Hjemmebakt loff

Denne oppskriften på loff fant jeg i min første lille, hjemmelagde «kokebok» der jeg skrev ned noen oppskrifter da jeg var rundt 10 år gammel fra besteforeldre, tanter og onkler. Jeg hadde helt glemt den før den plutselig dukket opp i sommer. Jeg har bakt denne loffen mange ganger og den er veldig god, så vil dele den med dere.

Hjemmebakt loff er det beste og det er enkelt å bake selv. Duften av nybakt brød som fyller hele huset er vidunderlig. Denne loffen er super å bake når du skal ha gjester på reker eller vil ha et ekstra godt og luftig brød i huset.

Denne oppskriften gir ett veldig stort brød eller 2 mellomstore brød. Jeg laget ett stort brød denne gangen.

Loff:

 • 1 kg hvetemel
 • 2 ts salt
 • 50 g gjær
 • 6 dl lunket vann

Ha hvetemel og salt i en bolle.

Rør gjæren ut i lunket vann og bland med melet.

Kna deigen til den er fast og fin.

Sett til heving under et kjøkkenhåndkle i 45 minutter.

Ha deigen i en stor brødform eller to mellomstore former. Etterheve brødet i 15 minutter.

Stek ved 200 grader i 30-40 minutter, til brødet er gjennomstekt.

Skjær opp og server.
Thea

8 kommentarer

 1. Anonymous

  Er imponert over hvor oppfinnsom og flink du er til å bake! De lekreste godsaker og presentert på en fantastisk fristende måte! Får lyst på noe godt hver gang jeg går inn på bloggen din! 🙂 Lykke til videre!

  1. Åå, tusen takk for det! Veldig kjekt å høre at du liker bloggen min 🙂

 2. Anonymous

  Bruker du fersk gjær eller tørr gjær i oppskriftene dine?

  1. Jeg bruker begge deler, men som oftest tørrgjær. Det er det samme hva du bruker 🙂

 3. Hei!
  Har akkurat bakt denne loffen (som grunnoppskrift) og eksprimentert litt. Er det OK om jeg poster denne på bloggen min? Jeg vil selvfølgelig kreditere deg 🙂

  http://www.lifeandthelemons.com

  1. Hei! Ja det er helt greit, med link til dette innlegget 🙂

 4. Espen Eliassen

  Takk for tips. Stekte brødet litt lite, men prøver igjen. Var absolutt den luftige fine deigen jeg var på jakt etter.

  1. Håper brødet blir helt vellykket neste gang! Du kan f.eks. dele deigen i 2 og lage mindre brød, da er de lettere å få gjennomstekt. Ellers er et tips under steking at dersom du synes brødet tar farge for fort på toppen, så kan du bare legge over et bakepapir og steke brødet til det er gjennomstekt, uten at det blir for mørkt på toppen.
   Ha en fin dag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *