Eple & kanelmuffins

Eplemuffins er perfekt å bake om høsten når eplene er på sitt beste. Muffinsene er utrolig gode toppet med eplebiter med kanel. Server med vaniljeis og så har du en kjempegod og høstlig dessert!

Eplemuffins:

12-15 stk

  • 100 g smør
  • 2 epler
  • 1 ts malt kanel
  • 2 egg
  • 1 1/2 dl sukker
  • 2 1/2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Smelt smør og sett til avkjøling.



Pisk egg og sukker til eggedosis.




Bland det smeltede smøret med eggedosisen.




Sikt hvetemel og bakepulver i røren.

Skrell eplene og del i passe biter. Bland eplebitene med kanel.

Fordel røren i muffinsformer, 12-15 stk. Ha noen eplebiter i hver muffinsform.

Stek midt i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Eplemuffinsene smaker kjempegodt servert med vaniljeis, med et dryss kanel.

En god og høstlig dessert!

God helg alle sammen!

Thea

6 kommentarer

  1. Anonymous

    Hei! 🙂
    1.Var det ikke vanskelig å fåå de gjennomstekte?
    2.Hvor små epler skjærte du opp, og hvor mange tok du oppi 1 muffin?

    1. Hei! De er ikke vanskelige å få gjennomstekt. Eplene var normal størrelse. Del de opp i ganske små biter og fordel i muffinsformene 🙂

  2. Anonymous

    Hei 🙂
    Jeg lurte på hvor de fine muffonsformene var fra?
    Og om det går ann å få kjøpt muffinsformene i Kitchen eller en vanlig butikk?

    1. Hei! Formene er fra House Doctor. De selger de på interiørbutikker med det merket tror jeg 🙂

  3. Your recipes are so simple! That`s why i love your blog. Thank you for sharing nice and tasty things~~

    1. Thank you! I’m so glad to hear that you like my blog 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *