Jordbær og ostekakecupcakes


I dag har jeg bursdag og fyller 17 år. Jeg feirer dagen med disse herlige jordbær og ostekake cupcakene, familie og gode venner.

Disse sommerlige jordbær og ostekakecupcakes er utrolig gode. Cupcakene er fylt med jordbær og toppet med kremost topping og kjekssmuler. En herlig kombinasjon som smaker friskt og godt av sommer.

Denne oppskriften gir 15 cupcakes og er fra «The Hummingbird Bakery kakeboken». Formene jeg bruker er litt mindre enn vanlige former derfor fikk jeg 15 stk. Bruker du muffinsformer med standardstørrelse får du ca. 12 stk.

Jordbær og ostekakecupcakes:
15 stk

  • 120 g hvetemel
  • 140 g sukker
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • en klype salt
  • 40 g smør,  romtemperert
  • 1,2 dl helmelk
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 egg
  • 12 store jordbær
  • 50 g digestivekjeks
  • kremost topping (oppskrift under)

Ha mel, sukker, bakepulver, salt og smør i en kjøkkenmaskin.

Bland alt sammen på lav hastighet til konsistensen blir sandaktig.

Tilsett melk og vaniljeekstrakt, kjør alt til det er godt blandet.

Ha i egget og bland godt.

Skjær jordbærene i biter og fordel i muffinsformene.

Fordel røren i formene. Stek ved 170 grader i 20-25 minutter!

Kremost topping:
  • 300 g melis
  • 50 g smør, romtemperert
  • 125 g kald kremost (Philladelpia)
1) Visp melis og smør sammen.
2) Ha i kremosten og bland godt sammen. Kjør på middels hastighet i minst 5 minutter og til kremen er lett og luftig. Pass på å ikke vispe for mye, for da blir toppingen fort for løs.

Bryt digestivekjeks i biter og ha i en foodprosessor. Kjør til de er finmalt.

Når cupcakene er avkjølt, ha på kremost topping. 
Jeg brukte en spatula til å ha på toppingen i hummingbird style. 

Dryss på finmalt kjeks over cupcakene.

Sommerens beste cupcakes! Server de gjerne med friske jordbær ved siden av.

Herlige jordbær og ostekakecupcakes

Thea

13 kommentarer

  1. Gratulerer så mye med dagen, håper du får en fin bursdag 🙂

    Jeg lurer på hvor lenge disse skal stekes, og på hvilken tempratur? De så utrolig gode ut og kunne tenkt meg å bake de i helgen.

    Mvh Ingrid Julia

    1. Tusen takk Ingrid Julia 😀
      Det er ordnet nå, 170 grader i 20-25 min.

  2. Anonymous

    Gratulerer med dagen flinke Thea! Klem fra tante Silje, onkel Per Terje,Tonje, Anna og Per! Gler oss til å prøve kokosbollene.

    1. Tusen takk! Ja dere må prøve kokosbollene, de er veldig gode 🙂

  3. Anonymous

    Gratulerer så mye med dagen! Disse har jeg testet ut, og de er helt fantastisk gode, verdt litt mer arbeid enn vanlige muffins.. Nydelige bilder-som alltid;) Hilsen Maren

    1. Tusen takk Maren! Glad du liker bildene mine 🙂 håper cupcakene smaker!

  4. Anonymous

    Hei.

    Prøvde å lage disse for en stund siden – nyyydelige på smak, men de hevet ikke så mye i ovnen som jeg trodde de skulle. Kan det være fordi bakepulveret har gått ut på dato? Tenker å bruke det samme nå, bare ta litt mer oppi. Gikk ut i april…

    Ellers lurer jeg på om jeg kan lage dem i dag, vente med pyntinga og bruke de på søndag? Eller blir de tørre da? Evt kan de fryses (uten frosting)? Håper du har muligheten til å svare raskt 🙂

    Krampesommerhilsen fra Hanne 😉

    1. Hei! Det kan skyldes at bakepulveret har mistet litt av sin effekt, men jordbærene i røren gjør også slik at cupcakene hever litt mindre i ovnen.

      Du kan fint bake cupcakene i dag, fryse de ned og pynte på søndag før servering. Jeg baker som regel ikke cupcakes lengre enn dagen før i forveien. 2 dager før er litt på grensen, men ved å fryse de holder de seg ferske. Oppbevar i kjøleskapet.

      Kos deg med bakingen Hanne 🙂

    2. Anonymous

      Takk for rask tilbakemelding. :o) Pleier å bake det dagen før, men har det veldig travelt i helga.

      et kjapt spørsmål til. Forrige gang satt kakene veldig fast i formene. er det noe meg kan gjøre for å hindre atdet skjer igjen?

      Hanne

    3. Hei Hanne! Det kommer veldig an på hvilke muffinsformer du bruker. Etter min erfaring sitter tynne former, med dårligere kvalitet oftere fast i formene. De formene jeg brukte i innlegget over er tykke og har en innside som gjør at muffinsene ikke setter seg så lett fast 🙂

  5. Angelica

    Nam! Kan de fryses?

  6. Jeg har ikke prøvd å fryse disse selv, men tror det skal gå fint. Jeg ville fryst cupcakene uten frosting og heller pyntet de rett før servering :-).

  7. Vet du om det går an å lage Langpanne kake av denne oppskriften?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *