Brytebrød med sesamfrø

Dette grove brytebrødet med sesamfrø er kjempegodt og lett å bake. Lag deigen kvelden før, så får du raskt, nybakt brytebrød til frokost.


Brytebrød med sesamfrø:
1 brød

  • 1 pose tørrgjær
  • 2 dl kaldt vann
  • 1 dl kald melk
  • 2 ss olje
  • 1 1/2 ts salt
  • 125 g hel rug
  • 300 g fullkornsmel
  • egg/vann til pensling
  • sesamfrø

Rør gjæren ut i vann og tilsett melk, olje, salt og rug. Bland i mel og elt til deigen er smidig.

Del deigen i 7 like store deler.

Form til 7 runde rundstykker og legg dem ved siden av hverandre i en smurt springform med bakepapir i bunnen.

Dekk til og hev i kjøleskapet natten over.

Neste morgen, pensle med egg eller vann og strø over sesamfrø.

Stek ved 225 grader i 15 minutter.

Brytebrødet kan fint fryses.

Thea

8 kommentarer

  1. Anonymous

    Flott brød! Skal de være kald væske i denne siden den skal heve i kjøleskapet? Har ikke erfaring med det.
    Tusen takk for en flott blogg masse flotte tipe her:)
    annehilde

    1. My Little Kitchen

      Hei, Annehilde 🙂 Takk for hyggelig kommentar!
      Jeg brukte lunket vann.

      Thea

  2. Synst der er vanskelig å finne fullkornsmel i butikkene, har egentli trodd at helkorn og fullkorn var det samme men det er det jo ikke 🙂 Hvilket merke bruker du?

    1. Jeg brukte fullkornsmel fra Regal 🙂

  3. Anonymous

    Hei 🙂

    Veldig lyst å bake dette, men det står 15 g gjær… er det det samme som 1 pose tørrgjær?
    Elsker bloggen din! Du har så flotte og smaksrike oppskrifter 🙂

    Mvh Mette

    1. Hei! Ja det skal være 1 pose tørrgjær eller 50 g fersk gjær 🙂

  4. Anonymous

    Disse ble perfekte, har lagd hele 3 ganger allerede og alle likte dem så godt. Takk thea

    1. Så kjekt å høre at brytebrødet falt i smak 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *