Tortilla, spansk omelett

Hei, alle sammen! Nå er jeg tilbake etter 3 uker med sol og varme i Spania. Det har vært en herlig ferie med nye opplevelser og mye avslapping. Men nå som jeg er tilbake, kommer det nye oppskrifter og oppdateringer på bloggen som vanlig. Følg også med på My Little Kitchens facebookside her!

 

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en spansk oppskrift med dere. Når jeg er i Spania blir jeg inspirert til å prøve meg på litt spansk mat. Tortilla er en spansk tradisjonell omelett laget av egg og poteter. I tillegg er det i løk, salt og pepper for å få mer smak. Denne omeletten er veldig enkel og helt tradisjonell. Det er veldig mye mer du kan ha i omeletten din. Varier for eksempel med paprika, tomat, chorizo eller skinke.

Denne oppskriften gir 1 tortilla og holder til cirka 5 personer.

Tortilla:

 • 6 egg
 • 5 poteter
 • 1 løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 2 dl olivenolje
 • salt
 • pepper

Skrell potetene, vask og tørk dem med tørkepapir.

Skjær potetene i tynne skiver på cirka 0,7 cm.

Skjær løken i tynne skiver. Finhakk hvitløken.

Varm olivenoljen i en stekepanne og ha i potetene. Stek dem på medium varme og snu dem i oljen noen ganger.

Jeg brukte en 28 cm stekepanne. Bruk en mindre stekepanne om du vil ha en tykkere omelett.

Tilsett løk og hvitløk. Ha på et lokk og stek til potetene begynner å bli møre. Ta potetene ut av stekepannen og sil av oljen.

Visp sammen eggene, salt og pepper i en bolle.

Bland potetene inn i eggeblandingen.

Ha ett par ss olje i stekepannen og ha i potetblandingen. Rør rundt jevnlig til røren begynner å bli fastere. Ha på lokk og la omeletten steke til den har blitt enda fastere.

Når omeletten er fast, snu den ved å legge en tallerk over og snu stekepannen. Da får du omeletten på tallerken med den stekte siden opp.

La omeletten skli ned på stekepannen igjen og stek den andre siden.

Når omeletten er ferdig stekt, bruk samme «snu metode» for å få den på et serveringfat.

Del omeletten opp i kakestykker og server.

Tortilla, spansk omelett er en god tapasrett.

Kjempegod tortilla! 

Thea

5 kommentarer

 1. jeg er selv spansk og eelkser denne retten! men har bare prøvd den oma har laget til meg, kanskje jeg skal prøve og se om jeg klarere å lage en like god en selv? : ) ps denne ser jo helt nydelig ut! smakte helt sikkert kjempe godt!

  1. Anonymous

   spansk omelett er nyyyyyydelig har laget den mange ganger,men æ har å rød å grønn paprika å becon biter i, da blir den ennå bedre,nam,nam + salt å pepper.

 2. Bra blogg, Thea!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

  Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

 3. Er det noe jeg savner i etterkant av mitt ett og et halvt år lange boopphold i Spania, så er det en ekte og GOD Tortilla de Patatas! Nam! <3 Lager det dessverre altfor sjelden her hjemme i Norge ;-/ Men denne bloggposten gav meg vann i munnen, og oppskriften din skal prøves ut i nær fremtid! Takk for inspirasjon! :)
  – Må virkelig si jeg misunner ditt tre ukers lange opphold i Spania! Wish it was me!
  iMe encanta España! <3
  Besos de Ida.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *