Crumpets

God morgen alle sammen! I dag skal jeg friste dere med hjemmebakte, tradisjonelle, britiske crumpets. Crumpets spises over hele Storbritannia og her i Wales er ikke et unntak. Det vanlige her er å kjøpe crumpets på matbutikken og så varme de i toasteren, men jeg ville prøve å lage de fra grunnen av. Det hjemmebakte er som oftest best og det samme gjelder crumpets etter min mening. Crumpets er overraskende lett å lage og smakte kjempegodt helt ferske, rett fra stekepannen. 

Crumpets er små, runde brød, med en glatt, flat bunn og en topp med små hull. Det er mest vanlig å spise de med smør og den litt «svampete» konsistensen gjør at smøret blir trukket inni crumpeten. De er enkle å lage, hovedingrediensene er mel og gjær, og i tillegg trenger du runde former til å steke crumpetene i på stekepannen. Server med smør og syltetøy til frokost, gjerne også sammen med en kopp te. Mmmm, så er det bare å nyte frokosten.
 






Crumpets:
12 stk

  • 250 g hvetemel
  • 7 g tørrgjær (1 pose)
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts natron
  • 1 dl vann
  • 3 dl melk
  • runde former
Varm vann og melk sammen til det er lunkent, rundt 37 grader.

Ha mel, sukker, salt, natron og tørrgjær i en bolle.

Bland den lunkne væsken med melblandingen.

Rør det sammen i noen minutter til røren er jevn og fin, uten klumper.

Legg et fuktig kjøkkenhåndkle over boller og la røren stå å heve i 1 time.

Etter 1 time skal røren ha hevet og blitt full av luftbobler. 
Jeg brukte disse crumpets formene som er 10 cm i diameter.

Smør formene med smør eller formfett på innsiden.

Forvarm en stekepanne og ha en smørklatt i. Sett de runde formene på stekepannen og ha 2 spiseskjeer i hver form, slik at de blir cirka halvfulle.

Stek på middels til lav varme i cirka 10 minutter, til overflaten er boblete og formet til små hull.

Det skal være lett å få crumpetsene ut av formene, men vær forsiktig for formene er veldig varme!
Når crumpetsene er ute av formene, stek de litt på andre siden, slik at toppene også blir brune.

Server med det samme med smør eller la de avkjøle seg og varme de i en toaster før de skal spises.

Crumpets kan også fryses, bare tine de og varm i en toaster eller i ovnen.


Herlig frokost med hjemmebakte crumpets servert med smør og en kopp te.

Jeg fant dette skjønne engelske serviset hos vertfamilien min i Wales
og det var jo bare helt perfekt å servere denne britiske favoritten på.
God frokost! Håper crumpets faller i smak hos dere 🙂
Thea

6 kommentarer

  1. Nam, disse så kjempe gode ut! de må jeg prøve 🙂

    1. Takk for det! Kos deg med bakingen 🙂

  2. Hei Thea!

    Hvor har du fått tak i disse crumpets utstikkerne???

    1. Crumpets formene kjøpte jeg på TK Maxx i Wales. Jeg har ikke sett akkurat sånne på bakebutikker i Norge, men du kan også bruke vanlige runde utstikkere :)Crumpets formene kjøpte jeg på TK Maxx i Wales. Jeg har ikke sett akkurat sånne på bakebutikker i Norge, men du kan også bruke vanlige runde utstikkere 🙂

  3. Hei 🙂
    Er det mulig å lage disse uten formene? bare rett på stekepannen?

    1. Hei 🙂

      Ja, det er mulig å steke deigen uten ringer, men den vil nok flyte litt over da og ikke like tykke.
      Men tror det skal gå greit og de blir sikkert like gode uansett 🙂

      Ha en fin kveld!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *