Oldemors karamellpudding lages bare med helmelk istedenfor fløte, som de fleste andre oppskrifter inneholder. Dette kommer av at under krigen var fløte veldig dyrt og derfor ble denne oppskriften med bare melk tatt i bruk. Oldemor fortsatte å bruke denne oppskriften hver gang hun laget karamellpudding til både barn, barnebarn og oldebarn. I dag er karamellpuddingen hele familien sin favoritt dessert og det har den vært i flere generasjoner!

Oldemors hjemmelagde karamellpudding er enkel å lage, den krever bare litt tålmodighet. Det beste er å lage karamellpuddingen dagen før den skal serveres, slik at den kan stå i kjøleskapet over natten. Karamellpuddingen har en fløyelsmyk konsistens med en herlig smak av karamell. En nydelig dessert til en hver anledning, for både store og små. Server med karamellkrem og friske bær.
Jeg håper oppskriften på oldemors karamellpudding vil falle i smak hos dere.
- 2 dl sukker (til karamellen)
- 9 egg
- 2-3 ss sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 1 liter helmelk
- Karamellen fra puddingen
- 3 dl kremfløte, pisket
Smelt 2 dl sukker til det er lysebrunt. Fordel det i bunnen av formen. Oldemor laget alltid karamellpuddingen i en brødform, som på bildet over.
Bland egg og sukker lett. Tilsett vaniljesukker.
Stekes i lunket vannbad (3/4 full) på 125 grader i 3-4 timer på nederste rille i ovnen.
Den skal kjennes fast når du trykker lett med en fuktet skje. La karanmellpuddingen stå i formen til neste dag i kjøleskapet. Puddingen smaker best når den serveres helt kald.
Neste dag, løsne puddingen fra kanten med en kniv og hell karamellen fra puddingen i en skål. Karamellen ligger i bunnen av formen, så hold formen sidelengs med en stekespade eller lignende over for å få ut karamellen. Pisk kremfløte til krem og bland med karamellen.
Legg puddingen over på et serveringsfat. Pynt med karamellkremen rundt eller server den ved siden av i en skål. Du kan også pynte karamellpuddingen med pisket krem og bær på toppen.
![]() |
Karamellpuddingen pyntet til 17. mai |
hvordan smelter du sukkere? På veldig svak varme? Rører du i det?
Smelt sukkeret på middels varme mens du rører 🙂
Eg guffar opp varmen i starten,12 av 14, men må vere forsiktig når det startar å smelte. Tips er og å ha formene varma i ovnen. Då er det lettare å få det smelta sukkeret rundt i forma. Det stivnar generelt fort
Denne var utrolig god! Og ikke minst enkel å lage!
Falt i smak hos tre generasjoner her i pinsen 🙂
Skjønner godt at det er hele familien din sin favorittdessert!
Så kjekt å høre! Veldig glad for at karamellpuddingen falt i smak hos dere 🙂
Da blir det Oldemors karamellpudding på nyttårs-bordet 🙂
Takk for oppskriften <3
Bente
Ps. Legger deg til bloggrollen min 🙂
Mmm, denne skal lages til nyttårsaften Har laget denne oppskriften flere ganger, og den er veldig god. Og ikke minst utrolig enkel å lage!
God jul til deg og dine
Jeg har fått denne oppskriften av min mor og har aldri vudert å bytte ut noe av melka med fløte. Synes karamellpuddingen er så mye bedre med H-melk og får alltid skryt av gjester
Enig med deg 🙂
Den er så god!
Den var fantastisk god! Takk for oppskriften 🙂
Så utrolig kjekt å høre! Den er en stor favoritt 🙂
Kan man lage den med lettmelk?
Helmelk må nok til for god nok fylde i puddingen 🙂
Bruker du varmluft?
Nei, bruker over- og undervarme, nederste rille 🙂
Skal ikke melken kokes opp før den blandes med eggene ?
Hei. Laget karamellpuddingen din. Den var bare helt nydelig.
Så kjekt å høre! Den er virkelig en favoritt 🙂
Jeg har fått min oppskrift av min mor. Den er også laget på helmelk. Synes det smaker mye bedre enn med fløte 👍🏻