Aspik



Mamma er veldig glad i aspik og lager det hver jul, slik at vi har til frokost i julen. Vi pleier å lage aspiken kvelden før den skal serveres, slik at den stivner og er klar til å spises til frokost neste morgen. Server gjerne til frokost med dressing og ferske rundstykker. 

Du kan lage aspik med akkurat det du vil, oppskriften under er bare en variant.


Aspik:

  • 1 pose aspik gelé 
  • 3 egg, hardkokte
  • reker
  • brokkoli, kokt
  • blomkål, kokt
  • tunfisk (i vann, ikke olje)

Følg anvisningen på posen med aspik gelé. Posen gir 5 dl gelé. Kok opp og avkjøl.

Jeg brukte en rund form med hull i midten. Du kan bruke akkurat den formen du vil, det viktige er at den rommer over 1/2 liter.

Kok eggene til de er hardkokte og la de avkjøle seg. Kutt opp eggene i skiver.

Begynn med å legge egg langs kanten og reker i bunnen av formen. Jeg brukte reker i lake.

Jeg brukte frosne grønnsaker som jeg kokte. Legg brokkoli og blomkål i formen.

Tilsett tunfisk. Fyll opp resten av formen med mer grønnsaker, reker og egg.

Hell over den avkjølte aspik geleen.

Sett formen i kjøleskapet til geleen har stivnet helt. Jeg pleier å sette den kvelden før den skal serveres, slik at den stivner over natten.

Når geleen er stivnet, snu formen opp ned for å få aspiken ut av formen på et serveringsfat. Et tips for å lettere for den til å løsne fra formen er å skylle formen forsiktig under varmt vann.

Server gjerne til frokost med dressing og ferske rundstykker. 
Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *