Sjokoladekake med sitron

I dag skinner solen i Bergen og da er det perfekt å dele denne oppskriften på sjokoladekake med en frisk smak av sitron med dere. Kaken inneholder verken mel eller melk. Mmmm, en nydelig, frisk og god sjokoladekake med sitron, må bare nytes.

Kaken passer i en 25 cm springform.

Sjokoladekake med sitron:

 • 150 g mørk sjokolade
 • 150 g smør
 • 6 egg
 • 250 g sukker
 • 100 g malte mandler
 • 4 ts bakekakao
 • revet skall og saft av 1/2 sitron eller en lime
 • melis til pynt
 • sitronskall til pynt

Sett ovnen på 180 grader.

Kok opp vann i en kjele. Sett en metallbolle eller en bolle som tåler varme over. Det er viktig at bollen dekker hele kjelen, slik at det ikke blir en sprekk mellom bollen og kjelen der damp kommer opp. Ha sjokolade og smør i bollen over vannbadet og rør med mens det smelter.

Når alt er smeltet, tar du boller vekk fra kjelen og lar blandingen avkjøles.

Kok opp vann med mandler, slik at skallet på mandlene løsner. Når vannet har kokt opp, heller du av vannet og tar av skallet på alle mandlene. Tørk deretter de skrellede mandlene med tørkepapir. Ha mandlene i en blender elelr miksmaster og kjør til det kun er små biter med mandler igjen. Bland sammen bakekakao og de malte mandlene.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett mandelblandingen forsiktig i eggedosisen.

Ha deretter i den avkjølte sjokolade- og smørblandingen.

Rasp skallet av begge sitronene og press ut saften.

Ha tilslutt i sitronsaft og sitronskall.

Dekk en 25 cm springform, med bakepapir i bunnen og spray med formfett. Stek kaken ved 180 grader i 40-45 minutter. Den skal være fast i kantene, men myk i midten.

Legg et kjøkkenhånkle over kaken i formen, slik at toppen ikke blir for hard. Ta kaken ut av formen når den er avkjølt.

Strø melis over kaken og server.

Pynt med litt revet sitronskall på toppen.


Mmmm, en nydelig, frisk og god sjokoladekake med smak av sitron.

Thea

9 kommentarer

 1. For en fantastisk fin og inspirerende blogg du har! Her koste jeg meg skikkelig :o) Så flotte bilder, og så herlige oppskrifter- ja, jammen er du dyktig!
  Jeg kommer tilbake igjen hit, helt klart. Nå skal jeg velge meg ut en oppskrift å prøve ut, gleder meg. Hjertelig takk for god inspirasjon, dette var til å bli skikkelig bakeglad av :o)

  1. Tusen takk for utrolig hyggelig kommentar Elin! :) Veldig kjekt å høre at du liker bloggen min og at du vil følge den videre. Kjempeglad for at bloggen min insprierer deg :)

 2. Anonymous

  Herlig!! faren min tåler ikke mel(men det er ikke søliaki), men den her burde han tåle! tror det er lenge siden han har spist sjokoladekake! syns du har en veldig fin og brukervennlig blogg!

  1. Hei! Så gøy at du kan bake denne kaken til faren din. Veldig kjekt at du liker bloggen min :)

 3. Den så god ut :-)

  1. Tusen takk :)

 4. Hei! Tenkte å prøve denne for den så så god ut, men litt usikker på sitronmengden. I innholdslista står det en halv sitron, men i beskrivelsen står det «Rasp skallet av begge sitronene…» Skal det være 2 sitroner?

  1. Det skal være 1/2 sitron som i innholdslisten :-)

 5. Så bra – takk for svar ��

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *