Kanelboller

I dag blogger jeg fra Oslo. Jeg har shoppet på Karl Johan, vært på Akerbrygge, operaen og gått rundt i byen i det fine sommerværet.

Kanelboller er kjempegode boller med sukker og kanel, toppet med perlesukker. Kanelbollene smaker veldig godt med melisglasur på.

Kanelboller:

  • 2,5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 egg
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 ts salt
  • ca. 500 g hvetemel

Varm melken til 37 grader. La smøret smelte i den lunkne melken. Det er lurt å skjære smøret i mindre biter, slik at det smelter fortere.

Rør ut gjæren i melkeblandingen.

Tilsett salt, sukker og ett sammenpisket egg.

Ha i hvetemel.

Kna til en smidig og jevn deig.

Strø litt mel over deigen og sett den et lunt sted til heving, til den er dobbelt så stor.

Kjevl ut deigen.

Strø på kanel og sukker.

Rull deigen sammentil en pølse.

Bruk en kniv og skjær pølsen i passe store stykker og ha dem i muffinsformer.
Jeg brukte vanlige hvite former. Bruk gjerne et muffinsbrett til å steke kanelbollene i.

Pensle kanelbollene med et sammenpisket egg og strø på perlesukker.

Stek ved 200 grader i 10-15 minutter.
Server kanelbollene med melisglasur på toppen.
Nydelige kanelboller med perlesukker og melisglasur på toppen.
Thea

9 kommentarer

  1. Nam! Det så utrolig digg ut!

  2. Anonymous

    hei hvor kjøpte du burene til kaninene dine.

    1. Kaninburet til kaninene mine er kjøpt på Midttun Zoo i Bergen 🙂

  3. Anonymous

    Hei, skal de ikke etterheves? El har jeg bare lest oppskriften for dårlig 🙂 Anette

    1. Hei! Du kan etterheve bollene i formene i 20 minutter før steking 🙂

  4. Anonymous

    gjør det noe om man dropper å varme melken opp til NØYAKTIG 37 grader? blir det noe forskjell om man heller bare varmer melken uten å måle grader?

    1. Hei! Det er veldig viktig at melken varmes til rett temperatur – ikke for varm og ikke for kald, for at bollene skal heve og bli vellykket. Jeg bruker ikke termometer, men tester temperaturen ca. Dypp en finger i melken og ta på innsiden av håndleddet – du skal ikke kjenne noe varme (føles det varmt er den for varm). Sånn kan du enkelt sjekke om melken er passe varm. Deretter røres gjæren inn. Er melken for varm kan du drepe gjæren og da vil ikke deigen heve bra. Håper det var til hjelp 🙂

  5. Anonymous

    hvor mange boller bli dette? 🙂

    1. Oppskriften gir 15-20 kanelboller, så vidt jeg husker 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *