Kaninboller

Disse kaninbollene er kjempesøte og veldig enkle å lage. Bak disse morsomme bollene og server søte påskehareboller i påsken.

Kaninboller:12 stk

·         100 g smør                                    
·         1 ½ dl melk
·         1 ½ dl vann
·         50 g gjær
·         1 ts kardemomme
·         1 dl sukker
·         1 liter hvetemel

Smelt smør og ha i melk og vann. Varm til 37 grader og rør ut gjæren. Tilsett sukker og kardemomme.

Ha i hvetemel og rør alt godt sammen.

Hev til deigen er dobbelt så stor, cirka 1 time.
Del deigen i 12 deler og form den til runde, litt avlange boller.

Bruk en saks og klipp to ører i hver bolle. Bruk en pinne til å lage øyner på kaninene.

La kaninbollene heve under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

Pensle med et sammenpisket egg.

Stek ved 200 grader i cirka 10 minutter. Pass på at de ikke blir svidd, spesielt på ørene. Legg et bakepapir over bollene hvis de tar farge for fort. Avkjøl på rist.

Kjempesøte kaninboller, perfekte til påske!
Håper alle har hatt en fin påske!
Thea

3 kommentarer

  1. Hvor er de bare søde 🙂

  2. Anonymous

    Hvorfor meldte du ikke deg på Hele Norge baker? DU ER SÅ FLINK 😀
    Har stemt på roskaken 🙂 Lykke til 😉

  3. Anonymous

    Trur at ho er der alt gitt :-). Med rett..:-)
    Kjempe flott blogg, er titt og ofte innom å sniker litt for å få litt inspirasjon. . Stå på! Heier på deg! Klem Silje

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *