Sjokolade rosekake

Denne sjokolade rosekaken bakte jeg til klassen min. Sjokolade rosekaken er en nydelig sjokoladekake fylt med sjokoladekrem. Kaken har 2 lag av sjokoladekake og 1 lag med sjokoladekrem. Det er en utrolig god kake, som er pyntet med roser av sjokolade frosting.

Rosa rosekake finner du her!

Lag denne sjokoladekakerøren og fordel den i 2 like store springformer. Dersom du bare har 1 av samme form, kan du bruke samme form og steke i den 2 ganger. Jeg brukte en 23 cm springform.

Skjær av toppene på begge kakene. Den ene skal være helt flat, mens den andre kan ha avrundede kanter som den på bildet til høyre.

Sjokoladekrem:

 • 175 g smør
 • 75 g (2 dl) kakaopulver
 • 125 g brunt sukker
 • 5 ss melis
 • 4 ss kokende vann

Smelt smøret og rør inn kakao, brunt sukker, melis og vann. Rør til alt er godt blandet og sukkeret har smeltet. Avkjøl kremen i cikra 30 minutter.

Smør sjokoladekremen utover den ene kakebunnen.

Legg den andre over.

Sjokolade fudge frosting:

 • 300 g mykt usaltet smør
 • 400 g melis
 • 60 g kakaopulver
 • 4 ss lunken melk
 • 2 ts vaniljesukker
Rør sammen smør og melis. Sile i kakaopulver. Tilsett melken og vanilje. Miks alt godt sammen.

Legg en del av sjokoladekaken på et kakefat. Smør et tynt lag smørkrem over hele kaken.
Sett kaken i kjøleskapet og la den stå til smørkremen har stivnet helt.

Ha resten av sjokolade smørkremen i en krempose med en 1M tipp på. 1M tipper trenger du for å lage rosene på kaken. Du finner tippen her! 

Jeg bruker alltid engangsposer til smørkremen, siden jeg synes det er mye enklere.

Over er det steg for steg bilder av hvordan du lager en rose, slik jeg har laget på kaken. Hvis du ikke har laget slike roser før på cupcakes eller kake, er det lurt og først øve seg litt på et ark.
Begynn med å lage en rose i midten og fortsett til hele kaken er dekket. Lag rosene tett inntil hverandre, slik at du ikke ser smørkremen under.
La rosekaken stå i kjøleskapet til den skal servers.

Instagram: mylittlekitchenthea
Følg gjerne MY Little Kitchen på facebook her!
10685349_714910111920903_8720680046431501138_n
Oppdatering: 2. gang jeg bakte denne rosekaken. Litt forbedring 😉
Thea

43 kommentarer

 1. Bra blogg, Thea!

  Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea _a_ vg.no

  🙂

  1. My Little Kitchen

   Så gøy! Tusen takk 🙂

 2. Anonymous

  Fin kake, imponerende

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk 🙂

 3. Flott kake og inspirerende blogg!

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk Bjørg 🙂

 4. Anonymous

  Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har vært innom bloggen din, i dag! Jeg kan virkelig sitte og drømme meg bort… Jeg håper du vet hvor flink du er.

  1. My Little Kitchen

   Tusen takk 🙂 Veldig gøy å høre at du liker bloggen min!

  1. My Little Kitchen

   Takk, Elisabeth 🙂

 5. Anonymous

  Hvordan får du det andre laget med sukkerbunn til å være litt rundt ?

  1. My Little Kitchen

   Jeg skjærte bare av toppen i midten på det øverste kakelaget og ikke slik at den ble helt flat, slik som det andre laget 🙂

   Thea

 6. Anonymous

  Jeg bakte denne kaken i dag! Den ble supergod! Jeg valgte denne gangen å lage en vanlig bund og en sjokko bund. Veldig fornøyd med resultatet!

  Men jeg trenger dobbel porsjon av Sjokolade fudge frostingen. Er det bare jeg som trenger det? <3

  PS: elsker bloggen din og alle oppskriftene. Finner du på oppskriftene selv?

 7. Anonymous

  Denne kaken ble en vinner til et skolearrangament. Men i likhet til en over, fikk jeg for lite sjokolade fudge frosting 🙂 men isteden for å lage roser lagde jeg en spiral, rosene ble litt for avansert for meg 😀
  Kjempefin blogg, har laget flere kaker og cupcakes her på denne bloggen og elsker oppskriftene 😀
  Hilsen en fast leser 😀

  1. Hei, så gøy at du er fast leser og at du har prøvd flere av oppskriftene 😀 Glad for at kaken din ble en suksess på skolearrangamentet!

   Thea

 8. Anonymous

  Hei! Du er utrolig flink. Kakene dine er heeeelt awesome! Kan man bruke hvitt sukker, istedenfor brunt til sjokoladekremen?

  Leste også om usaltet smør, er det vanlig smør eller må jeg se etter en spesiel merke?

  🙂

  1. Hei, tusen takk for det.

   Det skal jo helst vært brunt sukker, men du kan prøve med hvitt. Du kan bruke vanlig meierismør. Det står på pakken om smøret er usaltet 🙂

  2. Anonymous

   Supert. 🙂 Og en ting til: den tippen jeg så i butikken har bare fem kanter. Vil det funke til å lage sånne fine roser, tror du?

 9. Denne ser himmelsk ut – må prøve den til helgen!! 😀 Men jeg forstår ikke helt, har den ikke tre lag? Den vanlige rosekaken har jo det, men det ser kun ut som du har et lag med sjokoladekrem, og fudge rundt kaken og som rosene? Kan se ut som den er tredelt på bildet når du har satt på lag 2 (og 3?) oppå sjokolade kremen, men det er kanskje synsbedrag? 😉

  1. Hei! Denne kaken laget jeg med bare 2 lag, men du kan lage den i så mange lag du vil 🙂

 10. Anonymous

  hei, jeg har laget denne kaken flere ganger nå den er veldig god!
  Det eneste er at hver gang jeg har laget den har kremen skilt seg, hva gjør jeg feil?
  Elsker bloggen din:)
  Hilsen jente 13 år.

  1. Hei!

   Det som er viktig for å få en vellykket krem er:
   1) Redskapene, altså bollen og vispen, må være rene og fettfrie.
   2) Smøret skal være romtemperert, ikke smeltet. La det stå på kjøkkenbenken til det er helt mykt.
   3) Kjør kjøkkenmaskinen på full hastighet med kremen, samtidig som du tilsetter melken.

   Håper det var til hjelp! Veldig kjekt å høre at du liker bloggen 🙂

  2. Anonymous

   jeg mente kremen inni kaken:-)

 11. Hei.
  jeg vet ikke hva det er, men jeg får ikke til å trykke på linkene til kakene dine. man må være invitert til å se de. derfor får jeg ikke sett hvor lenge kaka skal stekes og på hvor mange grader. Kan du si meg det?
  Takk

 12. Hei! Det er bare det at de gamle linkene fra den gamle bloggen ikke har blitt oppdatert enda – jeg jobber med saken, men det tar lit tid. Nå har jeg byttet linkene i dette innlegget, så nå skal alt fungere. Kos deg med bakingen 🙂

 13. Hei! Jeg lurer på hvor omtrentlig lang tid man bruker til sammen for å lage denne kaken? Har prøvd den en gang før, men er så lenge siden så jeg husker ikke! 🙂

 14. Hei! Det kan fort gå 6 timer med alt. Kaken må jo stekes, avkjøles, fylles, dekkes med smørkrem og tilslutt pyntes. Jeg pleier å bake bunnene ferdig dagen før, for å slippe en så lang økt på kjøkkenet den dagen kaken skal serveres 🙂

 15. Lurer på om denne kremen smelter med romtempreratur? Er rosene liksom helt smeltet etter ett par timer i romtemp.? 🙂

 16. Nei kremen smelter ikke ved romtemperatur. Den er myk når du sprøyter den på kaken også stivner kremen. Rosene holder seg altså godt i romtemperatur med denne kremen 🙂

 17. Å, så bra da! Da kan jeg ta med denne på skolen uten bekymring! Takk for svar 🙂

 18. Hei. Prøvde meg på denne flotte kaken, men endte opp med en litt annen variant. Brukte bare en bunn delt I to. Sjokolade kremen «skilte seg» så helt ubrukelig, ett tips om hva som gikk galt? I stedene laget krem av mascarpone og Nutella. Det var godt det også. Måtte også lage ny porsjon av frosting, når kaken var dekt vart det bare litt igjen til kantene.
  Takk for masse flotte oppskrifter. ☺

  Åse

 19. Hei!
  Det nye bildet du la ut av hvordan kaken ble andre gangen du lagde den, hva gjorde du denne gangen for at den skulle se enda bedre ut? 🙂

 20. Det har kun med øvelse å gjøre; andre gangen jeg lagde kaken hadde jeg øvd mer på å lage rosene, og derfor ble kaken flottere! 🙂

 21. charlotte

  Hei!
  Så flink du er på kaker! En virkelig god insperasjon! Jeg har tenkt å lage kvikk lunch kake, med denne oppskriften. Skal ha dåp på søndag:) kan jeg pynte rosene på lørdag, og rosene holder seg fine i kjølen til søndag? Eller rosene gjøres klar samme dag som servering? 🙂

 22. Tusen takk! Så hyggelig å høre at du blir inspirert 🙂

  Det går helt fint å lage kaken ferdig dagen før den skal serveres 🙂

 23. Charlotte

  Så nydelig kaker du lager:))
  Jeg skal lage denne kaken idag. En liten ting jeg har tenkt på. Lager du hele sjokolade fudgen med en gang. Smører kaken. Og tar på rosene dagen etter? Hvordan oppbevarer du da topping til dagen etter? 🙂

  1. Tusen takk 🙂

   Sjokolade-frostingen bør lages like før den sprøytes ut. Jeg har endret strategi og teknikk på sjokoladerosekaken siden jeg skrev det innlegget i 2013. For det første synes jeg bringebærkrem er bedre fyll (http://www.mylittlekitchen.no/2012/06/19/rosekake/) og jeg jeg deler kaken i 4 deler og har fyll mellom hvert lag. Jeg lager en porsjon som brukes til å montere kaken og smøre et tynt lag utenpå kaken. Bruk denne fylle-teknikken: http://www.mylittlekitchen.no/2012/06/19/rosekake/. Så lager jeg en dobbel porsjon når jeg skal pynte kaken, da er jeg sikker på at jeg har nok krem 🙂

   Men du kan fint lage all frostingen samtidig om du pynter samme dag 🙂
   Det er bare det at frostingen stivner når den står i kjøleskapet, og får ikke tilbake den fine konsitensen man ønsker når man skal sprøyte ut rosene 🙂

   Håper det var til hjelp! Ha en fin dag 🙂

 24. Hei, jeg har tenkt å lage denne kaken i konfirmasjonen til min bror men han har søljaki. tror du det går fint å bruke en glutenfri kake deig isteden for den kakedeigen her ??

  1. Hei,
   Ja det spiller ikke noen rolle hvilke type kake du bruker inni 🙂
   Du kan også bytte fyll til noe som passer for konfirmanten.
   Lykke til med bakingen! 🙂

 25. Heia.
  Jeg gledet meg til å bake den,men frostingen var altfor lite….hvordan fikk du det til med en porsjon som du viser på bildet? Samt det brune sukkeret smeltet ikke…..så jeg var skuffet da jeg skulle lage den til mamma…..følte ikke oppskriften stemte med den ferdige kaken…..

  1. Hei,
   Det var synd å høre, Ole. Jeg har utviklet rosekaken videre siden jeg bakte denne i 2013, og de «nye» oppskriftene er i boken min. Jeg ser at jeg burde oppdatert denne gamle oppskriften også. Nå ser jeg også at målene på kremen er for lite og sikkert skulle vært doblet for å sikre nok krem til å lage rosene store og fine på hele kaken.

   Neste gang du skal bake en rosekake vil jeg anbefale deg å lage sjokoladekake med bringebærmousse istedenfor dette sjokoladefyllet 🙂
   Dette fyllet gjør kaken friskere og ikke så «tung»: http://www.mylittlekitchen.no/2012/06/19/rosekake/

 26. Hei. Kan den frostingen lages i forveien og stå i kjøleskapet til kaka er ferdig? Eller må den lages og brukes med en gang.

  1. Det beste er å lage frostingen rett før den brukes til å pynte kaken med roser. Når den settes i kjøleskapet stivner kremen og blir alt for stiv til å lage roser meg.

   Det er mulig å lage kremen ferdig og sette den i kjøleskapet, men da må den vispet opp igjen før du kan pynte. Derfor tror jeg det egentlig tar like kort tid å bare lage hele kremen like før pynting 🙂

   Kos deg med bakingen og ha en fin dag! 🙂

   -Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *