Julekyss

Julekyss er marengs med sjokolade og marsipan. De er veldig gode, sprøe på utsiden og seige på inni. Supre å gi i julegave eller server gjester i julen.

Julekyss:
20-25 stk

 • 3 eggehviter
 • 150 g melis
 • 125 g marsipan
 • 20 g mørk sjokolade

Ha eggehvite og halvparten av melisen i en bolle.

Visp til stiv marengs.

Raspe marsipan og sjokolade. Bruk en slikkepott og bland ingrediensene forsiktig inn i marengsen med resten av melisen. Pass på å ikke røre for mye.

Ha marengsen i en krempose med rund tipp.

Sprøyt runde topper på et stekebrett med bakepapir.

Stek ved 150 grader i 20-25 minutter. Avkjøl på stekebrettet.

Supre å gi i julegave eller server gjester i julen.

De er veldig gode, sprøe på utsiden og seige på inni.

God jul!
Thea

9 kommentarer

 1. disse ser jo helt nydelige ut, må bare prøves :-)

 2. Anonymous

  Hadde du bare 150g melis? Prøvde dette å de ble helt bløte når jeg sprøyta det på bakepapiret og de rant på en måte sammen..

  1. Anonymous

   Heisan og takk for en inspirerende oppskrift:-D De så bare nydelige ut og jeg måtte teste ut. Fulgte oppskrift til punkt og prikke,men mine ble helt brune(også røren etter raspet sjokolade og marsipan var rørt i)` Mine fløt også endel ut, og var kun seige inni rett etter dem var stekt.. Noen ide om hva som ble galt`? Steker du dem midt i ovnen?

  2. Hei :-) At dine ble brune kan kanskje ha noe med sjokoladen du brukte, iforhold til den jeg brukte, eller at du rørte mer enn det jeg gjorde etter at sjokoladen ble tilsatt, slik at røren fikk farge. Pisket du marengsen ordentlig stiv? De renner lett utover hvis marengsen ikke blir stivpisket. Ja, jeg stekte de midt i ovnen.

 3. Anonymous

  Hei!
  Jeg måtte prøve disse jeg også! Er du heeelt sikker på at det skal være så mye sjokolade? Deigen min ble nesten svart på grunn av all sjokoladen! Og det kan umulig skyldes at vi bruker to ulike sjokolade typer. Og de smaker nesten kun sjokolade? Jeg leste kommentarene under oppskriften før jeg begynte å lage deigen, derfor var jeg veldig påpasselig med å få en stiv marengs! Men i det jeg vispa inn marsipan, sjokolade og resten av melisen, ble deigen veldig blaut! Men det kan kanskje være fordi jeg vispet inn resten av ingrediensene, og ikke BLANDET de inn?

  1. Hei! Jeg er sikker på at jeg brukte målene til ingrediensene som står over i oppskriften. Ja, jeg tror at forskjellen kan ha noe med at du vispet inn resten av ingrediensene mens jeg blandet de inn med en slikkepott. At ingrediensene ble vispet inn kan også ha noe med at røren med tynnere, siden den luftige marengsen blir litt «brutt ned». Det er ihvertfall det jeg har erfart når man blander noe i marengs :-) Skal spesifisere det mer i oppskriften på bloggen over, siden jeg ser at det ikke kom tydelig nok frem :-)

 4. Anonymous

  Hei Anonym! Jeg opplevde også det samme som deg. Og det er mengden sjokolade som er feil. 200g revet sjokolade er alt for mye. På første forsøk så gjorde jeg som deg og fulgte oppskriften, mens på andre forsøk så valgte jeg å se an mengden sjokolade, og endte på kanskje 1 – 2 ss revet sjokolade, og da ble de som på bildene i oppskrifta her. I tillegg valgte jeg å stivpiske eggehvitene uten halve mengden melis, og heller vende all melisen inn sammen med sjokoladen og marsipanen. :)

 5. Disse ser kjempegode ut, jeg bare lurer på en ting:
  Det står at det skal være 200g sjokolade og 125g marsipan. Men når man ser på bildet (hvor du har hatt oppi disse to ingrediensene) ser det ut som at mengden sjokolade er mye mindre enn 200g (og mindre enn mengden marsipan). Også fargen på baksten får meg til å lure på om du kanskje har skrevet feil mengde på sjokolade i oppskriften?
  Gleder meg til å prøve disse! :-)

  1. Hei Malin,
   Hmm, det er mulig det er en skrivefeil her…men er så lenge siden at jeg ikke husker.
   Det gir mening at det skal være mer 20 g revet sjokolade, så har endret det i oppskriften nå. Skal bake de selv en dag å sjekke helt sikkert :-)

   Håper de smaker :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *