Hot Cross Buns

Hot cross buns er tradisjonelle britiske påskeboller. De er krydret med kanel, kardemomme, muskat, nellik og ingefær og dekorert med et kors på toppen. Bollene blir tradisjonelt servert på langfredag i påsken i Storbritannia.

Hot Cross buns
ca. 24 stk
  • ca. 900 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1-2 ts spiced mix (blanding av kanel, kardemomme, muskat, nellik, ingefær)
  • 1 pose tørrgjær
  • 100 g smør
  • 4 1/2 dl lunken melk
  • eventuelt 100 g rosiner
  • 1/2 pakke vaniljekrem

Ha mel, sukker, salt, tørrgjær og krydderblandingen i en bolle.

Smelt smør, bland med melk og varm til blandingen er lunken (37 grader).

Hell melkeblandingen over det tørre og bland godt sammen til du får en deig. Tilsett eventuelt rosiner. Kna deigen i 5 minutter for hånd eller med en kjøkkenmaskin.

Sett deigen til heving med plastfolie og et kjøkkenhånkle over. La deigen heve i 1 1/2 time et lunt sted.

Del deigen i ca. 24 like store deler og trill til runde boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Hev bollene i romtemperatur under et kjøkkenhånkle i 30 minutter eller i stekovnen på 50 grader i ca. 15 minutter.

Skjær et kryss på toppene av bollene og fyll krysset med vaniljekrem. Jeg hadde vaniljekremen i en krempose, klippet av tuppen og sprøytet kremen på bollene.

Stek ved 200 grader i 15-20 minutter til bollene er gjennomstekte. Avkjøl på rist.

I ovnen blir kryssene litt ødelagte, så jeg laget et nytt kors av melisglasur. Bolle med vaniljekrem og melisglasur smaker jo veldig godt sammen. 
Melisglasur:
  • 2 dl melis
  • vann
Ha melis i en skål og tilsett vann litt etter litt til glasuren er passe tykk. Ha glasuren i en krempose, klipp av tuppen og sprøyt et kryss over bollene. 
Server de herlige påskebollene med en kopp te og nyt!
God påske <3

Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *