Angry Bird kake

Da lillebroren min, Christian og vennen hans Mathias skulle feire bursdagen sin, ville de ha en Angry Bird kake, og så snill som jeg er bakte jeg det til bursdagsbarna. Kaken er laget av sjokoladekake fylt med sjokoladekrem etter guttenes bestilling. Kaken er dekket med fondant i forskjellige farger, så det ligner på den rød fuglen fra spillet Angry Birds. Det ble en kjempestilig bursdagskake, som begge guttene ble strålende fornøyd med.

Angrybird kake:

 • sjokoladekake (oppskrift her)
 • sjokoladekrem
 • sjokolade frosting (oppskrift her)
 • rød fondant
 • hvit fondant
 • svart fondant
 • oransje fondant/konditorfarge
Jeg hentet inpirasjon til pynten herfra!
Lag denne sjokoladekakerøren og fordel den i 2 like store springformer. Dersom du bare har 1 av samme form, kan du bruke samme form og steke i den 2 ganger. Jeg brukte en 23 cm springform.

Skjær av toppene på begge kakene, slik at de får en flat overflate. Skjær deretter den ene kaken i 2 og den andre kaken i 3 deler slik at du får 5 lag

Jeg brukte alle de 5 lagene i kaken min.

Tips: Resten av kaken (toppene) kan du for eksempel smuldre opp og bruke til å lage cake pops. Du kan fryse det og bruke det en gang du skal lage sjokolade cake pops.

Oppskrift på cake pops her!

Sjokoladekrem:
 • 150 g smør, romtemperert
 • 6 ss kakao
 • 400 g melis
 • 300 g kremost naturell (philadelphia ost)

1) Pisk smør, kremost og melis sammen.
2) Ha i kakaopulver.
3) Pisk alt godt sammen til en luftig krem.


Legg en del av sjokoladekaken på et kakefat. Smør sjokoladekrem mellom hvert lag. Jeg brukte opp all kremen.

Legg det siste laget på toppen.

Lag en porsjon sjokolade frosting. Oppskrift her!

Smøre et tynt lag sjokolade frosting over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet og la den stå til smørkremen har stivnet helt.

Kjevle ut hvit fondant og dekk litt over halvparten av kaken.
Hvordan kjevle ut fondant?
Spray med formfett og dryss melis på et bord/kjøkkenbenk. Kjevl ut fondanten til glatt, jevn og passe tykk. Den må også være stor nok til å dekke halve kaken. Pass på at fondanten ikke klistrer seg fast i bordet, så snu den og dryss med melis mens du kjevler. Løft fondanten opp og legg den over den delen av kaken du vil dekke. Form fondanten rundt kaken og skjær vekk overflødig fondant med et pizzahjul.
Kjevl ut rød fondant og dekk litt over halvparten av kaken. Bruk en fondant glatter til å glatte fondanten, slik at kaken får en jevn og glatt overflate.
Form øyne av hvit og svart fondant, nese av oransje fondant, øyebryn av svart fondant og hår av rød fondant. Jeg brukte bunnen av en tipp til å trykke ut pupiller til øynene. Jeg farget hvit fondant med oransje konditorfarge for å få oransje fondant.

Pensle undersiden av delene med vann og legg dem der de skal ligge på kaken.

Ferdig pyntet Angry Bird kake!

Følg gjerne My Little Kitchen på Facebook her!

Thea

36 kommentarer

 1. Hei Thea!

  Fantastisk, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

  Hilsen Magne i VG

  1. Tusen takk :)

 2. Anonymous

  Hei, denne så kjempebra ut :)
  Men hvorfor bruker så mange fondant for tiden? det er veldig pent å se på, men ikke mye godt dessverre.
  Men bortsett fra det, kjempekul kake :D

  Hilsen Isabell

  1. Hei Isabell! Syntes ikke jeg lager så mye med fondant for tiden, men er enig med deg at fondant ikke smaker så godt. Denne kaken bakte jeg til lillebroren min, han elsker det og når han ville ha en angry bird kake, var det naturlig å bruke fondant til pynten. Har mange kaker uten fondant hvis du heller vil lage det :)

   Thea

 3. Anonymous

  Du har virkelig et bake talent :D

  1. Tusen takk :D

 4. Hei!

  Denne kaka var kjempekul og så god ut :) Jeg er svoren Angry Birds-fan, så denne ønsker jeg meg til bursdagen hehe… *blush*

  Jeg synes fondant smaker bra jeg, og det passer veldig bra å trekke sjokoladekaker med :D

  Tusen takk for inspirasjon :D

  Linda

  1. Ja, denne kaken er perfekt til angry bird fans :) Jeg liker veldig godt å pynte kaker med fondant!

  2. Anonymous

   Jeg liker også å pynte med fondant,og jeg syns det smaker ganske godt sammen med sjokoladekake og hvit smørkrem.XD

 5. Hei Thea, tusen takk for at du linket til siden min :) Setter veldig pris på det.
  På spørsmål vedr fondant, så bruker jeg det så å si hele tiden. Foruten ved marsipankaker, og ved sterke farver som rødt og sort. For da reagere fondant. Men det kommer en nyhet ganske snart, og da vil fondanten smake GODT :)

  Men lag fondant med Iselins kaker oppskrift, så får du en god fondant :)

  1. Hei Elisabeth, bare hyggelig :) Takk for tips!

 6. Hei!
  Du er utrolig flink- og så er forklaringene dine så greie at selv bakeidioter som meg får til fine kaker!
  Bruker bloggen din mye når jeg trenger inspirasjon og skal bake til et eller annet!

  1. Hei Ellen! Tusen takk :) Veldig kjekt å høre at du liker forklaringene mine og at bloggen min er til inspirasjon :D

 7. Morsomt med slik kakepynt.

 8. Anonymous

  Hva er fondant?

  1. Fondant er en sukkerpasta laget av sukker og vann eller smeltet marshmallows. Det smaker veldig søtt og brukes ofte til å dekorere kaker og cupcakes. Finnes i mange forskjllige farger :)

 9. Anonymous

  kan fondanten stå i kjøleskapet etter at den er blitt lagt på kaken i si, fra fredags kveld til søndags formiddag ? hva vil skje ?

  1. Jeg tror det skal gå fint. Den må bare være tildekket i kjøleskapet. Fondanten blir nok litt hard, men det kommer seg når du tar den ut i romtemperatur. :)

 10. Anniken :)

  Den var stillig!

  1. Takk Anniken :)

 11. Hei. Utrolig kul kake :) Har laget denne i marsipan til mannen i huset som har bursdag i dag. Håper han blir fornøyd. Tror sønnen i huset blir fornøyd. Får lage en til han også til bursdagen hans. Takker for en super fin blogg, er stadig innom å får inspirasjon. Du er utrolig flink :) :)

  1. Tusen takk :) Veldig gøy å høre at du liker bloggen min og at den inspirerer deg! Håper begge to likte angry bird kaken.

   Legg gjerne ut bilde av den ferdig kaken på facebook siden til bloggen. Alltid gøy å se hvordan andres kaker blir :)’

   Thea

 12. Anonymous

  hei:)
  Kan man bruke marsipan istedenfor fondant? :-)

  1. Ja, det kan du :)

 13. Har du bakt mye med fondant? Isåfall vet du hvor lenge den kan ligge i skapet hvis den er pakket inn i lufttett plastpose?

 14. Har du ikke hatt noe fuktighet i sjokoladekremen? Min blir umulig å jobbe med hvis jeg ikke har i veldig mye melk

  1. Nei, jeg hadde ikke melk i sjokoladekremen. Min krem ble fin og passe tykk uten melk :)

 15. Anonymous

  Kopierte kaken til min sønns 6 års dag. Stor suksess! Takk for oppskrift.

 16. Anonymous

  Jeg laget denne til 6 års bursdagen til sønnen min. Stor suksess! Takk for oppskrift.

  1. åå, så kjekt å høre! Glad kaken ble en suksess og gratulerer med 6 års dagen til sønnen din :D

 17. Anonymous

  Hvorfor bruker du en sjokolade krem inni og en frosting utenpå?
  Går det ann bruke kun en av delene?

  1. Jeg bruker sjokoladekrem inni som fyll og frosting utenpå slik at fondanten fester seg til kaken. Det er to ulike kremer fordi kremen jeg fyller med er mye mer flytende og derfor vanskelig å ha utenpå. Du kan la være å fylle kaken med krem og bare ha en ren sjokoladekake inni. Men skal du ha et lag med fondant som dekker kaken, bør du ha ett tynt lag krem under, slik at fondanten fester seg. :-)

 18. Hei!! Jeg lurer på om fondant smaker noe godt, og hva smaker det??? Har lyst til å bake den kaken, men vil gjerne vite om fondanten smaker noe godt. Og likte guttene kaken din??

  1. Hei! Personlig er jeg ikke så glad i fondant og synes det smaker litt kunstig. Men fondant er supert å dekorere kaker som dette med. Derfor bruker jeg fondant likevel og heller tar bort fondanten fra kakestykket. Guttene jeg bakte kaken til elsker fondant og var veldig fornøyde med kaken, så å bruke fondant til de var midt i blinken. Det jeg har erfart er at ofte barn liker det, mens voksne ofte ikke er så glad i det :-) Kos deg med bakingen!

 19. Hvor lenge skal kakene steke? Like lenge som langpanne i oppskriften? Skal lage denne til min sønn bursdag snart,håper jeg får det tilog hvor mye av hver farge fondant brukte du? Jeg har kjøpt de små pakkene de har på Jernia.

  1. De trenger 30-40 minutter i ovnen. Det er litt vanskelig å si akkurat hvor mye, men det skal holde med en pakke av hver farge :-)

   Lykke til med bakingen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *