Farmors lapper

I dag er det farmoren min sin utrolig gode lappeoppskrift jeg vil dele med dere. Disse lappene lager farmor ofte når vi kommer på besøk.

 
Farmor lager verdens beste lapper. De er store, luftige og smaker fantastisk godt. Server dem med sukker, syltetøy, brunost eller det du liker. Farmors fantastisk gode lappeoppskrift er virkelig verdt å prøve!
 


Farmors lapper:
12 stk

  • 1 dl sukker
  • 2 egg
  • 5 dl kulturmelk
  • 300 g hvetemel
  • 1 1/2 ts natron

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Ha i natron.

Tilsett kulturmelk. Rør tilslutt inn melet.

La røren svelle i 20 minutter.
 
Farmor steker alltid lappene sine på en takke. Det gjør stekingen enklere og raskere. Lappene kan selvfølgelig også stekes på en vanlig stekepanne.
Sett takken på full varme og pensle med smør.
Skru ned varmen på takken. Bruk en øse og hell røren på takken til store runde lapper.
 

Snu lappene når røren bobler og stivner på overflaten. Stek til de er gyldne på begge sider. La de ferdigstekte lappene ligge på en rist til hele røren er stekt.

Legg lappene på et fat og server.

 
Server dem med sukker, syltetøy, brunost eller det du liker.
 
 
Nam ♥

Fantastisk gode, store og luftige lapper!

Serviset er fra oldemoren min.
Tusen takk til farmor for den gode lappeoppskriften!
 

 
Thea

13 kommentarer

  1. Anonymous

    Yummy!
    Har tekt å lage disse til high tea party på lørdag;)
    Må bare si at du er en utrolig god baker!
    Jeg baker bare fra bloggen din, ikke fra noen andre steder. Tusen takk for mange gode oppskrifter!

  2. Anonymous

    Hei !:)
    Jeg lurte på vis du har stekepanne hvor mange grader skal jeg sette på : 1 -2 -3 -4 -5 -6 – 7 -8. Eller 9??

    Jeg vil ikke ha de brente heller da…

  3. My Little Kitchen

    Hei 🙂 Det må du nesten se underveis. Jeg pleier å ha på høy varme i begynnelsen og skru ned til 5-6 etterhvert 🙂

    Thea

  4. Anonymous

    Hei lurte på om det er mulig å bruke H-melk/Lett melk istedenfor kulturmelk?

    1. My Little Kitchen

      Ja det går ann, men de blir best med kulturmelk 🙂

  5. Anonymous

    Kan man fjerne natron fra oppskriften?

    1. My Little Kitchen

      Tror du kan bruke bakepulver istedenfor 🙂

  6. NullLaktose

    Hei Thea,
    Disse så kjempe gode ut! Er en stund siden du la oppskriften ut men håper fremdeles på svar.. Går det ann å bruke laktosefri melk istedenfor kulturmelk? Kjempe lyst til å lage dem men tåler ikke laktose (får kjempe vondt i magen..) så håper det går ann uten å miste altfor mye av den gode smaken <3

    1. Hei,
      Tusen takk for det! Farmors lapper er det beste 🙂
      Jeg har ingen erfaring med bruk av laktosefri melk dessverre. Finnes det en tykk laktosefri melk, som ligner på kulturmelk kanskje?

      Du får bare prøve og se hvordan det går, men jeg regner med det skal gå fint 🙂

    2. Det er jo bare å prøve med laktosefri melk. Vi allergikere kan ikke forvente de som er så kjekke og legger ut oppskriftene sine, skal vite hvordan resultatet blir uten gluten, uten egg og uten laktose.

  7. Bruk laktosefri naturell yoghurt i tillegg til laktosefri melk så får du syren og saftigheten i lappene

  8. Monika Melby

    Hei, bare lurer.. hvis jeg vil doble oppskriften. Skal jeg doble natronen også?mvh melby

    1. 2 ts med natron holder nok for dobbel oppskrift 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *