Mini sjokolade cupcakes med salt karamellfrosting

Hei alle sammen! I forrige uke da jeg var i Norge, gjorde jeg et lite bakeoppdrag for Apeltun legekontor på Nesttun. På Apeltun legekontor har det kommet en ny lege, Elisabeth Kvinge, så da måtte det feires med litt kaker. Jeg bakte disse mini cupcakene og delte ut til både, pasienter, leger og sekretærer.
Den nye legen, Elisabeth Kvinge
Disse mini sjokolade cupcakes med salt karamellfrosting er kjempegode, toppet med nøtter og karamellsaus. Kombinasjonen av søtt og salt gir en spennende smak. Denne lille munnfullen er super som en liten godbit til gjester.
 
Sjokolade cupcakes:
40 stk
  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss kakaopulver
  • 50 g smør, smeltet
  • 1 dl melk
  • 100 g sjokoladeknapper

Ha egg og sukker i en bolle og visp til eggedosis.

Bland i kakaopulver og bakepulver.

Ha i hvetemel og bland alt inn i røren. Tilsett smeltet smør og melk.

Ha i sjokoladeknapper.

Fordel røren i minimuffinsformer. Jeg steker alltid cupcakes i cupcakes stekebrett, slik at de holder seg fine i formen og ikke går ut i «spagat».

Jeg fylte mini cupcakene med knasende, gode karamellfyll med kjeksbiter (som du ser på bildet over).

Stek ved 200 grader i 8-10 minutter til cupcakene er gjennomstekte. Avkjøl helt på rist.


Salt karamell frosting:

  • 220 g smør, romtemperatur
  • 4 ts melk
  • 10 dl melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 klype maldonsalt
  • karamellsaus

1) Visp sammen mykt smør, melis og vaniljesukker. 
2) Kjør på høy hastighet og tilsett melken, mens maskinen går. 
3) Pisk til en luftigere og hvitere krem.
4) Visp maldonsalt og karamell inn i kremen. Smak på kremen og tilsett karamell etter hvor mye karamellsmak du ønsker. Jeg brukte karamellsausen fra Freia.

Ha frostingen i en krempose med tipp og sprøyt på cupcakene.

Pynt cupcakene med nøtter og topp med litt karamellsaus.

To av legene på legekontoret med mine hjemmebakte mini cupcakes.
Thea

10 kommentarer

  1. Gunn Skjølingstad

    Disse ser utrolig gode ut, men hvor får du kjøpt sjokoladeknapper og karamell & kjeks-fyll fra Callebaut?

    1. Hei! Tusen takk 🙂 jeg vet at de selger Callebaut produkter på Pals i Oslo. Men vet dessverre ikke om noen nettbutikker som selger disse produktene jeg brukte. Andre som vet?

  2. Hei. Når blandet du inn de 50g smør? Er det bare jeg som ikke ser det?

  3. Hei! Da har jeg ordnet det 🙂

  4. Henriette

    Hei! De så utrolig gode ut! Det må prøves! Det karamellfyllet inni cupcaken, finner jeg ut hva du har laget det av noe sted?

  5. Hei! Karamellfyllet med kjeksbiter fikk jeg fra Callebaut, som sendte meg en prøvepakke. Du finner det på callebaut.com. Er usikker på hvilke butikker som selger det i Norge dessverre.

  6. Det står ikke om sjokoladeknappene i ingredienslisten. Halvveis inn i bakingen og oppdager at jeg trenger dette. Er det viktig eller kan det sløyfes?

    1. Åj, da skal jeg rette det opp med det samme. Det går helt fint å bake de uten sjokoladeknapper 🙂

  7. Hvor mange cupcakes blir det?

    1. Det blir cirka 40 stk. Jeg pleier å skrive antall under oppskriftens overskrift med ingredienselisten, slik jeg også har gjort i denne oppskriften 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *