- ca. 900 g hvetemel
- 1 ts salt
- 1-2 ts spiced mix (blanding av kanel, kardemomme, muskat, nellik, ingefær)
- 1 pose tørrgjær
- 100 g smør
- 4 1/2 dl lunken melk
- eventuelt 100 g rosiner
- 1/2 pakke vaniljekrem
Ha mel, sukker, salt, tørrgjær og krydderblandingen i en bolle.
Smelt smør, bland med melk og varm til blandingen er lunken (37 grader).
Hell melkeblandingen over det tørre og bland godt sammen til du får en deig. Tilsett eventuelt rosiner. Kna deigen i 5 minutter for hånd eller med en kjøkkenmaskin.
Del deigen i ca. 24 like store deler og trill til runde boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Hev bollene i romtemperatur under et kjøkkenhånkle i 30 minutter eller i stekovnen på 50 grader i ca. 15 minutter.
Skjær et kryss på toppene av bollene og fyll krysset med vaniljekrem. Jeg hadde vaniljekremen i en krempose, klippet av tuppen og sprøytet kremen på bollene.
Stek ved 200 grader i 15-20 minutter til bollene er gjennomstekte. Avkjøl på rist.
- 2 dl melis
- vann
Thea