Frityrstekte kongereker er godt som forrett eller tilbehør til andre retter. Det tar ikke lang tid og er enkelt å lage selv. Smaker veldig godt servert med soyasaus og syltet ingefær.
Frityrstekte kongereker:
- 400 g kongereker
- 1 egg
- en klype salt
- brødsmuler
- solsikkeolje
Begynn med å skallet av rekene, slik at det bare er halen igjen med skall på.
Ha 1 egg og en klype salt i en skål og visp godt sammen.
Ha brødsmuler på en annen tallerken.
![]() |
Jeg brukte disse brødsmulene. |
Hold reken i halen. Dypp den først ned i eggeblandingen og så rull den i brødsmulene til overflaten er dekket.
Ha olje i en jerngryte og kok opp. Skru ned varmen og legg rekene oppi en og en. La de stå i et par minutter til de blir gylden brune på utsiden.
Bruk en klype til å ta de opp av gryten.
Legg de ferdige frityrstekte rekene på et tørkepapir og la oljen renne av.
Server de frityrstekte kongrekene med soyasaus og syltet ingefær.
![]() |
Smaker kjempe godt med syltet ingefær ved siden av. |
Dypp rekene i soyasaus rett før du spiser de.
Thea
Hei
Du skrev tidligere at du bor hos en familie som er vegetarianere.
Har du fått noen gode retter, tips eller inspirasjon som du vil dele på bloggen?
Jeg er vegetarianer og det hadde vært morsomt med vegetaroppskrifter;-)
PS: Du har en kjempefin blogg, fine oppskrifter og gode bilder og tekster! Stå på!!
(Jeg har laget mange av kakene og bakverkene du har på bloggen;-))
Hei! Ja vertsfamilien min er vegitarianere, så spiser vegetarmat til middag nesten hver dag. Skal se hva jeg får til å lage til bloggen 🙂 kjempekjekt å høre at du liker bloggen min! 🙂