Cookie Dough Cupcakes

I dag har mamma bursdag og jeg har bakt deilige Cookie Dough Cupcakes til henne. Cookie Dough Cupcakes er herlige cupcakes fylt med cookie dough og toppet med cookie dough frosting og sjokoladeknapper.

Denne oppskriften gir 12 cookie dough cupcakes med cookie dough frosting.

Cookie dough:

  • 85 g smør, romtemperert
  • 100 g sukker
  • 50 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 egg
  • 130 g hvetemel
  • 1/2 ts natron
  • 150 g sjokoladeknapper

Ha mykt smør, brunt sukker og hvitt sukker i en bolle. Miks det godt sammen.

Bland i egget. Tilsett så mel og natron og bland alt godt sammen.

Ha i sjokoladeknappene.

Bland alt sammen og så er deigen ferdig.

Cupcakes:
12 stk

  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 1 dl melk

Ha egg og sukker i en bolle.

Pisk til eggedosis.

Bland i mel, bakepulver og vaniljesukker.

Smelt smøret. Bland i melk og smeltet smør i røren.

Fyll formene med røre. Trill cookie dough deigen til små kuler og legg en kule i midten av hver cupcake.
Tips! Hvis du får mer cookie dough til overs, kan du trille deigen til små kuler. Legg kulene på et stekbrett med bakepapir og stek dem på 175 grader i ca. 10 minutter. Da får du små kjeks med sjokoladebiter, som du kan bruke til å pynte cupcakene med eller bare spise ved siden av.

Stek muffinsene på 200 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Cookie Dough Frosting:

  • 12 ss smør, romtemperert
  • 4 dl melis
  • ½ dl brunt sukker
  • 1 dl mel
  • 1 1/2 ss melk
  • 1 ss vanilje ekstrakt

Pynt:

  • sjokoladeknapper

Visp sammen smør og sukker til det er glatt og kremet.

Tilsett mel, melis, melk og vanilje ekstrakt og visp det godt sammen.

Ha frostingen i en krempose med rund tipp. Sprøyt kremen på muffinsene.

Strø over sjokoladeknapper.

Gratulerer med dagen, mamma!

Herlige cupcakes fylt med cookie dough og toppet med cookie dough frosting og sjokoladeknapper.

Disse fantastisk gode cupcakene må du bare prøve!

Thea

29 kommentarer

  1. Anonymous

    Å, så fristende.. Cupcakene var utrolig flotte- svært så fristende! Som Mississippi iskaken er det jo cookie dough, og siden den var stor suksess, må jeg nok prøve disse også! Hurra for din mamma idag:) Klem fra Maren, Bergen

  2. Anonymous

    De ser kjempe gode ut <3

  3. Anonymous

    Disse så fantestiske ut! Jeg må helt klart lage disse, gleder meg allerede 🙂 Lurte bare på hvor mange grader og hvor lenge cupcakene skal stekes? Marit

    1. My Little Kitchen

      Å, beklager Marit, har visst glemt å skrive det. :/ Har ordnet det nå. De skal steke på 200 grader i 10-12 minutter.

      Håper cupcakene smaker! 🙂

      Thea

  4. Anonymous

    Hei Thea. Kjæresten min lagde disse i går på utfordring fra meg, de ble kjempe gode og fine. Har laget masse fra bloggen din og det blir alltid kjempe bra:-) keep up the good work! Klem Jeanette

    1. My Little Kitchen

      Hei, Jeanette! Så bra at cupcakene ble gode 🙂 Gøy at du har prøvd ut mange oppskrifter fra bloggen! 😀 Klem Thea

  5. Anonymous

    Skal det virkelig være mel i frostingen?

    1. My Little Kitchen

      Ja, det skal faktisk være mel i denne frostingen 🙂

  6. Anonymous

    Hei, jeg bare elsker disse cupcakesene! Jeg har lagd de flere ganger, men det er en ting jeg sliter litt med… Hvordan får jeg cookie doughen til å ikke henge fast i papiret? Keep up the good work! Digger bloggen din 😉

    1. My Little Kitchen

      Hei! 🙂 Veldig kjekt at du at du liker bloggen min.

      Jeg har ikke hatt problemer med at cookie doughen sitter fast i papiret. Det kan komme ann på muffinsformene du bruker. Det er lurt å bruke former av litt tykt og kraftig papir. Du kan også prøve å smøre bunnen av formene med formfett og se om det vil hjelpe. Håper det går fint neste gang! Lykke til 🙂

  7. Charlotte J

    Ååh, disse ser helt fantastiske ut! Skal prøves ut i kveld!:)

    1. My Little Kitchen

      Håper cookie dough cupcakene falt i smak, Charlotte! 🙂

  8. Veronica

    Hei. Tenkte jeg skulle prøve å lage disse, de ser jo helt fantastiske ut!!
    Tror du det er muligå fryse dem med topping på?

    1. Hei Veronica! Jeg tror du kan fryse disse med topping på, men jeg har ikke prøvd det selv enda. Håper det blir bra og kos deg med bakingen 🙂

  9. Anonymous

    Kjempegode<3
    Elsker den lille overaskelsen med cookie dough inni 😀

    Ps. Iskaken med cookie dough inni har jeg laget før, og en som smakte den sa at det var den beste iskaken hun noen gang hadde smakt. Og jeg er enig!

    Hilsen fast leser

    1. Veldig kjekt å høre at du liker cookie dough oppskriftene 🙂 cookie dough iskaken er også min favoritt iskake <3

  10. Anonymous

    Mmm, desse må eg prøve å lage:) Går det an å lage dagen i før dei skal serverast, eller bør dei lagast same dag?

    1. Disse går fint an å lage dagen før de skal spises. Oppbevar i kjøleskapet 🙂

  11. Anonymous

    Hvor får jeg tak i vaniljeekstrakt? Er det mulig å bytte det ut med essens, vaniljesukker eller vaniljestang??

    1. Vanilje ekstrakt kan du kjøpe på vanlig matbutikk eller f.eks. bestille på nettet. Du kan erstatte det med vaniljeessens eller vaniljesukker ja 🙂

  12. Anonymous

    Hei. Når skal du ha oppi melisen til frostingen, og skal du blande melisen ut med vann?
    Skal smøret til frostingen være romtemperert?

    1. Melis skal ikke blandes ut med vann! Ha den i sammen med mel og melk. Smøret skal være romtemperert og mykt, men ikke flytende 🙂

      Kos deg med bakingen! 🙂

  13. Hei!
    Jeg prøvde å sjekke på bakeshop.no, men det ser ut som de ikke lenger selger sjokoladeknappene. Vet du om noen andre steder hvor man kan kjøpe dem? Jeg vet at 100g kan kjøpes på daglivare, men det blir dyrt når jeg skal bruke opp til 0,5 – 1 kilo..

    1. Hei 🙂 Jeg fant sjokoladeknapper hos cacas: http://www.cacas.no/ProduktKategori/237

  14. Anonymous

    Hei Hei 🙂
    Dette ser kjempe godt ut! Er det meierismør du bruker?

    1. Anonymous

      Jeg lurte på en ting til..
      Jeg synes ofte frosting blir litt for søtt. Hvordan er denne?
      Er det evt. noe jeg kan ta mer eller mindre av? 🙂

    2. Hei! Ja jeg bruker ekte meierismør fra Tine. Denne frostingen er jo søt, men jeg synes ikke den er like søt som smørkrem. Jeg er ikke sikker på hvordan du kan gjøre kremen mindre søt, men dersom du ikke er glad i frosting kan den også droppes. Jeg synes cupcakene uten topping 🙂

  15. Kan jeg lage denne som en kake?

    1. Ja, det er mulig. Men er usikker på akkurat hvilke størrelse på formen som blir optimal da 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *