Malteser brownie

God fredag, alle sammen! I dag er det siste dag på skolen før høstferien eller «halfterm» som det heter her i Wales. Endelig ferie! Denne helgen drar jeg på en tur rundt Wales sammen med de andre norske utvekslingsstudentene og da vil kommer flere bilder fra Wales på bloggen.

Forrige helg hadde jeg noen av mine walisiske venner på besøk og da bakte jeg malteser brownies til dem. Maltesers er en kjempegod sjokolade, formet som sjokoladekuler med en luftig honningkjerne i midten, som jeg smakte for første gang etter at jeg flyttet til Wales. Denne sjokoladen er så god at jeg ville prøve å bake med den, og da endte det med at jeg blandet knuste sjokoladekuler i en god brownieoppskrift. Brownien falt i smak hos alle sammen og vi ble enige om at Maltesers sjokolade og brownies er en supergod kombinasjon!

Maltesers brownie er en kjempegod brownie med en fyldig sjokoladesmak og herlige biter av Maltesers sjokolade inni. Denne spennende brownieoppskriften er virkelig verdt å prøve! Maltesers sjokolade selges også i Norge. Håper brownien faller i smak!

Denne oppskriften passer til en liten langpanne, 35 x 24 cm.

Malteser brownies:

 • 230 g smør
 • 500 g sukker
 • 4 egg
 • 150 g kakao
 • 1 ts salt
 • 1 ts bakepulver
 • 170 g mel
 • 200 g malteser sjokolade


Varm smør på lav varme i en kjele, og ha sukker tilgjengelig. Når smøret har smeltet, ta kjelen av platen. Tilsett sukker og rør godt. Sett kjelen tilbake på platen og la det stå der på svak varme, slik at sukkeret også smelter.


Hell eggene i en bolle og pisk dem lett med en håndvisp i ca. 30 sekunder. 


Ha i kakao, salt og bakepulver. Tilsett så smør og sukker blandingen og rør godt.


Ha hvetemel i røren. Rør alt godt sammen.


Malteser sjokoladekuler

Knus sjokoladekulene i biter. Du kan for eksempel ta de i en pose og slå de i biter med en kjevle eller lignende.

Ha knuste sjokoladekuler i røren.

Bland godt og så er brownierøren ferdig.

Ha bakepapir i en liten langpanne med bakepapir.Stek kaken på 180 grader i cirka 30 minutter. 

Etter steketid er det lurt å sette den minst 1 time i kjøleskapet før du skjærer den i biter.

Ønsker dere alle en god helg og god høstferie til alle i Wales, inkludert meg selv, haha <3


Følg gjerne My Little Kitchen på facebook her!

Thea

17 kommentarer

 1. Bra kake!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

  1. Åå, så utrolig gøy! Tusen takk, Magne 🙂

 2. Anonymous

  Hvor får du kjøpt Maltesere i Norge? Jeg har lett litt etter de, men kun funnet i Taxfreen….

  1. Jeg vet at de selger Maltesers på Deli de Luca i Norge 🙂

  2. Anonymous

   De er dyre i deli de luca, men TGR (Tiger butikken) inne i arkaden har også Maltesers, for mye billigere penge

  3. Anonymous

   Takk for tilbakemeldingene. Jeg kan leve med at de koster litt, hittil har jeg hatt mest problemer med å finne ut hvor de selges. 🙂

  4. Anonymous

   Her i Nord-Trøndelag har de Maltesers både på Kiwi og Rema?

  5. Anonymous

   Er du sikker på at det er Maltesers? Det er andre typer som ligner både i farge på pakning og utseende. Jeg har sjekket en god del vanlige matvarebutikker i Drammen og Oslo uten å finne de.

  6. Anonymous

   Jeg har sjekket litt. De har ikke Maltesers på Deli de Luca i nærheten av Oslo S, men de har på TGR i Arkaden kjøpesenter nederst i Karl Johan. Det gjenstår å sjekke om TGR-butikken i Drammen har de.

 3. Anonymous

  Jeg har heller ikke funnet Maltesers i Drammensområdet……Desperat etter å finne de for det er favorittsjokoladen min så om noen kan fortelle meg hvor de finnes her blir jeg glad 🙂

 4. Låter hur gott som helst. Måste prova att baka den en dag 🙂

 5. Anonymous

  kan man bytte ut vanlig mel med glutenfri melblanding? ser kjempegodt ut:-)

  1. Ja, det tror jeg du kan! Kos deg med bakingen 🙂

 6. Anonymous

  Hei! Skal prøves 🙂 Hvilket smør bruker du? 🙂

  1. Jeg bruker ekte meierismør fra Tine 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *