Nanbrød

Nanbrød er veldig gode og luftige brød som er perfekte å servere ved siden av indiske retter. Denne gangen formet jeg nanbrødene runde istedenfor ovale. Brødene er best servert varme.

Nanbrød:
8 stk

  • 125 g naturell yoghurt
  • 450 g hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ss salt
  • 50 g gjær
  • 1 ss smør
  • 1 egg
  • 1,5 dl lunken melk

Ha mel, salt, bakepulver og gjær i en bolle.

Tilsett yoghurt og egg.

Ha i smør og melk.

Bland alt godt sammen og kna til du får en fin deig.

Ha deigen i en plastiskpose og knytt posen på toppen, slik at deigen får plass til å utvide seg inni posen. Fyll en bolle med varmt vann og sett en ny bolle over bollen. Sett posen med deigen oppi bollen over det varme vannet. Dette hjelper deigen å heve raskere. La deigen stå slik i 30 minutter, før du tar den ut av posen.

Del deigen i 8 like store deler.

Trill hver del til en rund bolle og kjelv de flate med en kjevle.

Legg brødene på et stekebrett med bakepapir. Stek på nest øverst rille i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter.

Når brødene får farge på toppen og har blåst seg opp, snur du de med en klype og steker de i 2 minutter til på den andre siden.

Server brødene varme som tilbehør til en indisk rett.

Thea

5 kommentarer

  1. Anonymous

    Kordan er desse å fryse?

  2. De kan fint fryses 🙂

  3. Anonymous

    Er det riktig at det skal være 50 gram tørrgjær? Synes det høres fryktelig mye ut med tanke på at en pose er 12 gram:)

    1. Obs! Det er 1pk tørrgjær, som tilsvarer 50 g ferskgjær 🙂

    2. Anonymous

      Regna med det:) Skal bake disse til chicken tika masala som vi skal ha til middag i dag. De så skikkelig gode ut:)

Legg igjen en kommentar til Thea Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *