Hjemmelaget solbærsyltetøy er supert å lage av solbærene i hagen, slik at du har godt syltetøy utover høsten og vinteren. Syltetøyet er lett å lage og det eneste du trenger er bær, sukker og vann. Pass på å plukke bærene før de blir overmodne, for det kan gi tynt syltetøy. Smaker godt servert på brød, pannekaker og alt annet som er godt med syltetøy på.
Solbærsyltetøy:
- 600 g solbær
- 6 dl vann
- 1 kg sukker
Ta bærene av stilkene og skyll i vann.
![]() |
Det eneste du trenger er solbær, sukker og vann. |
La det koke i ca. 10 minutter til bærene er møre.
Tilsett sukker og rør til det er oppløst.
La syltetøyet koke i 10-15 minutter.
Fjern alt skum med en skje.
Lukk glassene med en gang. Oppbevar i kjøleskapet eller frys ned syltetøyet i en plastboks eller lignende.
Thea
åh, nam! Hjmmelaget syltetøy er alltid best!
Helt enig med deg Tone-Lise! :)
smaken var kjempegod men det ble jo ikke stivt i det hele tatt.
hvorfor ikke?
Hei,
Så kjipt! Brukte du ikke for modne/overmodne bær? Det er viktig for at syltetøyet skal tykne :-)
nei det tror jeg ikke. det var heller mange som kunne modnes litt lenger. men uansett så laget jeg de i to omganger og brukte certo på omgang nr. 2 og da ble det fin konsistens. Men det litt tyntflytende brukte jeg som topping på vaniljeis og det var mmmmmm