Oreobrownie er en himmelsk god brownie med oreokjeks inni og på toppen. Brownien er perfekt å servere til dessert og smaker enda bedre sammen med vaniljeis. Denne spennende brownie varianten må du bare prøve!
Oreobrownie:
- 230 g smør
- 500 g sukker
- 4 egg
- 150 g kakao
- 1 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 170 g mel
- 250 g hakket sjokolade
- 2 pakker oreokjeks
Varm smør på lav varme i en kjele, og ha sukker tilgjengelig.
Når smøret har smeltet, ta kjelen av platen. Tilsett sukker og rør godt. Sett kjelen tilbake på platen og la det stå der på svak varme, slik at sukkeret også smelter.
Hell eggene i en bolle og pisk dem lett med en håndvisp i ca. 30 sekunder.
Ha i kakao, salt og bakepulver.
Tilsett så smør og sukker blandingen.
Rør godt sammen.
Ha hvetemel i røren. Rør alt godt sammen.
Hakk sjokoladen i biter og ha i røren.

Knus 1 og en halv pakke oreokjeks og bland med røren. Spar resten til toppen.
Stek ved 180 grader i 25-30 minutter. Avkjøl.
Etter steketid er det lurt å sette den minst 1 time i kjøleskapet før du skjærer den i biter.
Oreobrownie smaker fantastisk godt servert med vaniljeis!
Yay!!!! Du vant! GRATULERER! 🙂
Tusen takk 😀
Gratulerer, det var velfortjent 🙂
Den Oreobrownie kaka ser helt digg ut, mulig jeg må prøve meg på den selv om jeg alltid feiler på brownie kaker… 🙂
Tusen takk 😀 Ja, denne oreobrownien må du prøve!:)
Oreobrowniesen så jo vidunderlig god ut! 🙂
Hvilken type sjokolade bruker du?
Jeg brukte melkesjokolade 🙂
Hei Thea!
Bra oppskrift, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no
Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no
Hilsen Magne i VG
Så gøy! Tusen takk 🙂
Haha faen, jeg som var sååå søtsjesken fra før av også kom jeg over denne… 🙁
Får vel ta en tur på butikken å handle litt ingredienser nå ja! Dette så bare for godt ut……
Har bakt denne i dag, gjenstår bare å høre hva jentegjengen når venninna mi får den som ekstra bursdagsgave :)Men jeg syntes det var vanskelig å få sukkeret helt smeltet i smøret, så satser på at det gikk greit likevel
Er ikke dette manuela sin oppskrift. Lurt å skrive hvor du får oppskriften fra 😉
Nei? Jeg har bare brukt brownie oppskriften jeg pleier å bruke og så hatt i oreokjeks 🙂
Det er en brownieoppskrift, med oreokjeks i. Utover det så ligner den jo ingenting på den oreobrowniesen som ligger hos Manuela, hverken ingrediensemessig, mengder eller tilberedning …
wow så sykt godt ut!!
Laget disse i går, var litt vanskelig siden jeg ikke har vekt så måtte gjøre om gram til dl, men de hadde vært kjempegode hadde det ikke vært for at jeg fikk overstekt dem noe så grulig 😀 Men vaniljesaus redder en hver overstekt brownie <3
Namm!! Superkombo 😀
Sant! Helt enig 🙂
Gratulerer! Velfortjent 🙂 Heldig du er 😀
Tusen takk 😀
Hvilken sjokolade er det? søta
hvilken sjokolade er det ? 🙂
Det er Freia melkesjokolade 🙂
Så fantastiske gode ut! 🙂
Ca hvor stor form bruker du?
Formen jeg brukte var 23,5 x 22,5cm 🙂
Og til denne deilige brownie passer en sur-søt belgisk fruktøl perfekt! Prøv f.eks en Boon Kriek, som er min kones nye favoritt … og da tenker jeg fortsatt på øl.
http://henning58.wordpress.com/2013/03/21/ol-og-matkurs-193-2013/
Hvor stor form brukte du?
Er det nødvendig å bruke sjokolade, blir kaken bedre av det?
-Gleder meg veldig til å prøve ut denne oppskriften! :))
Hei! Formen jeg brukte hadde målene 23,5 x 22,5. Du må ikke ha sjokoladebiter i brownien, men det er jo veldig godt.
Håper kaken faller i smak 🙂
Tusen takk for en flott oppskrift, jeg lagde denne forrige helg og fikk masse skryt 🙂 Den ble kjempe god <3
Legesekretæren 🙂
Så kjekt at kaken ble en suksess 🙂
Lagde denne kaken til et familieselskap, alle likte den og den ble spist opp. Vi likte den så godt at jeg lagde den på nytt samme uke 😀
Du er superflink, tusen takk for oppskriftene!!
Hilsen fast leser
Hvordan vet du kaken er ferdig? Ovnen jeg har er ikke til og stole på :p
Hei! Hvor stor er en liten langpanne?