Nanbrød er veldig gode og luftige brød som er perfekte å servere ved siden av indiske retter. Denne gangen formet jeg nanbrødene runde istedenfor ovale. Brødene er best servert varme.
Nanbrød:
8 stk
- 125 g naturell yoghurt
- 450 g hvetemel
- 1 ss sukker
- 1 ss bakepulver
- 1/2 ss salt
- 50 g gjær
- 1 ss smør
- 1 egg
- 1,5 dl lunken melk
Ha mel, salt, bakepulver og gjær i en bolle.
Tilsett yoghurt og egg.
Ha i smør og melk.
Bland alt godt sammen og kna til du får en fin deig.
Ha deigen i en plastiskpose og knytt posen på toppen, slik at deigen får plass til å utvide seg inni posen. Fyll en bolle med varmt vann og sett en ny bolle over bollen. Sett posen med deigen oppi bollen over det varme vannet. Dette hjelper deigen å heve raskere. La deigen stå slik i 30 minutter, før du tar den ut av posen.
Del deigen i 8 like store deler.
Trill hver del til en rund bolle og kjelv de flate med en kjevle.
Legg brødene på et stekebrett med bakepapir. Stek på nest øverst rille i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter.
Når brødene får farge på toppen og har blåst seg opp, snur du de med en klype og steker de i 2 minutter til på den andre siden.
Server brødene varme som tilbehør til en indisk rett.
Kordan er desse å fryse?
De kan fint fryses 🙂
Er det riktig at det skal være 50 gram tørrgjær? Synes det høres fryktelig mye ut med tanke på at en pose er 12 gram:)
Obs! Det er 1pk tørrgjær, som tilsvarer 50 g ferskgjær 🙂
Regna med det:) Skal bake disse til chicken tika masala som vi skal ha til middag i dag. De så skikkelig gode ut:)