Sjokolade cake pops









I dag fyller kusinen min, Vår 9 år og jeg har bakt søte cake pops til henne. Sjokolade cake pops er laget av smuldret sjokoladekake blandet med sjokoladekrem, som er formet til kuler på pinne. De er dyppet i rosa og hvit sjokolade og pyntet med hvite og sølvfargede små kuler. Kjempesøte, utrolig gode, perfekte å servere i barnebursdag og veldig populære.


Cake pops:
25 stk

Lag en halv sjokoladekake og avkjøl.

OBS! Jeg halverte sjokoladekake oppskriften! Oppskrift på sjokoladekake finner du her! 

Sjokoladekrem:
  • 75 g smør, romtemperert
  • 3 ss kakao
  • 200 g melis
  • 150 g kremost naturell (philadelphia ost)

1) Pisk smør, kremost og melis sammen.
2) Ha i kakaopulver.
3) Pisk alt godt sammen til en luftig krem.

Smuldre sjokoladekaken i småbiter. Ha i sjokoladekrem.

Bland sammen til en passe tykk deig, så er lett å forme til kuler.

Form deigen til små kuler.

Stikk en pinne i hver kule (ikke helt igjennom). Sett kulene i fryseren i ca. 30 minutter.

Smelt candy melts i mikroen etter anvisning på pakken. Ta kulene ut av fryseren. Dypp en og en i sjokoladen og la sjokoladen renne litt av. Strø strøssel over før sjokoladen stivner.

Gjør det samme med de rosa kulene.

Server cake pops i en vase eller lignende.

De er supre å servere i barnebesøk!

Gratulerer med 9 års dagen, Vår!

Thea

24 kommentarer

  1. Anonymous

    Istedenfor den hvite kreme, kan jeg bare smelte kokesjokolade ytteest?

    1. Anonymous

      Jeg mente :
      Istedenfor den hvite kremen, kan jeg smelte kokesjokolade ytterst

    2. Ja, du kan bruke kokesjokolade til å dyppe kulene i. Jeg bruker candy melts fordi den er veldig enkel å bruek. Sjokoladen er laget for å bli smeltet og stivner fort 🙂

  2. Anonymous

    Kan sjokoladekremen være en glasur også?

    1. Ja, sjokoladekremen er kjempegod som topping på cupcakes og kake 🙂

    2. Anonymous

      Ca hvor mange muffinser dekker den?
      Og er den sjokoladekremoppskriften nok til å dekke på en kake i springform? (ca 25 cm)

    3. Ja kremen dekker sikkert en 25 cm kake. Tror det er nok krem til 15-20 cupcakes 🙂

  3. Anonymous

    Hei
    har du noen tips om noe annet jeg kan bruke enn de pinnene?
    Sugerør eller noe?

    1. Ja, du kan bruke trepinner/grillpinner eller papp sugerør er veldig stilig 🙂
      Elsker disse: http://www.kakeboksen.no/index.php?page=shop.browse&option=com_virtuemart&Itemid=61

  4. Anonymous

    hei hvor kjøper du candy melts???

    1. Candy melts får du kjøpt på kakeboksen.no 🙂

    2. Anonymous

      det står kun cadymelts dekoreringstube;(

  5. Anonymous

    jeg lurte på om det går ann å bruke hvit skjokolade:)

    1. Ja, du kan også bruke vanlig hvit sjokolade 🙂

  6. Anonymous

    Kan disse frysest og taes opp etter hvert som man spiser disse?

    1. Jeg har aldri prøvd det, men tror ikke det er så lurt å fryse de etter at du tar dryppet de i sjokolade og tatt strøssel på. Det går fint å bare fryse deigen som kule f.eks. 🙂

  7. Anonymous

    Hei 🙂
    Jeg lurte på hvilke cakepops du syntes var best om du skulle velge mellom cupcakepops eller disse (sjokoladecakepops) ?

    1. Jeg syntes egentlig at sjokolade cake popsene er best 🙂

  8. Må man halvere kremen også? følte det ble Ganske mye krem til en halvert kake.. eller skal det være sånn? 🙂 og når de er ferdige, hvordan er konsistensen, er den «deigete», eller mer som brownies liksom? heheh, setter veldig pris på svar! 🙂

    1. Hei! Nei du skal ikke halvere kremen. Tilsett kremen i den knuste kakemassen litt etter litt til du får en deigete og klissete røre. Den skal ikke være for bløt for da blir den vanskelig å rulle til kuler. Prøv deg frem til du får en passe deig. Lykke til 🙂

    2. Okei, den er grei. Tusen takk! 🙂

  9. Liselotte

    Dette ser kjempe godt ut!!
    Hvor mange cake pops får man dekket per candy melts pakke?
    🙂

    1. Hei! Synes det er litt vanskelig å si, men tror du får dekket ca. 20-25 stk med 1 pakke 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *