Tur rundt i Wales

Jeg er tilbake etter en fin tur rundt om i Wales i høstferien og tenkte jeg skulle vise dere noen bilder fra turen. Vi besøkte det nasjonal historiske museum, små landsbyer, vakre strender og et hjemsøkt hotell.
Første stopp på turen var St. Fagans National History Museum. St. Fagans ligger litt utenfor Cardiff sentrum og er en helt nydelig park med masse gamle hus som er flyttet dit fra rundt om i Wales. Vi gikk rundt der i noen timer og så oss rundt. Det er en veldig koselig gammeldags butikk der som selger kjempegod britisk fudge og sjokolader formet som ulike dyr. Du kan lese mer om St. Fagans her!
Deretter dro vi videre til St. Davids som er en koselig, liten by helt vest i Wales. Dette er Storbritannias minste by og den består stort sett av en lite sentrum med ett par butikker og spisesteder, en liten sjokoladebutikk og en veldig stor katedral. 
St. Davids katedral er stor og flott og hovedgrunnen til at folk besøker den lille byen.
En skulle tro dette bildet ble tatt på Halloween, men det er ikke det.  Jeg følte virkelig at jeg hadde kommet til en skikkelig Halloween landsby da denne flokken fløy rundt over hodet på oss.

Ved Whitesands bay gikk tur opp ett «fjell», eller det var vel ikke et ordentlig fjell, heller en stor stein. Se så flatt landskapet er her, så det skal ikke mye stigning til før de regner det som et «fjell». Jeg syntes naturen i Wales er veldig fin. Når du kommer utenfor hovedstaden Cardiff, er det stort sett bare grønne enger og tusenvis av sauer. Ikke rart at det sies at for hver walisere er det 3 sauer i Wales.

Det er så mange vakre strender i Wales. I denne koselige byen, Tenby er noen av de vakreste. Om sommeren er dette paradiset mange walisere drar til og byen er fullpakket med turister. Det var ikke like mange på stranden i slutten av oktober…

Dette hotellet er hjemsøkt! Eller det er ihvertfall det de som eier Baskerville Hall Hotel sier selv. Hotellet er kjempefint innredet i gammeldags stil med flotte møbler, rommene er store, det er høyt under taket og gulvene knirker. Anbefales til alle som trenger et sted å sove i nærheten av byen Hay on Wyr. Jeg så ihvertfall ikke noe til spøkelset…

Thea

2 kommentarer

  1. Anonymous

    Nydelige bilder:-) Har virkelig lyst til å reise til Wales å se mer 🙂

    1. Tusen takk! Ja, Wales er et vakkert land og det er mye spennende og fint å se 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *