Eltefrie grove rundstykker med solsikkefrø

Disse eltefrie grove rundstykkene med solsikkefrø er kjempegode på smak og perfekte til frokost. Du trenger ikke stå opp grytidlig for å få disse ryndstykkene nystekte til frokost, for disse er «eltefrie». Det vil si at deigen røres raskt sammen, så hever den over natten og neste morgen er det bare å dele deigen opp og steke rundstykkene. God frokost!


Eltefrie grove rundstykker med solsikkefrø:
8 stk

  • 3 dl kaldt vann
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 200 g sammalt hvete finmalt
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • solsikkefrø

Bland sammen vann, honning og salt i en bolle.

Tilsett finmalt sammalt mel og gjær.

Ha deretter i hvetemelet.

Bland lett sammen til en deig.

Dekk bollen til med plastikk og sett den til heving over natten.

Neste morgen ser deigen slik ut.

Strø mel utover et bakebord og skrap deigen ut av bollen. Form til den er rektangulær, som på bildet over.

Pensle med vann og strø over solsikkefrø. La deigen heve på bakebordet i 30 minutter.

Bruk en kniv å del opp deigen i cirka 8 like store biter.

Legg rundstykkene på et stekebrett med bakepapir.
Stek rundstykkene ved 250 grader i 10-12 minutter, til de er gjennomstekte.
Avkjøl rundstykkene litt på en rist og server. De kan også fint fryses.
Rundstykkene med solsikkefrø smaker veldig godt med laks og eggerøre.
God frokost!
Jeg har tenkt å lage et innlegg der jeg svarer på spørsmål snart. Så er det noe du lurer på om meg, baking eller bloggen er det bare å spørre i kommentarfeltet! :)

Thea

5 kommentarer

  1. Anonymous

    Når begynte du å bake?
    Hvor ofte baker du i uken?
    Hva er det du liker med baking?

  2. Har du noen gode vegetar-retter å anbefale? :)

  3. Anonymous

    Vil først bare si at du er en stor inspirasjon for meg, bruker alltid dine oppskrifter når jeg baker!!
    Hvor får du pengene til å kjøpe utstyr/ingredienser fra?
    Hvem spiser at det du baker?

  4. Veldig gode rundstykker, men deigen blir ufattelig klissete og vanskelig å jobbe med når de skal over på stekebrett. Klistrer seg til alt.. Men liker de så lager de igjen.

    1. Hei, så kjekt at de falt i smak! Ja den er klissete, men du kan vende den i mel om den er for klissete. Se video her av hvordan jeg jobber med dltefri deig: http://www.mylittlekitchen.no/2017/02/05/bakevideo-eltefrie-rundstykker/

      Dette er en annen oppskrift, men du kan bruke samme metode. Kos deg med bakingen :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *