Mamma er veldig glad i aspik og lager det hver jul, slik at vi har til frokost i julen. Vi pleier å lage aspiken kvelden før den skal serveres, slik at den stivner og er klar til å spises til frokost neste morgen. Server gjerne til frokost med dressing og ferske rundstykker.
Du kan lage aspik med akkurat det du vil, oppskriften under er bare en variant.
Aspik:
- 1 pose aspik gelé
- 3 egg, hardkokte
- reker
- brokkoli, kokt
- blomkål, kokt
- tunfisk (i vann, ikke olje)
Følg anvisningen på posen med aspik gelé. Posen gir 5 dl gelé. Kok opp og avkjøl.
Jeg brukte en rund form med hull i midten. Du kan bruke akkurat den formen du vil, det viktige er at den rommer over 1/2 liter.
Kok eggene til de er hardkokte og la de avkjøle seg. Kutt opp eggene i skiver.
Begynn med å legge egg langs kanten og reker i bunnen av formen. Jeg brukte reker i lake.
Jeg brukte frosne grønnsaker som jeg kokte. Legg brokkoli og blomkål i formen.
Tilsett tunfisk. Fyll opp resten av formen med mer grønnsaker, reker og egg.
Hell over den avkjølte aspik geleen.
Sett formen i kjøleskapet til geleen har stivnet helt. Jeg pleier å sette den kvelden før den skal serveres, slik at den stivner over natten.
Når geleen er stivnet, snu formen opp ned for å få aspiken ut av formen på et serveringsfat. Et tips for å lettere for den til å løsne fra formen er å skylle formen forsiktig under varmt vann.