Vaniljeboller

Vaniljeboller er utrolig gode boller fylt med vaniljekrem. Dryss melis over bollene og server. Smaker himmelsk godt!


Denne oppskriften gir cirka 20 vaniljeboller.

Vaniljeboller:
20 stk

·         100 g smør                                    
·         1 ½ dl melk
·         1 ½ dl vann
·         50 g gjær
·         1 ts kardemomme
·         1 dl sukker
·         1 liter hvetemel

Smelt smør og ha i melk og vann. Varm til 37 grader og rør ut gjæren. Tilsett sukker og kardemomme.

Ha i hvetemel og rør alt godt sammen.

Hev til deigen er dobbelt så stor, cirka 1 time.

Kjevl ut deigen og del den i cirka 20 like store deler. Ha en klatt vaniljekrem i midten av hver del.

Brett deigen sammen, slik at ikke vaniljekremen renner ut.

Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. La bollene heve under et kjøkkenhånkle i 30 minutter.

Stek ved 225 grader i 10-15 minutter til de er gjennomstekte. Avkjøl på rist.
Dryss melis over bollene og server.

Smaker himmelsk godt!

Utrolig gode boller fylt med vaniljekrem!

Håper alle får en herlig søndag!

Thea

21 kommentarer

  1. Mmmm disse så virkelig gode ut…MÅ prøves ut:)

    Ha en fin uke
    Ann-Charlotte

  2. Anonymous

    Skal prøve å lege dem i dag! De ser jo helt herlige ut! Men hvilken vaniljekrem brukte du? eller laget du selv?
    Hilsen bakeglad leser 😉

    1. My Little Kitchen

      Hei! Jeg brukte Piano vaniljekrem. 🙂 Lykke til med bakingen!

      Thea

    2. Dette er de beste bollene jeg har prøvd ut! Har laget dem flere ganger!! Pluss at de er en stoor favoritt hos mannen! 🙂

  3. så herlig, gjærbakst som dette er noe jeg savner etter å ha sluttet med sukker og mel, sukk 😉 så nydelig ut og vakre bilder

  4. Disse var nydelige og sikkert kjempe gode:)

    Keep up the happy baking

    /Frk Muffin

  5. Anonymous

    Bare et tips til mer smak og luftigere boller: Bruk kun vann+olje og smør. istedn for 3dl vann tar man 2dl vann og 1dl Soya/Raps-olje fordi olje er mindre flyktig og fordamper ikke like lett som margarin/smør gjør under steking..

    Fastelavensbollene bør veie min.80gr pr emne og trykkes lett flate så de blir mere omfangsrik enn som en spiss sopp i utseende. mere plass til krem om bollene har litt mer overflate å smøre kremen på enn vanlig bolleform.

    altså bollene blir mere saftig med olje i deigen..anbefaler også å øke sukkermengden til 2dl sukker fordi det gir fin farge til baksten og øke kardemommen fra 1ts til 3ts. Pensles med eggestrykelse (egg+litt kaldt vann) når de kommer ut av ovnen rykende varm for glansfull overflate. 🙂

    Prøv også annet bakegrydder som ingefær strøken 1ts, og stjerne-anis–(smaker lakkris-aktig) halv ts. men det er fritt valg selvfølgelig 🙂

    Så ut som deigen var forlite eltet, eller arbeidet med som det heter på bakerfaget: rundvirket og strammet opp ( Stramt gluten-nett i deigen) som gjør at bollene ikke siger utover men oppover når de heves/stekes og smuler ikke så mye siden deigen henger godt sammen.

    kan lire av meg flere tips men det får holde..resten går på «håndlaget» til den som er på kjøkkenet å baker boller++ 🙂

    Hilsen: X-baker som har forlatt yrket.

    ( Kanskje jeg også skulle starte Bake-blogg )

    1. My Little Kitchen

      Takk for tips, X-baker! 🙂

  6. Brukte fersk gjær og gjorde akkurat som du skrev, men deigen ser ikke så «bløt» ut som på bildet ditt og deigen har nesten ikke gått opp…

    Tips?

    1. Anonymous

      det kan jo hende du har brukt for mye hvetemel. Derfor er det lurt å tilsette litt og litt mel av gangen mens deigen eltes. Det er også lurt å være påpasselig med temperaturen. 37grader for fersk gjær og 40grader for tørr. vet ikke om du har gjort ene eller andre feilen, med det er de vanligste feilene…

  7. Anonymous

    Hei
    Kan man bruke en annen bolleoppskrift enn den du har?

    1. Ja, det kan du 🙂

  8. Anonymous

    Følger Synne.S.A denne bloggen? Hun på 11 år?

    1. Hæ? Hvem er Synne på 11 år?

    2. Anonymous

      Bare glem det 😉 Ha en fin dag videre! 😀

  9. Anonymous

    Hei
    En person kopierte oppskriften din + et bilde.. bloggen heter..Nailbiter.blogg.no tror jeg. Jeg søkte på en annen blogg men så merket jeg at jeg skrev feil så då jeg at hun kopierte den.

    1. hmm, takk for at du sa ifra 🙂

  10. Anonymous

    Hei, Thea
    Altid når jeg baker disse bollene så får jeg ikke stekt de inni ? vet du om hvorfor det kan være slik?

    1. Hei 🙂 jeg har ikke hatt problemer med det, men du kan prøve å lage bollene litt mindre og ikke ha så mye deig rundt vaniljekremen. Da er det blir bollen fortere gjennomstekt. Grunnen til at bollene kan bli litt deigete inni er sikkert pågrunn av vaniljekremen.Håper det går bedre neste gang 🙂 Thea

  11. Anonymous

    Nydelige boller, alt ble spist opp samme dag!

    1. Så kjekt å høre at bollene falt i smak 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *