I dag skal jeg friste dere med disse utrolig gode og luftige sjokoladebollene! Bollene er bakt med masse sjokoladebiter og smaker kjempegodt servert med melk.
Sjokoladeboller:
20 stk
- 100 g smør
- 1 ½ dl melk
- 1 ½ dl vann
- 50 g gjær
- 1 ts kardemomme
- 1 dl sukker
- 1 liter hvetemel
- 200 g sjokolade, hakket
Smelt smør og ha i melk og vann. Varm til 37 grader og rør ut gjæren. Tilsett sukker og kardemomme.
Ha i hvetemel og rør alt godt sammen til en fast deig.
Hakk sjokoladen i biter og bland med deigen.
Hev til deigen er dobbelt så stor, cirka 1 time.
Del deigen opp i cirka 25 like store deler og rull til runde boller. Legg bollene på stekebrett med bakepapir. Hev i 30 minutter under et kjøkkenhåndkle før steking.
Stek ved 225 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Gode, luftige boller med sjokoladebiter!
Sjokoladebollene smaker kjempegodt med melk.
Thea
De må jeg prøve en gang 🙂
Åhh, nam! ♥ De skal jeg så lett lage til helga! 😀
Hva slaks sjokolade brukte du ??
Jeg brukte lys kokesjokolade. De er også gode med melkesjokolade eller mørk sjokolade 🙂
Thea
hei!
bollene ser kjempegode ut! jeg prøvde meg på disse i helgen, men jeg hevet de i varmt vann, noe som fikk sjokoladen til å smelte! = bollene ble en eneste stor fiasko og smakte rett og slett dårlig.. hvordan hever du boller?
Hanne 🙂
Hei, Hanne! 🙂 Så dumt at bollene ikke ble helt vellykkede. Jeg hevet deigen min på kjøkkenbenken under plastfolie og et kjøkkenhånkle.
Lykke til neste gang 🙂
Thea
Thanks! 😀
Skal prøve igjen imorgen! Har fri fra skolen 😀 kan også nevne at jeg lagde de med glutenfritt mel, da min bor ikke tåler gluten.. har som erfaring at ALL gjærdeig med glutenfritt mel blir dårlig :-p så imorgen blir det vanlig mel!
Igjen, takk 🙂
Hanne 🙂
Trenger jeg og pensle med egg før jeg steker de??
Du må ikke, men bollene får en mer glansfull overflate om du pensler dem med egg 🙂 Thea
Hei Thea, bollene ser kjempegode ut! Hvor kjøpte du melkeflasken?
jeg hadde mine i ovnen i 12 minutter. De ble helt misslykka.. De var veldig brune. Og var brente under. De var ikke noe gode. Men ved 2. forsøk på neste brett, satte jeg dem inn 10 minutter. Og da ble de helt fine 🙂
Hei Frida! Ja, man må passe på bollene mens de steker og ikke sette tiden på det meste som står i oppskriften. Alle ovner er forskjellige og derfor er det lurt å se det ann.
Bra det 2. brettet ditt ble vellykket da 🙂
Thea
Hei,
Hvor mye salt skal det være i oppskriften. Takk 🙂
Jeg brukte ikke salt i. Ser at det står, men skal ikke være i 🙂
Hei
Hva brukte du til å hakke sjokoladen med?
Jeg bruker en kniv til å hakke sjokolade 🙂
Penslet du dem før de skulle i ovnen?
Tror ikke jeg penslet disse, men pensler du bollene før de stekes får de en fin og glansfull overflate 🙂
Hvor kjøpte du mekeflasken?
du har en helt super blogg
Tusen takk 🙂 Melkeflasken er kjøpt på loppemarked!
Det står at man skal ha i salt men hvor mye salt skal man ha i?
Hvor i ovnen skal man ha dem i? Oppe, imidten eller nederst?
Det skal ikke være salt i, bare enn feil. Det er alltid midt i ovnen når jeg ikke skriver at de skal stekes på øverste eller nederste rille. Det er som oftest i midten. 🙂
Thea
Hei! Elter du deigen? 🙂
Ja, jeg kjører deigen i maskinen til den er jevn og fin eller knar den med hendene en god stund, før jeg setter den til heving 🙂
Kan eg bruke margarin eller må det være smør ?
Jeg pleier alltid å bruke ekte meierismør, men du kan også bruke margarin 🙂
Tusen takk for god oppskrift, denne kan trygt anbefales, bollene ble kjempegode! 🙂
Veldig kjekt å høre at sjokoladebollene falt i smak 🙂
Prøve og bake disse nå