I dag er det denne oppskriften på fransk loff jeg vil dele med dere. Oppskriften har jeg funnet i farmoren min sin gamle kokebok. Jeg syntes at brødet ble veldig fint og dekorativt med en flette på toppen.
Denne oppskriften gir 1 brød i en 24×14 brødform.

Fransk loff:
- 2 1/2 dl melk eller vann
- 1 ss smør
- 40 g gjær
- 1 ts salt
- ca. 500 g hvetemel
Varm melk til 30 grader. Tilsett smøret og gjæren i melken.
Ha i salt og halvparten av hvetemelet. Elt deigen godt sammen. Dekk deigen til og sett til heving et lunt sted. Den vil fort begynne å gjære.
La deigen heve igjen til den er nesten dobbelt så stor.
Sett til side en liten del av deigen som du skal bruke til å flette fletten. Elt resten av deigen, form den og legg den i en smurt brødform. Etterhev brødet i 30 minutter. Skjær et snitt i midten av brødet. Pensle brødet med vann.
Del deigklumpen du satt til side i tre og flett til en flette. Pensle fletten med vann på baksiden og legg over snittet på brødet.
Stek ved 200 grader i 20 – 25 minutter til brødet får en gyllen overflate. Avkjøl på rist.
Du er så flink!:) Hilsen meg som leser bloggen din med stor glede, men som ikke er flink å huske å kommentere!:)
Hei 🙂
Denne prøvde jeg på først i går og den ble kjempe god Lager denne i dag også men denne gangen med vann og tørrgjær så satser på at den blir like god. Knall bra oppskrift og veldig veldig god (Fransk) Loff med flette