Grovbrød med gresskarkjerne

Dette er et sunt, kjempegodt og smakfullt brød med ulike typer frø. Jeg er veldig glad i brød med frø i som linfrø og gresskarkjerner. Brødet er saftig og godt, helt perfekt å ha med til niste for store og små. 

Denne oppskriften gir 1 brød i en 24×14 brødform. 

Oppskriften fant jeg på denne fine bloggen her!


Grovbrød med gresskarkjerne:
1 brød

  • 1/2 dl linfrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 2 dl store havregryn
  • 2 ts honning
  • 4 dl kokende vann
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl grovt rugmel
  • 2 dl speltmel
  • 25 g gjær
  • ca. 5 dl hvetemel
Ha havregryn, linfrø, gresskarkjerner og honning i en skål og hell over kokende vann. 
 
La blandingen stå i 45-60 minutter til den er lunken og vannet har «forsvunnet» inn i gryn og frø.
Ha gjær, salt, speltmel, rugmel, olje og litt av hvetemelet i en bolle. Sjekk at temperaturen på frøblandingen er cirka 37 grader og bland med melblandingen.
La kjøkkenmaskinen gå i 8-10 minutter, mens du justerer deigen med resten av melet til den blir fast og fin. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i 1 time.


Kna deigen lett etter heving og legg den i en brødform. 
 
La brødet etterheve under et kjøkkenhåndkle i cirka 30 minutter og pensle med vann før steking.
Varm ovnen til 225 grader, senk til 200 grader, sett brødet inn i ovnen og stek i 40 minutter.
Legg et bakepapir over brødet mot slutten, hvis det blir for mørkt på toppen.

La brødet avkjøles på rist før det skjæres i. Det kan fint fryses.


mmm…hjemmebakt brød med syltetøy smaker kjempegodt!



Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *