Yogurtdessert med marengs & bær

Herlig yoghurt dessert med lag på lag av gresk yoghurt, bær og knuste marengstopper. Dette er en dessert som er rask og enkel å lage og ikke minst utrolig god. Den er lett å hive sammen hvis du plutselig får gjester eller får lyst på noe godt. Pynt med friske bær og server med det samme.
Yogurtdesserten er en herlig, frisk og sommerlig dessert. Den passer også godt til 17. mai, om du lager den i Norges farger med bær i rødt og blått. Lag på lag desserten kan lages i en stor glasskål til mange personer eller i porsjonstørrelser i små dessertskåler eller vinglass. 
 

Yogurtdessert med marengs & bær:

  • gresk yoghurt/vaniljekesam
  • frosne bær
  • friske bær (blåbær, bringebær, jordbær)
  • pikekyss/marengstopper
Det eneste du trenger til desserten er gresk yoghurt, frosne bær, knuste marengstopper og friske bær til pynt. Det er lurt å gjøre alle ingrediensene klare i skåler før du begynner å legge lagene.
Yoghurt: I desserten kan du bruke bare gresk yoghurt (yoghurt naturell), bare vaniljekesam eller en blanding av begge to. Desserten blir søtere dersom du vaniljekesam istedenfor gresk yoghurt, så det kommer an på hva du ønsker.
Frosne bær: Jeg brukte en blanding av fryste bringebær, bjørnebær og solbær i min dessert. Ha de frosne bærene i en plastpose og mos de litt ved hjelp av en kjevle eller lignende. Pass på for det går lett hull i posen. Legg bærene i en skål, klar til å brukes.
Marengstopper/pikekyss: Jeg kjøpte ferdige pikekyss på butikken denne gangen. Du kan også lage de selv – oppskrift her! Ha pikekyssene i en pose og knus forsiktig med en kjevle eller lignende. Pass på at de ikke blir knust til støv, men til mindre biter av marengs. Ha marengsene i en skål, klare til å brukes.
Friske bær: Jeg brukte blåbær og bringebær til pynt på toppen. Skyll og rens bærene og legg til tørk på et tørkepapir.
Jeg laget yoghurtdesserten i et glass, men den kan også lages i en stor glasskål til mange personer eller i porsjonstørrelser i små dessertskåler eller vinglass.
Bruk en skje og begynn med å legge et lag med yoghurt i bunnen av glasset. Fyll deretter på med frosne bær.
Strø marengsbiter over.
Forsett i samme rekkefølge å legge lagene til glasset er helt fylt opp.

Pynt på toppen med friske bær og knust marengs.

Yoghurtdesserten smaker best servert med det samme!
Oppbevar i kjøleskapet, men dersom den står lenge vil marengsbitene bli myke.

Herlig yogurtdessert med lag på lag av bær og marengstopper, pyntet med friske bær!

Thea

2 kommentarer

  1. Anonymous

    Litt uten sammenheng men..kor mye koster de for en pakke med nestle melkepulver? Finne det ikkje i butikken (ikke så mange å velge om her i område) , og vurderer å bestille det fra nettet! Lurer på om det er en stor forskjell eller ei

    1. Jeg husker dessverre ikke hva melkepulver koster 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *