17. mai cake pops

I dag er det oppskriften på 17. mai cake pops jeg vil dele med dere lesere. Cake popsene er laget av sjokoladekake, dekket med hvit sjokolade og pyntet med strøssel i Norges farger. Disse herlighetene er perfekte å servere på nasjonaldagen, spesielt til barn. Fantastisk gode sjokolade cake pops til 17.mai!

Sjokolade cake pops:
25stk

OBS! Jeg halverte sjokoladekake oppskriften! Oppskrift på sjokoladekake finner du her! Avkjøl kaken på rist.

Sjokoladekrem:
  • 75 g smør, romtemperert
  • 3 ss kakao
  • 200 g melis
  • 150 g kremost naturell (philadelphia ost)

1) Pisk smør, kremost og melis sammen.
2) Ha i kakaopulver.
3) Pisk alt godt sammen til en luftig krem.

Smuldre sjokoladekaken i småbiter. Ha i sjokoladekrem.

Bland sammen til en passe tykk deig, som er lett å forme til kuler.

Form deigen til små kuler.

Smelt litt candy melts i mikroen etter anvisning på pakken. Hvit candy melts som jeg brukte finner du her!

Dypp en pinne i sjokolade og stikk en i hver kule (ikke helt igjennom). Sett kulene i fryseren i ca. 30 minutter. 

Smelt resten av sjokoladen i mikroen etter anvisning på pakken.Ta kulene ut av fryseren. Dypp en og en i sjokoladen og la sjokoladen renne litt av. Strø strøssel over før sjokoladen stivner. Jeg brukte dette strøsselet i Norges farger 🙂 


Jeg knyttet 17.mai bånd rundt pinnen til cake popsene!

Fantastisk gode sjokolade cake pops, som er supre å servere på 17. mai!

Thea

10 kommentarer

  1. Hvor kjøper man de hvite pinnene. (jeg har pleid å bare bruke grillpinner). Hvor kjøper du candymelts. Men det går vel like greit å smelte kokesjokolade?
    Jeg skal lære en liten jentegruppe å lage cakepops i morgen. Det gleder de seg til!

    1. Både pinnene og candy fås kjøpt hos kakeboksen.no 🙂

  2. Anonymous

    Kjempe fint 🙂

    1. Tusen takk 🙂

  3. Anonymous

    kan man få kjøpt strøssel i de fargene, pinner og candy melts på butikken? eller må man bestille på nettet?

  4. Jeg har en fantastisk god oppskrift på cake pops av oreo som du må prøve, i tillegg er den super enkel!! 🙂
    Ingredienser:
    * 2.pk Oreokjeks
    * 125g philadelphiaost (naturell)
    * 1.plate melkesjokolade (eller annen sjokolade)
    * Strø (evt)
    * Sugerør/pinner

    Slik gjør du:
    * Fin knus oreokjeksene. Tilsett deretter smøreosten, og bland «deigen» godt til en fin og glatt ball. Sett i kjøleskap i 10-15min.
    * Smelt sjokoladeplaten
    * Lag små kuler av «deigen. Dypp så sugerøret/pinnene i den smeltede sjokoladen og stikk dem ned i oreokulene.
    * Sett i frysen i ca.10 min.
    * Dypp kulene raskt i sjokolade og ta på strø før sjokoladen stivner.

    Hilsen Kathrine 🙂

  5. Takk for tips! Jeg har laget oreokuler mange ganger, men aldri laget de som cake pops 🙂

  6. Hei. Hva er candymelts? Og hvor kjøper man det?

  7. Candy melt er en type sjokolade, som er super til å dyppe cake pops i. Den finnes i mange ulike farger. Du finner cany melts her: http://slikkepott.no/?s=candy+

  8. Ingeborg

    Hvor får du tak i pinner og strøssel i de fargene? Finner det ikke 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *