Oreokuler

Oreokuler har blitt veldig populært, så jeg måtte jo bare prøve å lage dem. Oreokuler er utrolig gode og deilig konfekt, fylt med knuste oreokjeks og dyppet i sjokolade.

Denne oppskriften gir cirka 45 oreokuler.

Oreokuler:

 • 2 pakker oreokjeks
 • 200 g naturell kremost
 • 200-300 g melkesjokolade

Knus oreokjeksene.

Ha i kremosten. Jeg brukte philadelfia.

Form oreoblandingen til små kuler.

Smelt sjokoladen i vannbad.

Tips! For at sjokoladen ikke skal smelte med en gang du tar på den, må du smelte den på en bestemt måte. Bruk et digitaltermometer, smelt sjokoladen og varm til den når 45 grader. Avkjøl sjokoladen til 26 grader. Varm den opp igjen til 31 grader.

Dypp oreokulene i sjokoladen.

Legg kulene på et bakepapir og la sjokoladen stivne.

Deilig konfekt fylt med knuste oreokjeks og dyppet i sjokolade.

Følg gjerne My Little Kitchen på facebook her!

Thea

64 kommentarer

 1. Fantastisk, må bare prøve ;)

 2. Julie W-H

  Det så kjempegodt ut, Thea! Du lager så mye spennende :)

  Jeg har et spørsmål angående disse: Hvor lenge holder de seg? Jeg tenkte at jeg kunne lage det og gi det i julegave til en av venninnene mine :)

  1. My Little Kitchen

   Hei Julie! :)

   Disse holder seg en god stund, så du kan fint lage dem nå og gi de i julegave :)

   God jul!
   Thea

  2. Julie W-H

   Tusen takk for svar!

   Jeg skal definitivt prøve meg på de i dag eller i morgen, gjett om jeg kommer til å få et par svært fornøyde venninner! :) Men jeg kom på en ting til, hvordan klarer man å rulle oreokulene uten at det blir alt for mye kliss?

   Min søster fortalte meg at du er syk, god bedring!

  3. My Little Kitchen

   Takk for det, Julie <3

   Du kan rulle kulene i sjokoladen til de er dekket. Eller så kan du ha en kule på en gaffel og helle sjokolade over med en skje til den er dekket. Sånn pleier jeg å gjøre det, men litt kliss blir det uansett ;)

   Kos deg med bakingen og jeg er sikker på at du og venninnen dine kommer til å elske disse oreokulene. :)

   God jul!
   Thea

 3. Anonymous

  Skal de oppbevares kjølig?

  1. My Little Kitchen

   Ja, oppbevar de i kjøleskapet eller i et kald rom :)

 4. Hei Thea!

  Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

  Hilsen Magne i VG

  1. My Little Kitchen

   Så gøy! Takk Magne :)

 5. Hei!
  Når det står 2 plater melkesjokolade, vil det si 2*100 gram? Så kjempegodt ut :-)

  1. My Little Kitchen

   Jeg brukte mellom 200g og 300g melkesjokolade til å dekke kulene, men det varierer jo litt hvor mye trenger. :)

 6. Anonymous

  Hvilken kremost bruker du? :)

  1. My Little Kitchen

   Jeg brukte philadelfia kremost :)

  2. Tommy Dahlberg

   Jeg anbefaler dere alle å prøve å bruke MASCARPONE-OST. Det er en italiensk smøreost som gir OREO-kulene en litt annerledes smak enn hvis du bruker PHILADELPHIA-osten. Mascarpone-osten har ofte (avhenging av hvilken produsent) et lite snev av kokos-smak uten at det er kokos i osten. Men er supergodt.

   1. Takk for tips! Høres veldig godt ut med Mascarponeost også :-)

 7. Digger Oreo-kuler! Et tips kan være å hive de i frysen 30 min før dypping i sjokolade, da er de enklere å ha med å gjøre :)

  1. My Little Kitchen

   Ja, det er sikkert lurt. Men jeg hadde heldigvis ingen problemer med å dekke dem med sjokolade.Ingen sprakk eller gikk i oppløsning :)

 8. Anonymous

  Hei !

  Hva med «innmaten» i kjeksene….det er jo kjeks, krem og kjeks…Tar du vekk kremen i midten før knusing ?

  1. My Little Kitchen

   Jeg knuser kjeksene med kremen i. :)

 9. Anonymous

  Jeg lurer også på om du fjerner innmaten i kjeksene? Lurer også på hvor nødvendig det er å smelte sjokoladen på den måten du sier? Har ikke noe termometer.. kan jo selvfølgelig skaffe et :)

  1. My Little Kitchen

   Jeg fjerner ikke kremen, men knuser alt sammen. Du må selvfølgelig ikke bruke termometer, men da kan du risikere at sjokoladen smelter med en gang du tar i den. Du har kanskje opplevd det før? Det har i hvertfall jeg! Første gang jeg prøvde den teknikken i år og det funket faktisk :D

   Lykke til! :)

  2. Anonymous

   Kan også smelte 80% sjokolade og når du tar det bort fra platen tilsetter du de resterende 20% med sjokolade.Funker kjempe fint.

  3. My Little Kitchen

   Takk for tips :)

 10. Anonymous

  Hvordan blander du kjeks og ost? Knar du med fingrene, el bruker du visp el annet redskap?

  1. My Little Kitchen

   Jeg brukte en tresleiv :)

 11. Anonymous

  Hei! Jeg tenkte å lage ca. 4 fulle «syltetøyglass» med disse kulene som jeg kan gi til svigers, hvor mye er denne oppskriften beregna på? Burde jeg doble oppskrifta? :)

  1. Anonymous

   45 kuler blir det av oppskriften. ;))

 12. Anonymous

  Hvilken TYPE Philadelphia brukte du ?
  Det fins jo i noen tyoe varianter

  1. My Little Kitchen

   Jeg brukte philadelfia naturell :)

  2. Anonymous

   Kan du legge ut en link eller et bilde på DETTE innlegget, av samme type som du brukte?

   Tusen takk<3

  3. My Little Kitchen

   Jeg brukte denne typen phialdelfia ost. Philadelfia naturell:

   Link her: http://www.eliya.no/mat-drikke-1/meieriprodukter/ost/kremost/philadelphia-naturell-200g-kraft-foods.html

 13. Anonymous

  Når du skal dyppe kulene i sjokoladen og etter det , skal ikke du sette dem i kjøleskapet etter å ha dyppet dem i sjokolade?

  1. My Little Kitchen

   Ja, det er lurt slik at de stivner raskere :) Oppbevar dem også i kjøleskapet.

 14. Anonymous

  Jeg har sett på andre oppskrifter på Oreokuler der sto det at du kan ha mørk kokesjokolade også. Men er det smaksforsjell? Jeg liker IKKE mørk sjokolade
  Hvilken bør jeg bruke? Freia melekesjokolade eller mørk kokesjokolade?

 15. My Little Kitchen

  Du kan bruke hvilke sjokolade du vil. Kulene smaker selvfølglig litt forskjellige etter hvilke sjokolade du bruker. Jeg valgte å bruke melkesjokolade fordi jeg syntes det er best. Men du kan også bruke hvit eller mørk. Liker du ikke mørk sjokolade ville jeg ihvertfall ikke brukt det, så du kan jo bruke melkesjokolade :)

  Thea

 16. Anonymous

  Kan vi bruke Tine kremost naturell?

  1. My Little Kitchen

   Ja, det kan du. Samme hvilke type det er bare det er naturell kremost :)

   Thea

 17. Anonymous

  Jeg har annbefalt denne bloggen til alle jeg kjenner som harvinteresse for å bake ! :)
  Men jeg hadde et spørsmål :
  Hva er det beste med å bake ;-) ?

 18. Anonymous

  Hei. elsker bloggen<3
  Et spm: jeg lirte på om jeg kunbe bruke Kremost Tine naturell?
  Blir det noe smaksforsjell?

  1. My Little Kitchen

   Så gøy at du liker bloggen min! :)
   Ja, det kan du! Tror ikke det blir så mye smaksforskjell :)Oreokulene blir nok gode uansett hvilke type kremost naturell du bruker.

   Thea

 19. Anonymous

  FANTASTISK, KAN IKKE VENTE MED Å LAGE DETTE!!!! TUSEN TAKK, THEA!!!! <3<3

  PS! Kan giftemål være aktuelt?:)

 20. Anonymous

  Hei
  Vis jeg forkorter oppskriften blir det ..
  1pk oreokjeks
  100g kremost
  100-200 g melkesjokolade.
  Har jeg forkortet riktig..?
  Beate

  1. My Little Kitchen

   Ja, det ser riktig ut!

   Kos deg med bakingen :)

 21. Anonymous

  Hei Thea! <3
  Jeg prøvde disse oreokulene, og de ble supergode.Men jeg likte dem best etter 2 dager men da var det nesten tomt…
  Rhangnild

  1. My Little Kitchen

   Ja oreokulene er supergode :)

 22. Anonymous

  Kan man bruke bare kokesjokolade enn melkesjokolade? :-) for jeg tror ikke jeg kommer til å bruke den metoden med termometeren, og er redd for at melkesjokoladen bare kommer til å smelte av.. men hvis man bruker melkesjokoladen uten din metode med termometeren, vil sjokoladen uansett stivne, bare den bruker lengre tid? eller er det greit å bare bruke kokosjokolade da? :-) takk for svar!

  1. Ja, du kan bruke kokesjokolade istedenfor melkesjokolade. Metoden gjelder for både melkesjokolade og kokesjokolade. Du har kanskje opplevd at hjemmelaget konfekt ofte smelter med en gang du tar på sjokoladen? Derfor er det lurt å smelte sjokoladen på denne måten. Du må selvfølgelig ikke bruke denne metoden. Sjokoladen vil stivne som normalt, men vil mest sannsynlig smelte fortere. Håper det var til hjelp og lykke til med bakingen :)

 23. Anonymous

  Hei!
  Går det ann å bruke noe annet enn kremost? Liker ikke philadelpia eller tine kremost.

  1. Hei! Jeg kommer ikke på noe å erstatte det med, men jeg synes ikke at oreokulene smaker som kremost, så det kan godt være at du liker de selv om det er kremost i :) Du kan jo eventuelt lage den med sjokoladeversjonen av philadelfiaost?

   Kos deg med bakingen og håper oreokulene smaker :)

 24. Så flink du er Thea! Ser at du bare er 17 år! Kjære vene, du er utrolig flink til å bake, skrive og forklare! Jeg skal temperere sjokolade for første gang i morgen :) Gleder meg til å prøve din metode :) Kommer til å prøve noen av oppskriftene dine fremover! Tusen takk :)

 25. Hei Mona! Tusen takk for utrolig hyggelig kommentar. Veldig kjekt å høre at du vil prøve oppskrifter fra bloggen. Kos deg med bakingen og håper oreokulene smaker :)

 26. Caroline

  Hei igjen! Skal prøve disse også, de ser gode ut! Hvordan er holdbarheten for disse da? Bør jeg vente litt til med å lage de hvis de skal være julegaver? :))

  1. Hei! Jeg ville også ventet med å lage disse til neste helg. Oppbevar i kjøleskapet til de gis bort :-)

 27. Anonymous

  Når skal.man bruke skjokaldemelken?

  1. Mener du melkesjokoladen? Den skal smeltes over vannbad og så skal oreokulene dyppes i sjokoladen :-)

 28. Hei!
  Gleder meg kjempe masse til å lage disse!
  Kan de fryses ned? Har liten plass i i kjøleskapet, og har tenkt til å gi bort i julegave :)

  1. Hei! Så bra – de er farlig gode. Det blir en fin spiselig julegave :-)

   Det er jeg ikke helt sikkert på. Har aldri prøvd å fryse de selv, så er ikke sikker på hvordan det blir.

   Kos deg med bakingen!

 29. Henrikke Aasen

  Hvor lenge kan disse kulene stå i kjøleskapet? Ser veldig gode ut!

 30. Annejorunn

  Jeg har laget dem men synes deigen ble litt klisset og jobbe med.Men jeg fikk det til.Men lurer på om jeg skal sette de litt i fryseren før jeg ruller dem.Jeg skal snart lage sjkoladen.Men jeg har satt de i fryseren en stund før jeg tar det på.Så kommer jeg til bake og skriver hvordan det har godt

  1. Hei! Deigen skal være slik at du fint kan rulle den til kuler, men den er litt klissete ja. Det kan være lurt å ikke tilsette all osten med en gang, slik at du kan se an konsistensen eller ha en mer oreokjeks om den er for klissete. Det hjelper å sette deigen i kjøleskapet før du ruller ut og før du dypper i sjokolade. Håper det gikk bra uansett og at de smakte godt :-)

 31. OI disse ble utrolig gode, tusen takk for innlegget!

  Trine // blandingsdrops.wordpress.com

  1. Så kjekt å høre :-)

 32. denne har jeg så lyst å prøve!!! nam men hvordan blir det å gi det eks i julegave? da det ganske sannsynlig vil ligge i romtemperatur 1 dag?

  1. Hei Oda,
   Disse er supre å lage som julegave. Oppbevar på glass eller i cellofanposer i kjøleskapet frem til du skal gi de i gave :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *