Denne deilige bringebærostekaken med browniebunn er en fantastisk god og nydelig kake. Kaken har 2 uimotståelige lag som passer godt sammen. Ett lag med en deilig browniebunn og ett lag med en spennende ostekake med bringebærsmak. Kaken er toppet med ferske bringebær og smaker utrolig friskt og godt.

En perfekt kake å servere i familiebesøk, bursdagsbesøk eller til gjester en fin sommerdag.

Browniebunn:
- 200 g mørk sjokolade, grovhakket
- 200 g smør
- 250 g melis
- 3 egg
- 110 g hvetemel
-
Ha mørk sjokolade i en bolle som tåler varme. Hold bollen over en kjele med kokende vann. Hold bollen over vannet til sjokoladen har smeltet.
Ha smør og melis i en kjøkkenmikser og bland det godt sammen.
Tilsett ett og ett egg om gangen. Bland godt mellom hvert egg.
Bland inn melet litt etter litt. Kjør røren på høy hastighet til du får en glatt blanding.
Tilsett den smeltede sjokoladen og bland godt.
Hell blandingen i en form med bakepapir. Jeg brukte en 23 cm springform.Stek ved 170 grader i 30-40 minutter til brownien er ferdigstekt. Avkjøl.Skjær av toppen av brownien, slik at den blir flat og ha kaken tilbake i springformen.Bringebærostekake:-
300 g friske eller frosne bringbær
-
100 g sukker
-
200 g kremost naturell
-
100 g sukker
-
1 ts vanilje ekstrakt
-
saften av 1 sitron
-
5 gelatinplater
-
2 1/2 dl kremfløte
1) Mos sammen sukker og bringebær. Sil blandingen.2) Visp sammen kremost, sukker, vanilje ekstrakt og sitrinsaft. Tilsett bringebærmosen. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i cirka 5 minutter. Klem vannet ut og smelt gelatinen i mikroen. Avkjøl litt før den vispes inn i ostemassen.3) Pisk kremfløten til krem.4) Vend kremen inn i ostemassen. Den skal ikke være helt blandet, men det skal være marmorert, slik at det blir forskjellige farger av rosa, hvit og lyserosa.Hell fyllet over browniebunnen.
Sett kaken i kjøleskapet i 5-6 timer så fyllet stivner.
Pynt:
- 125 g bringbær
Pynt kaken med ferske bringebær like før servering.
Perfekt å servere gjester!
Fantastisk god kake med 2 herlige lag av brownie og bringebærostekake.
Thea
-
Hei! Jeg hadde bare et spørsmål ang oppskriftene; hvor henter du de ifra? Tenker selv å starte blogg, og bare lurte på hvor viktig du synes det er å linke til, eller fortelle hvor oppskriften kommer fra 🙂
Hei 🙂 Jeg finner oppskrifter på nettet, i kokebøker, blader, venner og familie.
Det er viktig å skrive hvor oppskriften kommer fra hvis du har hentet den fra f. eks en bestemt kokebok eller blogg. Men allmenn kjente oppskrifter som f.eks vafler som vi ikke vet hvor kommer fra, så da er det ingen å hendvise til.
Jeg bruker også en del «familieoppskrifter» og oppskrifter jeg får fra venner og naboer. Da skriver jeg gjerne at jeg har fått oppskriften fra bestemor, men jeg vet ikke hvor hun fant den…
Du må neste vurdere det etter sitiuasjonen 🙂
Lykke til!
Thea
Hei. Den tallerken du har kakestykket på på de siste bildene, er den fra Porsgrund? Vet du hva det servise heter? Samler på samme, men har ikke funnet ut hva det heter. Kaken så utrolig god ut forresten! 🙂
Hei 🙂 Takk for det! Ja, tallerken er fra Porsgrunn porselen. Jeg vet dessverre ikke hva den heter. Den er arvet 🙂
Thea
Den så utrolig god ut 🙂
This cheesecake looks so delicious! I have to bake it someday! 🙂
Ta kaken ut av formen og sett den på ett fat. Sett ringen rundt før du heller over fyllet.Da står kaken ferdig på fatet når den har stivnet.
Hei, er det mulig å bruke gele isteden for gelatin?
Ja det tror jeg du kan, men jeg har ikke prøvd det selv. Gelen gir smak til ostekaken imotsetning til gelatinen da 🙂
Lykke til 🙂
Thea
Eeh….jeg har ikke mikro, hvordan løser jeg opp gelatinen?
Du kan også løse gelatinen i 1-2 ss kokende vann 🙂
Vaniljeekstrakt? Hvilken bruker du og hvor kan det kjøpes? Jeg har ren økologisk vaniljepulver, men det kan vel kanskje ikke erstatte ekstrakt?
🙂
Jeg laget denne, men byttet ut bunnen med oreos (knuste med smør), og hadde i litt rosa farge i bringebærkremen. Helt nydelig! Tusen takk for alle de fine oppskriftene, Thea:)
God ide med oreobunn, hørtes godt ut! Veldig glad for å høre at du liker oppskriftene jeg legger ut på bloggen 🙂
Heii, vet dette innlegget er litt gammelt, men håper du fortsatt kan svare?
Denne kaken ser kjempegod ut! Lurer på om man MÅ ha gelatinplatene i denne kaka? Eller går det fint an å lage uten? hva er eventuelt konsekvensene av det?
Hei! Jeg svarer på kommentarer i alle innlegg, uansett hvor gamle de er.
Jeg vet ikke hvordan denne kaken blir uten gelatinplatene, men jeg er ganske sikkert på at du ikke bare kan droppe de. Det er jo en grunn til at de skal være med i oppskriften, så ostekaken blir sikkert mindre stiv og mer rennende hvis gelatinen droppes. Jeg ville laget denne oppskriften med gelatinplater som det står. Du kan eventuelt finne en annen oppskrift på ostemassen som ikke inneholder gelatin i utgangspunktet og bruke den.
Kos deg med bakingen! 🙂
Hadde kaken i stekovnen i 40 min! Test med tannpirker gav ingen deig! Men kakebunnen er likevell helt bløt inni… Hva har jeg gjort feil? Smaker brownie! Men din bunn så mye tørrere ut…
Kan man kjøle den ned i fryseren?
Jeg er litt usikker på hvordan resultatet vil bli om du har kaken i fryseren. Jeg ville brukt kjøleskapet 🙂
Kaken kan fint frysast etter kaken er ferdiglaga. Det gjør jeg med dei aller fleste kakene mine. Lager dei ferdig og setter dei i frysen.
det står på bringebærmosen at det skal være 100g sukker. på punkt 1 og punk 2 står det bland inn sukker. skal det være mere sukker da? 🙂
Ja, det skal være 100 g sukker x2. Hvis du ser det i ingredienselisten, så har jeg skrevet 100g sukker to ganger. Tilsett 100g i punkt 1 og 100g i punkt 2 🙂
Kan kaken lages dagen før den serveres?
Ja, det kan den absolutt 🙂
Hei, det står 300 g bringebær i oppskriften. Hvor mye gram/ dl puree blir det til sammen når en har most bærene igjennom ei sil? Foretrekker helst puree i gram/dl
Det jeg mener er at du skal mose 300 g bringebær og bruke den pureen du får ut av de 🙂
Ja, vet det, men lurte bare på hvor mye puree det blei når en hadde most bærene
Det vet jeg dessverre ikke. Målte ikke det eller tenkte over det siden jeg bare moste 300 g bør og brukte det 🙂
Hei. Har denne ostemassen lett for å skille seg? Jeg har nemlig prøvd bringebærfrosting noen ganger uten hell!
Jeg har ikke opplevd at massen skiller seg. Bare følg oppskriften så skal nok det gå veldig bra 🙂
Kos deg med bakingen!
Hei, kaka smakte fantastisk, men jeg fikk en blå ring rundt kanten på ostemassen. Hva kan det være?
Åj, det har jeg ikke opplevd før. Usikker på hva grunnen til at du fikk en blå kant rundt kaken kan være :-O
Glad for å høre at den smakte godt!