Store, saftige muffins med en herlig gulrot og sjokoladesmak står på dagens meny. De er litt sunnere enn vanlige muffins, for de inneholder gulrot og brunt sukker istedenfor hvitt sukker. Muffinsene serveres med en klatt vaniljekesam på toppen. Smaker utrolig saftig og godt!
Denne oppskriften gir cirka 9 store muffins. De inneholder ikke egg.
Gulrotmuffins med sjokolade:
9 stk
- 100 g mørk sjokolade
- 50 g smør
- 1 1/2 dl melk
- 3 dl hvetemel
- 1 1/2 dl brunt sukker
- 3 ss bakekakao
- 1 ss bakepulver
- 5 dl grovt revne gulrøtter
Glasur:
- vaniljekesam
- litt revet gulrot
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Smelt smør og tilsett melk. Bland sammen mel, sukker, kakao, bakepulver og melk- og smørblandingen.
Tilsett grovt revne gulrøtter.
Grovhakk mørk sjokolade og ha i røren.
Bland alt godt sammen. Fordel røren i store muffinsformer, ca. 9 stk.
Stek ved 200 grader i 15-20 minutter til de er gjennomstekt.
Sjekk om de er ferdige ved å stikke en kaketester pinne ned i en muffins. Kommer pinnen ut ren, uten rå røre på seg er muffinsene ferdige. Avkjøl på rist.
Legg på en klatt vaniljekesam på hver muffins og litt revet gulrot.
Så er det bare å si velbekomme og nyte ferske gulrotmuffins med sjokolade!
![]() |
Jeg koste meg med en sjokolade gulrotmuffins, mens jeg luftet kaninene mine 🙂 |
Thea