I dag skal jeg friste dere med fantastisk gode og skinnende gullbrownies. Disse sjokolade browniene er ekstra dekorative, med gullstøv på toppen. Perfekte å servere til en spesiell anledning når du ønsker å gjøre litt mer ut av brownien enn vanlig.
- 230 g smør
- 500 g sukker
- 4 egg
- 150 g kakao
- 1 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 170 g mel
- 250 g hakket sjokolade
Pynt:
- gullstøv
- pensel
Varm smør på lav varme i en kjele, og ha sukker tilgjengelig.
Når smøret har smeltet, ta kjelen av platen. Tilsett sukker og rør godt. Sett kjelen tilbake på platen og la det stå der på svak varme, slik at sukkeret også smelter.
Hell eggene i en bolle og pisk dem lett med en håndvisp i ca. 30 sekunder.
Ha i kakao, salt og bakepulver.
Tilsett så smør og sukker blandingen.
Rør godt sammen.
Ha hvetemel i røren. Rør alt godt sammen.
Rør sjokoladebitene forsiktig inn i røra med en slikkepott.
Hell røren i en langpanne.
Stek kaken på 180 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl i formen.
![]() |
Jeg brukte dette gullstøvet fra Kitchens |
Når kaken er helt avkjølt, kan du begynne å pensle toppen med gullstøv.
Skjær kaken i biter, ha på et kakefat og server gullbrowniene.
![]() |
Brownies gode som gull! |
Gullbrownie Perfekt å servere nå i OL dagene, mens vi heier frem gull til Norge!
Thea
Så utrolig stilig! Har prøvd å lage denne brownien før, og den er utrolig god! Jeg elsker bloggen din, så inspirerende! 🙂
Takk! Veldig kjekt å høre at brownien falt i smak og at du liker bloggen min 🙂
Denne skal jeg og en kompis bake på mandag! Men et spørsmål: smeltet du ikke sjokoladen på forhånd? 🙂
Hei! Nei, jeg har i sjokoøadebiter slik at brownien får biter av sjokolade inni seg. Det er kakaopulveret som gir brownien sjokoladesmaken 🙂
Hei! Kan du legge ved link til gullpulveret du bruker? Jeg er ikke sikker på om jeg fant rett type på den nettsiden 🙂
Ja selvfølgelig, her er direkte link: https://www.kitchenscookshop.co.uk/sugarflair-lustre-powder-radiant-gold
Jeg har dessverre ikke funnet det samme gullstøvet i Norge enda…