Polarbrød



Polarbrød er veldig populært hjemme hos meg, spesielt hos lillebror. Her om dagen prøvde jeg meg på hjemmebakte polarbrød. Disse er minst like gode, luftige og ikke minst mye sunnere enn ferdigkjøpte polarbrød. Denne gangen bakte jeg grove polarbrød, men hvis du vil lage lyse, er det bare å erstatte det grove melet med hvetemel. Server brødene med pålegg. De er supre å ta med til niste for både store og små.

Oppskriften fant jeg her!


Polarbrød:
24 stk

  • 150 g havregryn, finmalt
  • 500 g grovt mel
  • 300 g hvetemel
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 4 1/2 dl melk
  • 2 dl vann
  • 1 dl solsikkeolje

Kjør havregrynene i en food prosessor til de er finmalt. Bland sammen hvetemel, grovt mel, salt, sukker, tørrgjær og havregryn.

Varm melk, vann og olje til ca. 37 grader og tilsett i den tørre blandingen.
Kjør deigen på middels hastighet i ca. 10 minutter. Sett deigen til heving under et kjøkkenhånkle i 1 time.

Del deigen i 2 deler og del hver del opp i 12 like store biter.

Trill alle bitene til runde boller og bruk en kjevle til å kjevle de flate, runde polarbrød. Legg på et stekebrett med bakepapir.

Bruk en spisepinne til å stikke små hull på toppen av hvert polarbrød.

Stek brødene ved 225 grader i ca. 10 minutter.
Avkjøl på rist under et hånkle, slik at de holder seg myke.
Polarbrødene kan fint fryses og tas opp ved behov. La de tine i romtemperatur eller varm, i ovnen til frokost. Smaker godt servert med mye forskjellig pålegg som hvitost og agurk.

Thea

4 kommentarer

  1. Her kom det jammen noe fristende igjen 🙂 Har nå lagret oppskrifta så disse må prøves 🙂

    1. Så kjekt å høre at du liker oppskriften. Håper det smaker 🙂

  2. Kan man like gjerne bruke havremel istedenfor å male havregrynet ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *