Suksessterte

Denne kaken er alltid en suksess i ett hvert besøk, enten det er bursdagsbesøk, kaffeselskap eller konfirmasjon. Suksessterten består av en saftig nøttebunn og er toppet med en herlig eggekrem. Pynt med smeltet sjokolade før servering. Bunn:

 • 4 eggehviter
 • 150 g melis
 • 150 g mandler

  Sett stekeovnen på 160 grader.

  Mal mandlene og bland med melis.

  Stivpisk eggehvitene.

  Bland eggehvitene forsiktig inn i mandel og melisblandingen. 

  Stek i smurt form (22-24 cm i diameter) i 30-35 minutter.


  Avkjøl bunnen i formen. Sett bunnen i fryseren og etter et par timer, er det enklere å få bunnen ut av formen.  Suksesskrem:
  • 4 eggeplommer
  • 1 dl kremfløte
  • 125 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g smør, mykt og romtemperert

  1) Ha egg, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og varm opp på svak varme. Rør hele tiden.
  2) Når den første boblen kommer, tar du kjelen av platen. Kremen skal da ha en fyldig konsistens. Avkjøl eggekremen.
  3) Skjær smøret i terninger og rør det inn i kremen.
  4) Rør i kremen til den er glatt og jevn. Sett den kaldt til den stivner, f.eks. i kaldt vannbad.

  OBS! Kremen min ble dessverre litt for flytende, men kaken smakte heldigvis godt likevel. Det er veldig viktig at du avkjøler eggekremen før du tilsetter mykt og romtemperert smør, slik at kremen din ikke blir flytende sånn som min. 


  Ta bunnen ut av fryseren og legg den på fat. Hell kremen over bunnen og la den renne ned på sidene av bunnen.

  Pynt:
  • 100 g smeltet sjokolade

  Smelt sjokoladen (jeg brukte mørk kokesjokolade). Bruk en skje, dypp den i sjokolade og vift den med raske bevegelser over kaken, slik at sjokoladen renner av og legger seg i tynne streker oppå kremen.

   Kaken kan fint fryses og tas opp før den skal serveres.

  En suksessfull kake med en saftig nøttebunn toppet med herlig eggekrem.


  Følg gjerne My Little Kitchen på facebook her!


  Thea

  19 kommentarer

  1. Anonymous

   Hei Thea ,første gang æ e her på din blogg :-)du e jo kjempeflink ,står at du e 17 år og så flink til å bake:-)))skal prøve troika sjokoladene dine til jul og sikkert noe mer ,når æ får sett igjennom innleggene dine .Hilsen Trine

   1. Hei Trine! Tusen takk for det, veldig kjekt med en ny leser. Håper troika sjokoladen faller i smak :-)

  2. Anonymous

   Verdens beste kake :-) Men kremen oppå skal ikke være flytende :) Smøret skal i eggekremen når den er avkjølt, og smøret mykt.

   1. Ja kremen ble litt for flytende, så må prøve å få det til neste gang. Den smake heldigvis godt likevel :-)

   2. Anonymous

    Tusen takk for supertips, jeg får alltid kremen stiv og sprøyter den på kaken. Men din krem er blank og myk, ja, litt i meste laget, men uansett, så er dette en supergod kake!!!
    Grattis til deg!!

  3. Hei Thea!

   Bra kake, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

   Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

   Hilsen Magne i VG

   1. Så gøy! Tusen takk :-)

  4. Sunniva

   Hei! Det så veldig godt ut! Tror du at du kan dele den oppskriften av den nydelige fuglematen du la ut bilde av på Instagram? Det hadde vert supert, for det er jo en perfekt julegave! Jeg skal reise bort i år, så jeg håper å bli ferdig med julegavene tidlig… *hint,hint*

   1. Takk! Fuglematen ligger allerede ute på bloggen :) Link her: http://mylittlekitchen-thea.blogspot.co.uk/2012/11/hjemmelaget-fuglemat.html

  5. Anonymous

   Så utrolig flink du er! :)

   1. Åå, tusen takk :-)

  6. Anonymous

   Hei, vil bare si at du kan røre inn smør/margarin mens kremen er varm, sett den gjerne i kjøleskapet over natta. har gjort dette mange ganger og det har alltid blitt vellykket.

   1. Takk for tips :-)

  7. Til anonym: Smøret skal ikke smeltes, men røres inn når plommene og fløten er blitt romtemperert. Jeg lager forresten denne med 375 gram mandler og melis, og 8 egg. Steker den i langpanne, deler den i to på tvers, og legger den ene halvdelen oppå den andre med drøyt halvparten av smørkremen mellom. Etter å ha smeltet kokesjololaden rører jeg inn et rått egg for at den skal bli blank, og legger dette som et lokk oppå hele kaka. Forresten er det viktig å bruke Meierismør; det gir den rette smaken.

  8. Glemte å si at jeg pynter kaka med resten av smør-/egekremen

  9. Og 3 dl. fløte…:-/ Det var visst alt…..

  10. Jeg hater nett-troll, men akkurat nå er det fristende å bli et selv. Jeg blir hele tida minnet på det jeg ikke kan ha. På TV serverer Jamie og Nigella den ene fristelsen etter den andre, og nå kan jeg ikke lese VG heller uten at en av favorittkakene mine lyser mot meg i kraftig gult. Jeg må dessverre holde meg til en streng meieri og glutenfri kost, og alt jeg prøver å bake selv ender i katastrofe. Jeg likte faktisk å bake en gang i tiden, men nå er jeg bare misunnelig på de som kan meske seg med smør, fløte og mel. Men jeg skal snart starte på en treningsleir sammen med dattera mi, og det ender forhåpentligvis med noen brukbare alternativer til jul.:-)

  11. Anonymous

   Elsker å lese litt på bloggen din :), alltid mange gode oppskrifter til inspirasjon. Jeg har funnet ut etter en god del prøving og feilig på eggekremen, at hvis du koker den fort opp og får den til en passe tykk konsistens å rører inn kaldt smør så blir den ikke flytene :). Det fungerer iallefall veldig bra for meg, og den smaker like godt.

   1. Takk for tips! Veldig kjekt å høre at bloggen min inspirerer deg :-)

  Skriv en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *