Hjemmelaget pinnebrød er perfekt å ta med på tur og grille på bål. Men om du ikke har et bål, kan de også legges på grillen! Det er enkelt å lage og smaker kjempegodt. Pinnebrød er også veldig godt å tvinne rundt pølser og smaker godt ved siden av annen grillmat.
Pinnebrød:
- 4 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 5 ss smør/solsikkeolje
- 1,5 dl vann/melk
Ha mel, bakepulver og salt i en bolle.
Smuldre i smøret og tilsett melken.
Rør sammen til en glatt og ikke for klissete deig. Tilsett eventuelt mer hvetemel, hvis den er veldig klissete.
Smør litt olje på deigen.
Legg deigen i en brødpose til den skal brukes.
Ta litt deig og rull til en pølse.
Tvinn deigen rundt en pinne. Ikke tvinn deigen for tykt rundt pinnen, for da kan den bli vanskelig å få gjennomstekt.
Tips! Du kan også tvinne pinnebrød rundt pølser på pinne.
Pinnebrød er vanlig å grille over bål, men du kan også bruke en grill. Pensle grillristen med litt olje, så brødene ikke setter seg så lett fast og legg pinnebrødene på grillen.
Grill brødene til de er gjennomstekte.
Thea
Takk for oppskrifta! Det er så hyggelig at du legger ut oppkrifter. Jeg blir så sulten av å se på all den gode maten!
Veldig kjekt å høre at du liker oppskriftene på bloggen 🙂