Solskinnsboller

Dagens fristelse er disse fantastisk gode solskinnsbollene. Bollene er fylt med sukker, kanel og en solskinnsklatt i midten. En solskinnsbolle får deg garantert i strålende humør.

Solskinnsboller:
24 stk

  • 100 g smør           
  • 1 ½ dl melk
  • 1 ½ dl vann
  • 50 g gjær
  • 1 ts kardemomme
  • 1 dl sukker
  • 1 liter hvetemel

Fyll:

  • sukker
  • kanel
  • vaniljekrem

Smelt smør og ha i melk og vann. Varm til 37 grader og rør ut gjæren.

Tilsett sukker og kardemomme.

Ha i mel.

Rør sammen til en deig. La deigen heve under et kjøkkenhånkle i 1 time.

Ha deigen på et bakebord med litt mel og kjevl den ut. Strø på sukker og kanel.

Rull deigen sammen til en pølse og del den i cirka 24 like store deler.

Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Hev bollene i 30 minutter under et kjøkkenhånkle.

Lag en fordypning i midten av bollene og ha i en klatt vaniljekrem.

Stek dem ved 200 grader midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist. Bollene kan fint fryses.

Fantastisk gode boller fylt med sukker, kanel og en solskinnsklatt i midten.

En solskinnsbolle får deg garantert i strålende humør!

Thea

15 kommentarer

  1. hvordan er disse å fryse??

    1. My Little Kitchen

      Bollene går helt fint ann å fryse 🙂

  2. De så helt nydelige ut! Takk for tips!

  3. Mmmm. Stilige bokser! Er de gamle? Får man tak i de nå?

    1. My Little Kitchen

      Ja, de er gamle. Kjøpt på loppemarked 🙂

      Thea

  4. Anonymous

    De må jeg prøve! De ser kjempe gode ut ♥

  5. Anonymous

    Disse bollene lagde du når bestemor levde. Husker godt når du kom med posevis av disse bollene. De er nok like saftige som den gang!

    Hilsen tante Silje

    1. My Little Kitchen

      Ja, disse bollene smaker alltid like godt 🙂

  6. Anonymous

    Ser kjempe gode ut! Fikk veldig lyst på en:-D
    . klem jeanetw

  7. Anonymous

    Skal disse pensles før de skal i ovnen?

    1. Pensle bollene med et sammenpisket egg for å få en mer glansfull overflate 🙂

  8. Anonymous

    Hei Thea, prøvde disse i dag, og de ble ikke så verst – men ble veldig mørke i bunnen. Mulig at sukkeret sank til bunns og karamelliserte seg der, eller at undervarmen ble litt for sterk?

    1. Anonymous

      jeg opplever også det når jeg lager boller, rundstykker og div.. Bruker heller derfor varmluft på litt svakere varme, slik at varmen fordeler seg i ovnen uten å «fokusere» spesielt der bollene sitter.. Hvis du skjønner? Annerledes hvis man lager kake og hele formen/bunnen dekkes:)

  9. Jeg bakte disser i kveld, og da jeg er ganske utålmodig når det gjelder gjærbakst sent på kvelden stekte jeg begge brettene på én gang. Jeg tok de ut og snudde og byttet plass på brettene halvveis i steketiden. Da ble de helt perfekte i fargen (om enn ikke fasongen, men det har mer med meg å gjøre :p). Kanskje noe å tenke på for Anonym og Anonym? 🙂

    1. Takk for tips 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *