
Rabarbrasuppe er en herlig og sommerlig dessert. Hvis du har mye rabarbra i hagen kan du lage opp en del rabarbrasuppe og fryse den ned. Smaker like godt vinter som sommer. Server med vaniljeis eller pisket kremfløte.
Rabarbrasuppe:
- 250 g rabarbra
- 1 l vann
- 200 g sukker
- 1 ½ ss potetmel + 1 dl vann
Vask og skrell rabarbra, kutt i biter.
Ha i en kjele med 1 liter vann.
Kok rabarbra i vann og sukker til rabarbraen begynner å gå i stykker, ca. 5-10 minutter.
Rør potetmel ut i kaldt vann til en jevn grøt og hell det i kjelen i en tynn stråle, mens du rører godt.
Kok opp.
Rabarbrasuppen smaker godt både varm og kald. Server suppen med det samme om du liker den varm eller avkjøl den i kjøleskapet hvis du foretrekker den kald. Den kan også varmes opp igjen.
Server med vaniljeis eller pisket kremfløte.
En herlig og sommerlig dessert!
Thea
Fikk det for meg når jeg var liten at jeg ikke likte dette, så jeg smakte det ikke igjen før nå i sommer.
Og snakk om å ha gått glipp av noe godt i alle disse årene! Dette er jo bare kjempegodt!! Tror det var litt mer grøtaktig den jeg spiste, men det blir jo samme det. Litt fløte og sukker på så er det jo himmelen 😀