den selv, det overlater vi til et konditori.

  Mvh
  Mons Kake

 42. Anonymous

  What a gorgeous cake! I’m inspired! The filling sounds divine as well! Well done!

 43. Anonymous

  Nå blev jeg imponenert:)
  Du er flink som både baker, pynter og deler det på nettet med fine bilder og oppskrifter.

 44. WOW 😀 Ble kjempe imponert. Den så så delikat ut, kjempe flotte kake! Du er utrolig flink!!

 45. Anonymous

  Så utrolig flott kake, jeg skal øve på rosene.

 46. En veldig fin kake 🙂 Dette må jeg også prøve.

 47. WOW! den så fantastisk ut! sånn vil jeg også lage – takk for oppskriften 🙂 og god tur til London!

 48. Anonymous

  Wow wow wow, vakker kake!!

 49. Anonymous

  Er du så ung, og så flink? Du må bare bli konditor…nydelig kake :)))

 50. Anonymous

  WOW!! Vakker kake som sikkert er kjempegod! Jeg liker bloggen din, du skriver godt og bildene er kjempefine 🙂

 51. Anonymous

  Fantastisk flott kake! =D Og jeg som flere andre her ser jeg ble nok litt overrasket over alderen din – jeg har rundet 30 og tror nok ikke jeg får til noe slikt som dette! Dette har du talent for, så flott at du videreutvikler interessen din =)God tur til London =)

 52. Anonymous

  Veldig bra! Likte som alle andre rosekaken veldig godt. Si meg… hvor i London handler du «bakegreier»?

  :0) Alexandra

  1. My Little Kitchen

   Denne gangen handlet jeg en del bakeutstyr i en butikk som het Lakeland. Strøssel, kakepynt, vaniljeekstrakt og litt muffinsformer pleier jeg å kjøpe på matbutikkene, Tesco, Sainsburys eller Waitrose. De har mer strøssel jo større butikkene er.

   Utenfor London ligger en fantastisk hobbybutikk som heter HobbyCraft. Der har de utrolig mye baketing 🙂
   Nettsiden deres her:
   http://direct.hobbycraft.co.uk/shop/kitchen-craft

   God tur til London 🙂

   Thea

 53. Anonymous

  Hei 🙂 så flink du er 🙂 håper du Blogger fra London om kvar du kjøper bake utstyr, skal dit i september 🙂

  Denne kaken skal prøves 🙂

  Marita 🙂

 54. Hei!

  på det første bilde med mufinsene hadde var det sterk rosa farge og nederst var det lys.
  lurte på om må man bruke mye rosa konditorfarge får å få strek rosa farge, og litt når man ønsker lys rosa?

  1. My Little Kitchen

   Ja, jo mer rosa konditorfarge du tilsetter kremen jo sterkere bli den. Skal du ha lys rosafarge tilsetter du bare litt farge. Det er lurt å tilsette litt og litt farge, slik at du får den rosafargen du vil ha 🙂

   Thea

 55. Anne-Lise

  Flott kake.. 🙂 skal prøve meg på denne til bursdagsjenta mi som blir 7.
  men me d samme du e i London og har denne interessen vil jeg anbefale deg å se innom choccywoccydoodah butikken. der vil det nok være mye spennende. her er nettside: http://www.choccywoccydoodah.com/pages/london-shop
  God tur og takk for gode tips.. 😀

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk for godt tips, Anne-Lise! Skal se om jeg får fått der neste gang jeg skal til London 🙂

   Thea

 56. Anonymous

  uten tvil en av beste som jeg har sett …flott,fantastisk kake .

 57. Anonymous

  Wow, kan ikke tro at du bare er 15 år !!!!!!! Jeg er kjempe imponert… Hvis du begynner å bake på bestilling vil jeg være en av de første som legger inn en bestilling, for jeg er ikke i nærheten av å prøve dette en gang 😉
  Jeg skal følge bloggen din

  Lykke til videre, og nyt London

  God sommer

  Hilsen Jeanette

 58. Dæven! Nå ble jeg imponert! Dette så jo skikkelig lekkert ut!

  Kommer til å følge bloggen din 🙂

 59. Herligheta jente! Den var jo bare helt nyyydelig!!! Også så ung som du er! Du får jo oss godt voksne husmødre til å blekne i forhold!!! He, he, he ;-D Fantastisk, rett og slett et vakkert stykke kunstverk!

 60. Anonymous

  Tenkte først at jeg ikke gadd å lese om den kaken engang, for den så jo altfor komplisert ut. Særlig de rosene… Men så forklarte du såååå enkelt og med de bildene- nå tror jeg jammen jeg skal prøve meg engang og! Den kaken var jo helt nydelig! Og er ikke fan av noen bløtkaker, men sjokolade og bringebær er jo knallgodt! Tusen takk! Deg skal jeg følge med på!
  Hilsen Stine

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk for hyggelig kommentar, Stine! Gøy at du vil prøve deg på rosekaken. Kjekt at du vil følge bloggen videre 🙂

   Thea

 61. Såg denne på VG.no. Gratulerer med enda en kjempe flott kake!! Du er bare så flink og er så gøy å følge din utvikling!! Stå på!!

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk for det, kakeboksen 🙂

 62. Hei! 🙂
  Kjempeflott blogg, og nydelig kake!
  Lurte på å lage denne i en 25 års fest som skal være 21 Juli. Da kommer jeg rett fra syden og blir to timer forsein til selskapet. Vet du om jeg kan lage denne på forhånd og fryse den?i tilfelle, bør jeg lage blomstene etter jeg har tint den eller kan jeg fryse den med blomstene?
  Hilsen Gina! 🙂

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk, Gina! Jeg vet ikke hvordan kaken blir når den er fryst. Men hvis du skal fryse den ville jeg fryst den etter at den er dekket med smørkrem og så pynte den med roser samme dag den skal serveres. 🙂

   Thea

 63. Hei Thea,

  hva slags type smør bruker du egentlig for å lage smørkrem? Jeg brukte melange, men det var ikke beste «smakte» jeg.

  Anne

  1. My Little Kitchen

   Hei, Anne! Jeg bruker alltid ekte meieri smør i smørkremen. Det syntes jeg gir en god smak på kremen 🙂

   Thea

 64. Hei.
  Tenkte å prøve meg på denne kaken til min brors bursdag. Lurte på hvordan størrelse du bruker på springformen?
  Så linken til bloggen din på vgnett 🙂
  Mvh Kjersti

  1. My Little Kitchen

   Hei, Kjersti!

   Jeg brukte en 23 1/2 cm springform.
   Kos deg med bakingen! 🙂

   Thea

 65. Ble så inspirert av denne her at det ble bursdagskake til mamma. Den slo godt an, men det ble mye igjen da den er ganske mektig. Jeg mikset litt på oppskriften og byttet blant annet ut smørkremen til rosene med en philadelphiaglasur, det ble veldig godt. Jeg er glad i å bake og å gjøre om litt på oppskriftene. Tok den med på jobben for å dele med noen andre, og fikk kommentarer som at jeg umulig kunne ha laget den fra bunnen av selv, og at jeg burde utdannet meg til konditor i stedet. Strålende flott kake, du er veldig flink! Flott inspirasjon til oss som ikke er fullt så oppfinnsomme!

 66. Lana & co

  super bra kake! fikk det til selv, men fy as! Den er jo mektig som gud den største! himmelsk smak i munnen 🙂

 67. Alexandra

  Hei Thea! Jeg ser mange her har sagt det, men for et talent du er! Jammen kommer til du å gjøre det fantastisk som konditor, jeg er ikke i tvil. Kaken er den nydeligste jeg har sett, og bildecollagen hvor du har satt sammen 3 bilder får meg til å smile hver gang. Flottere kake skal du lete lenge etter! Går inn på dette innlegget flere ganger om dagen kun for å se på fantastisk bilder. I dag ble jeg nødt til å prøve meg på denne kaken selv, og hittil har det gått veldig bra faktisk 😉 Har kommet til at jeg har dekket hele kaken med smørkrem og lar den stå natten over i kjøleskapet. I morgen skal jeg pynte den med roser, men det gruer jeg til! haha 😉 Har aldri gjort det før, og er livredd for å gjøre det feil. Men jeg skal øve litt først også håper det at jeg får det til, hadde vært veldig moro iallefall 🙂

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk for koslig kommentar, Alexandra! Så gøy at du har laget rosekaken. Håper det gikk fint med rosepyntingen og at kaken smakte 🙂

   Thea

 68. Anonymous

  Hei!

  Jeg prøvde å lage den smørkremen din, men jeg fikk det ikke til:( Jeg gjorde akkurat som det står i oppskriften, men alikevel ble det kjempe dårlig. Ble veldig blaut, også tok jeg på mer melis men hjalp ikke. Hva har jeg gjort galt?

  Hilsen Nora!

  1. My Little Kitchen

   Hei, Nora! Vet ikke helt hva som har skjedd, men kanskje du har smeltet smøret for mye? Det beste er at smøret er helt mykt/romtemperert, ikke rennende. Hvis du lar smøret stå på kjøkkenbenken en stund blir det mykt.

   1. ha det myke smøret i en bollen til en kjøkkenmaskin.
   2. tilsett melis til den ser mindre «smørete ut. Pisk det godt sammen.
   3. Kjør på høy hastighet og ha i melken mens maskinen går.
   4. smørkremen blir hvitere og luftigere når melken er tilsatt, og da er den ferdig.

   Håper det går fint neste gang. Lykke til, Nora! 🙂

   Thea

 69. Anonymous

  Du er utrolig flink! Jeg er like gammel som deg..men er langt og nær ikke så flink 🙂

 70. Hei Thea!
  Denne kaken er så utrolig nydelig og delikat =)
  Skal lage roselokk på sjokoladekake i dag så det er klart til dåpen i morgen!(Har lagd det lokket ett par ganger så jeg skulle få følelsen på hvordan jeg skulle gjøre det ;).)
  Kjempeflott blogg som jeg har begynt å følge! Du er kjempeflink! Hva skal du til høsten på VGS?
  Hilsen Tonje

  1. My Little Kitchen

   Hei, Tonje! Takk for det. Så gøy at du følger bloggen min! Håper det gikk fint med kaken og dåpen 🙂

   Jeg skal gå studiespesialiserende til høsten 🙂

   Thea

 71. Anonymous

  Hei:)

  Helt fantastisk fin kake!! 🙂 Jeg skal bake en kake til et bryllup jeg skal i til lørdag, og da tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på denne 🙂

  Jeg har bare et lite spørsmål, hvor lenge skal kakene steke når de er i runde former? Må de ikke stå en del lenger enn når man bruker langpanne?

  Hilsen Karine

  1. My Little Kitchen

   Hei, Karine! Jeg har vært på ferie så har ikke hatt anledning til å svare på kommentarer. Håper det gikk fint med rosekaken til bryllupet 🙂

   Hilsen Thea

 72. Hei!

  Nydelig kake! Jeg prøvde å pynte en gulrotkake på samme viset (den har philadelphia-smørkrem på toppen), men slet litt med å få til roser rundt kaken. Oppå kaken var det ikke noe problem, men de rundt kanten falt ned. Mulig jeg burde satt smørkremen i kjøleskapet litt før jeg begynte å lage roser, så den hadde tyknet litt. Noen tips?

  1. My Little Kitchen

   Hei! 🙂 Philadelfiakrem er ikke like fast og tykk som smørkrem som jeg brukte på rosekaken min. Derfor er det vanskeligere å pynte kaken med philadelfiakrem, siden den lettere mister formen og faller av. Da må du prøve å få en så tykk og fast så mulig. Det kan sikkert hjelpe å sette den i kjøleskapet, ja. Kanskje tilsette litt mer melis også?

   Thea

 73. Anonymous

  Kjempefin blogg!! 🙂 å ingrediensene er lette å få tak, i motsetning til mange andre bake-blogger! Jeg har allerede lagt den til «mine favoritter» 😉

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk 🙂 Veldig kjekt at du liker bloggen min og håper du vil følge deg videre!

   Thea

 74. Anonymous

  Hei!
  Jeg syns denne bloggen er så fin. Veldig fint med så mange bilder av prosessene- veldig til hjelp for en amatør som meg. Denne rosekaka skal jeg prøve ut ved første anledning.
  Du er virkelig flink og inspirerende! Gleder meg til flere oppskrifter! Har deg på facebook så da popper det stadig vekk fram gode ideer:):)
  Hilsen Line

  1. My Little Kitchen

   Hei Line! 🙂 Tusen takk, veldig gøy å høre at du liker bloggen min!

   Lykke til og kos deg med bakingen 🙂

   Thea

 75. Anonymous

  Kjempeflink! Du er virkelig en stor inspirasjonskilde! 🙂

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk 🙂

 76. Anonymous

  Denne kaken ser/høres kjempe god ut! Derfor holder jeg på å lage den nå, til morsdagen som er på søndag! Mamma blir nok kjempe glad, og kaken blir nok kjempe god! Ps: Elsker bloggen din, dette er den andre tingen jeg lager her i fra og flere blir det nok.

  1. My Little Kitchen

   Så koslig at du baker denne kaken til mammaen din til morsdag 🙂 Veldig gøy at du liker bloggen min!

   Thea

 77. Anonymous

  Disse kakene var veldig fine og nydelige 🙂 Du er kjempe flink 😀

  1. Tusen takk 😀

 78. Anonymous

  hei! for en fantastisk kake, men i toppen står det at du bruker en rund tipp. hvilken rundt tipp bruker du? går 5 bra eller blir den for liten 🙂

  1. Hei! Tusen takk. Jeg bruker en ganske stor rund tipp slik at det blir en solid «vegg» og fyllet ikke går over.

 79. Anonymous

  Hei! :)flott kake! Har laget den to ganger nå men sliter litt med kremmen. Pisker du fløten til krem før du tilsetter bringebær, eller pisker du fløte med bringebær? Har prøvd begge deler og fikk ikke samme kremen som deg noen av gangene :/

  1. Tusen takk! Jeg pisker først krem og så blander jeg i bringebær 🙂

 80. Anonymous

  Hei,

  Tenkte å prøve denne sjokoladekaka i to runde former, som du har gjort her. Men er steketiden like lenge som i en langpanne? 😉
  Inspirerende blogg som jeg er inne på ofte 😉

  Hilsen Anneli

  1. Hei! Så kjekt å høre 🙂 Steke tiden vil mest sannsynlig bli litt kortere enn når du steker i en langpanne, samtidig så blir det jo et tykkere lag å steke gjennom. Det beste er bare å følge med på kaken og stikke den med en kaketester/pinne når den see ferdigstemt ut. Du merker det også på om kaken «skjelver» når du beveger på formen, at den ikke er ferdig.

  2. Anonymous

   Tusen takk for svar, da gleder jeg meg til å prøve ut denne 🙂 Tenkte å prøve med hvitt fondantlokk på, så det kan jo bli spennende.. Hehe.. Takk for mange fine oppskrifter 🙂

   Anneli

 81. Anonymous

  Bra blogg!! Hva gjorde du nederst på kaken med den rosa smørkremen til slutt, siden det ble for trangt for roser?bare lagde du noe mønster? Og blir ikke kremen veldig stiv og tung når det er så mye melis? Og jeg tenkte å ha icing i steden for rosene en gang, men tror du det blir for tørt? Takk for svar på forhånd!:)

 82. Tusen takk! Jeg bare laget en bord med smørkrem for å dekke kaken helt med smørkrem 🙂

  Kremen er ikke stiv med en gang den er laget, så det er lett å forme rosene. Du må tilpasse med melis for å få en passe konsistens, slik at den former seg og holder formen, men ikke blir for tykk. Smørkremen stivner etterhvert.

  Hvilke icing tenker du på? 🙂

  1. Anonymous

   Med icing tenker jeg på sukkerpasta, og lage ett icinglokk. Har hørt at det er det samme:) Men det er jeg ikke sikker på. Hvordan skal konsistensen være med smørkremen?:)

  2. Hei! Du kan fint lage kaken med et lag fondant(sukkerpasta) utenpå, med et lag smørkrem under. Konsistensen på smørkremen skal være luftig og «fluffy», samtidig som den er stiv nok til å formes 🙂

 83. Anonymous

  FOR et konditor-talent!!! Lykke til videre 😉 Superfin kake!

  1. Tusen takk 🙂

 84. Hei! Tenkte å bake denne kaken til en babyshower, også lurte jeg bare på hvor mektig og søt denne kaken blir? 🙂 Smørkrem er jo ganske søtt ? 🙂

 85. Anonymous

  Fantastisk nydelig kake! Du er super flink! Gleder meg til å prøve 🙂 Hvor lang tid i forveien kan man lage den?

  1. Hei 🙂 Jeg pleier å lage kaken ferdig dagen før den skal serveres. Eller å lage kakebunnene dagen før, og så fylle og pynte samme dag. Synes det er greit å lage den dagen i forveien, men tror ikke jeg ville laget den før det. Redd den blir tørr…

 86. Anonymous

  hvor lenge skal rosekaken stekes når den er i rundform og hvor mange grader ?

  1. Kaken skal stekes på like mange grader (180), men tiden blir litt kortere (ca. 30 minutter). Det kommer an på hvor mye du fyller opp formene 🙂

 87. Josefin

  Hei! Kan man lage oppskriften for gulrotkake, men pynte med slike roser? Burde man lage den med smørkrem da, eller kan man bruke glasuren til gulrotkaken?

 88. Hei! Ja det kan du! Men jeg har aldri prøvd å lage roser med kremostkremen til gulrotkake. Jeg er redd den blir for løs i forhold til smørkrem. Mitt forslag er å pynte med roser på toppen av kaken og bare ha smurt et glatt lag med kremen rundt kaken 🙂

 89. Dette var en utrolig god kake, kommer til å bake denne flere ganger ☺️ Bakte den til familietreffet, gikk unna i rekordfart. Takk for oppskriften

 90. Så kjekt å høre at kaken falt i smak! 🙂

 91. Celine Brunstad

  Bare ELSKER denne kaken!! har bakt den til morsdagsfeiring, som dåpskake og babyshower-kake, og skal igjen nå lage den som dåpskake til datteren min <3
  tusen takk for en flott og inspirerende bakeblogg <3

  1. Tusen takk! Så utrolig hyggelig å høre 🙂

 92. Gjertrud

  Hei! Kjempe flott kake! Jeg har selv laget den en gang før. Denne gangen skal jeg prøve å lage den igjen som hovedkake i ett bryllup. Har ett par spørsmål ang. Det. Tror du det er mulig å lage denne kaken i 3 formasjoners høyde? Ser du har laget den med to tidligere. Redd for at bringebær kremen skal bli «skvist» utover av vekten fra kakene over. Har du noen tips?? Kjempefin blogg 🙂

  1. Hei, tusen takk for det! Så hyggelig å høre 🙂

   Jeg tror det skal gå fint å lage rosekaken i 3 etasjer. En venninne av meg har laget den som hovedkake til et bryllup i 3 etg. og den ble veldig flott 🙂

   Du må bare dekke alle kakene godt med smørkrem og la kremen stivne i kjøleskapet før du setter på neste kake på toppen. Så pynter du med roser tilslutt. Husk også å feste hver etg. med smørkrem, slik at den sitter godt sammen.

   Masse lykke til og mos deg med bakingen 🙂

 93. Takk.
  Saumfart nettet for forståelig fremgangsmåte. Havnet her å dette forstod til og med jeg (ikke flink baker).
  Så jeg sender en virtuell klem 🙂

  1. Så kjekt å høre at du fant oppskrift-beskrivelsen enkelt og lett forståelig. Det er et av målene med mylittlekitchen.no 🙂
   Håper du finner flere oppskrifter du vil prøve deg på 🙂
   Klem fra Thea

 94. Går det ann å lage den kaken på torsdagen og pynte den lørdagen? At den kan stå i kjøleskapet frem til lørdag?:)

  1. Jeg tenker det kanskje kan bli litt lenge om du fyller kaken med krem. Men kakebunnene kan veldig fint lages på torsdag, så ville jeg montert den med fyll dagen før servering og oppbevar i kjøleskapet til lørdag 🙂

   Kos deg med bakingen!

 95. Du lager ikke bare kaker,
  Du lager kunstverk
  Tusen takk for at du deler!!!

  1. Tusen takk for hyggelig kommentar 🙂

 96. Trude Overskeid

  Hei
  Denne kaken var et mesterstykke, så jeg måtte prøve meg.
  Den ble kjempegod, men jeg slet litt med smørkremen…
  Fulgte oppskriften til punkt og prikke, men den ble alt for hard!
  Måtte ha i mye,mye mer melk enn de 4 Ts som stod der, enda ble den hard å jobbe med. Jeg slet for å få ut krem av sprøyteposen for å lage roser. Men det gikk på et vis til slutt.
  Hva skjedde feil? 10 dl melis er utrolig mye for «bare 220 g smør«
  Det ble alt for lite fuktighet i kremen.
  Jeg har studert dine bilder med roser veldig nøye, og det ser ut som din krem er smoothere…
  Ellers må jeg føye meg til alle kommentarene over og si at jeg er mektig imponert over hva du har skapt her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *