Dette er et sunt, kjempegodt og smakfullt brød med ulike typer frø. Jeg er veldig glad i brød med frø i som linfrø og gresskarkjerner. Brødet er saftig og godt, helt perfekt å ha med til niste for store og små.
Denne oppskriften gir 1 brød i en 24×14 brødform.
Oppskriften fant jeg på denne fine bloggen her!
Grovbrød med gresskarkjerne:
1 brød
- 1/2 dl linfrø
- 1 dl gresskarkjerner
- 2 dl store havregryn
- 2 ts honning
- 4 dl kokende vann
- 1 ts salt
- 2 ss olivenolje
- 1 dl grovt rugmel
- 2 dl speltmel
- 25 g gjær
- ca. 5 dl hvetemel
![]() |
Ha havregryn, linfrø, gresskarkjerner og honning i en skål og hell over kokende vann.
|
|
![]() |
Kna deigen lett etter heving og legg den i en brødform.
|
![]() |
La brødet etterheve under et kjøkkenhåndkle i cirka 30 minutter og pensle med vann før steking.
|
Varm ovnen til 225 grader, senk til 200 grader, sett brødet inn i ovnen og stek i 40 minutter.
Legg et bakepapir over brødet mot slutten, hvis det blir for mørkt på toppen.
La brødet avkjøles på rist før det skjæres i. Det kan fint fryses.
![]() |
mmm…hjemmebakt brød med syltetøy smaker kjempegodt! |
Thea