Dette grove brytebrødet med sesamfrø er kjempegodt og lett å bake. Lag deigen kvelden før, så får du raskt, nybakt brytebrød til frokost.
Brytebrød med sesamfrø:
1 brød
- 1 pose tørrgjær
- 2 dl kaldt vann
- 1 dl kald melk
- 2 ss olje
- 1 1/2 ts salt
- 125 g hel rug
- 300 g fullkornsmel
- egg/vann til pensling
- sesamfrø
Rør gjæren ut i vann og tilsett melk, olje, salt og rug. Bland i mel og elt til deigen er smidig.
Del deigen i 7 like store deler.
Form til 7 runde rundstykker og legg dem ved siden av hverandre i en smurt springform med bakepapir i bunnen.
Dekk til og hev i kjøleskapet natten over.
Neste morgen, pensle med egg eller vann og strø over sesamfrø.
Stek ved 225 grader i 15 minutter.
Brytebrødet kan fint fryses.
Thea
Flott brød! Skal de være kald væske i denne siden den skal heve i kjøleskapet? Har ikke erfaring med det.
Tusen takk for en flott blogg masse flotte tipe her:)
annehilde
Hei, Annehilde 🙂 Takk for hyggelig kommentar!
Jeg brukte lunket vann.
Thea
Synst der er vanskelig å finne fullkornsmel i butikkene, har egentli trodd at helkorn og fullkorn var det samme men det er det jo ikke 🙂 Hvilket merke bruker du?
Jeg brukte fullkornsmel fra Regal 🙂
Hei 🙂
Veldig lyst å bake dette, men det står 15 g gjær… er det det samme som 1 pose tørrgjær?
Elsker bloggen din! Du har så flotte og smaksrike oppskrifter 🙂
Mvh Mette
Hei! Ja det skal være 1 pose tørrgjær eller 50 g fersk gjær 🙂
Disse ble perfekte, har lagd hele 3 ganger allerede og alle likte dem så godt. Takk thea
Så kjekt å høre at brytebrødet falt i smak 🙂