Disse herlige hjemmelagde kokosbollene er fantastisk gode. Inni kokosbollene ligger et jordbær, og det gjør de bare enda mer spennende og friskere enn vanlige kokosboller. Jeg synes at hjemmelagde kokosboller smaker enda bedre enn de du får kjøpt i butikken. Kokosboller er overraskende lett å lage og noe jeg virkelig anbefaler dere å prøve!
Kokosboller er utrolig godt. Se oppskrift og fremgangsmåte under for hvordan du kan lage kokosboller hjemme. Håper dere liker oppskriften!
Hjemmelagde kokosboller:
ca. 9 stk
- 60 g vann
- 130 g sukker
- 75 g glukose
- 1/2 ts vaniljetwister eller frøene fra 1 vaniljestang
- 100 g eggehvite (ca. 3-4 egg)
- 2 ss sukker
- friske jordbær
- 9 digestivekjeks
- 500 g mørk sjokolade
- kokos
![]() |
Jeg bruke en vaniljetwister fra Dr.Oetker og glukose fra Wilton. |
Ha vann, glukose, sukker og vanilje til temperaturen er 117 grader. Bruk et termometer til å måle temperaturen.
Pisk eggehvitene til de skummer og ha i en ts sukker om gangen. Pisk videre til det blir marengs.
Pisk videre i 8 minutter til du får en stiv og blank marengs.
Legg kjeksene på et bakepapir og sett et jordbær i midten på hver kjeks.
Ha marengsen i en krempose med tipp. Jeg brukte en 1M tipp, men du kan også bruke en rund tipp. Sprøyt marengsen rundt jordbærene. Sett dem i kjøleskapet i 2-3 timer.
Smelt sjokolade med vannbad. Ha kokosbollene på en rist over en stekeplate med bakepapir på. Bruk en øse og hell smeltet sjokolade over den stive marengsen.
Dryss deretter på litt kokos på toppen. Du kan selvfølgelig lage dem både med og uten kokos på toppen.
Ta kokosbollene av risten og legg de på et bakepapir. La de stå til sjokoladen er stivnet.
Oppbevares i kjøleskapet.
Nam nam! Deilige hjemmelagde kokosboller med jordbær i
Følg bloggen gjerne på Instagram: mylittlekitchenthea og facebook My Little Kitchen
Thea
mmm, ser digg ut!
Takk for det 🙂
Jeg lagde kokosboller en gang for veldig lenge siden. Med gelatin og uten glukose. Men denne Ida-oppskrifta skal jeg prøve i sommerferien. Likte særlig godt dette med jordbær som en overraskelse. Veldig hyggelig å lese bloggen din. Lykke til videre. Wenche
Hei Wenche 🙂 Så kjekt at du vil prøve oppskriften i sommer. Jeg likte kokosbollene ekstra godt på grunn av jordbæret i midten, siden da ble de friskere. Takk for det og hyggelig å høre at du liker bloggen min 🙂
Nam, kjempegode og mektige
Disse skal jeg lage flere ganger 😀
Hilsen fast leser
Så kjekt at kokosbollene smakte 🙂
Hei! Disse er virkelig kjempegode:) Så bra at du oppgir hvem oppskriften er fra, men eegentlig så er det kokken i 4 stjerners middag. :p http://www.tvnorge.no/programmer/4-stjerners-middag/oppskrift/lises-oppskrifter-1.23451
Haha,, føler meg som verdens bitreste av å skrive dette, men føles litt som om Ida ikke gir æren til riktig person med denne (VELDIG) gode oppskriften 😀
Hei! Det visste jeg ikke. Jeg fikk oppskriften av Ida 🙂
Disse kokosbollene ser aldeles fortreffelig ut! De må jeg prøve. Vet du hvor lenge de kanoppbevares i kjøleskap?
Merethe
Hei! Jeg er ikke sikker for her i huset blir de fort spist opp. På grunn av jordbæret i midten holder de nok ikke så lenge. Uten jordbær holder de nok litt lengre 🙂
Hei! Ville bare gi et lite tips; en gang jeg lagde kokosboller brukte jeg start-kjeks (helt tynne, lyse kjeks), omtrent som kjeksen på de man kjøper i butikken!
Uten jordbær er holdbarheten ganske god, jeg lagde en stoooor porsjon og da jeg tok den siste etter kanskje en måned, var de enda gode 🙂
Du er veldig flink!
Tusen takk for det Julie! Kokosbollene holdt ikke ut lenge nok til at jeg fikk teste holdbarheten 🙂 takk for tips!
Hei! Må man bruke mattermometer, eller kan man bare prøve seg litt ut? Jeg tenker at kokepunktet er jo 100 grader, så kanskje man kan synse litt? Og må man også ha glukose, eller er det noe man kan erstatte det med? Jeg vet ikke hvilken virkning det har på baksten. Jeg leste at glukose er det samme som druesukker, så jeg kan evnt. bruke det, ikke sant?
Og da det snart ikke er særlig jordbærsesong, vil du anbefale andre bær å bruke inni?
Hei! Det beste er jo å bruke termometer, for å få temperaturen helt nøyaktig. Du kan selvsagt prøve deg frem uten, men da er det ikke sikkert at kremen blir stiv og det er jo dumt.
Glukose er det samme som druesukker og det er det som skal være i oppskriften. Den glukosen jeg brukte (bildet over) er ihvertfall super å bruke til baking.
Du kan lage kokosboller med ale bær du vil. Jeg har bare prøve med jordbær, men kan tenke meg at bringebær også smaker kjempegodt. Du kan også lage de uten bær, dersom du ikke får tak i. Uten bær inni er holdbarheten også mye lengre.
Lykke til med bakingen 🙂
Ser supergodt ut!
Kanskje et dumt spørsmål, men skal glukosen oppi marengsen avkjøldt eller varm? 😉
Lene 🙂
Hei! Glukosen skal ikke være avkjølt, varm opp, pisk eggehvitene og visp inn glukosen 🙂