Ombre rosekake

I dag, 4. juli, er det bursdagen min og jeg fyller 18 år! Jeg feirer med å dele en skikkelig bursdagskake med dere på bloggen 🙂
 
Det har skjedd så masse gøy med bloggen denne uken. My Little Kitchen passerte 4 millioner sidevisninger (wii), i går ble jeg ukens matblogger på godt.no med oldemors karamellpudding og i dag er jeg i VG papiravisen – en veldig fin bursdagsgave 🙂
 

Jeg synes det er utrolig gøy at oldemors oppskrift er så populær
og blir så godt tatt i mot av dere lesere. Du finner oppskriften her!

Jeg vil dele denne oppskriften på rosekake med dere i dag. Rosekaken er en veldig fin bursdagskake, den er forholdsvis enkel, men veldig dekorativ og tar seg godt ut på et kakebord. Rosekaken er laget av sjokoladekake, fylt med bringebærkrem og pyntet med roser i hvit og rosa smørkrem. 
 
Jeg har delt en oppskrift på rosa rosekake før og du finner en sjokolade versjon av kaken her. Denne rosekaken er en litt annen versjon, pyntet med roser i forskjellige farger. Overgangen mellom fargene som går fra hvit til mørkerose kalles «ombre» og derfor heter den ombre rosekake. 
 
Lag en halvporsjon av denne sjokoladekakerøren og ha i en 23 cm springformer. Stek kaken og avkjøl på rist.
Del deretter kaken i 3 lag.
Tips! Sett kaken i fryseren en stund før du skjærer den i lag, det gjør at kaken er fastere og ikke går i stykker så lett.
Lag en porsjon smørkrem. Oppskrift på smørkrem finner du her! 
 
Bringebærkrem:
 • 3 dl kremfløte
 • 170 g bringbær
Visp kremfløte til krem. Rør inn bringebærene med en slikkepott.

Ha smørkremen i en krempose med en rund tipp. Sprøyt en sirkel på kaken som på bildet. Sirkelen av smørkrem lager jeg for at fyllet ikke skal renne ut når jeg legger de andre lagene på.

Ha halvparten av bringebærkremen i midten av sirkelen av smørkrem. Pass på å ikke fylle kaken så mye at fyllet går over kanten på smørkremen.

Legg enda et lag med sjokoladekake oppå og gjør det samme med smørkremen og fyll med resten av bringebærkremen. Legg det siste laget på toppen.

Smør et tynt lag hvit smørkrem over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet og la den stå til smørkremen har stivnet helt.

Lag enda en porsjon smørkrem. Oppskrift på smørkrem finner du her! 
Ha litt hvit smørkrem i en krempose med en 1M tipp på. 1M tippen som du må ha for å kunne lage rosene, finner du her! Begynn med å lage en rose og fortsett med en ring med hvite roser rundt. Lag rosene tett inntil hverandre, slik at du ikke ser smørkremen under.

Fordel resten av smørkremen i 2 skåler. Tilsett rosa konditorfarge i begge skålene, men litt mer i den ene slik at du får 2 ulike rosafarger. Jeg brukte rosa Wilton konditorfarge.
 
Ha den lyseste rosafargen i en krempose med den samme tippen og forsett å lage roser på kaken. 
 
Tilslutt ha den mørkeste rosafargen i en krempose og dekk resten av kaken med roser.
 

Jeg håper dere liker kaken og blir inspirert til å prøve ut en ny variant av rosekaken 🙂

Følg gjerne My Little Kitchen sin facebookside her!

 

Ha en fin dag alle sammen!

Thea

9 kommentarer

 1. Anonymous

  Gratulerer med dagen! Du har en fin blogg!
  (Dersom du holder på med sertifikatet, bør du prøve å lage en «bil-kake» når du består førerprøven;-) Hadde vært spennende å se) Jeg lagde en «øvelselskjørings-L – kake» til brors 16 års dag)

  Mvh fast leser.

  1. Tusen takk! Haha, det var en god idé 😀
   «Øvelselskjørings-L – kaken» høres veldig stilig ut!

 2. Anonymous

  Gratulerer med dagen. Fin blogg du har. Sånn kake vil jeg ha når jeg skal gifte meg. Vi har valgt farger i turkis og hvitt. Har du noe forslag til hvordan jeg kan lage turkis farge på rosene?

  1. Tusen takk! Så utrolig hyggelig at du vil lage denne kaken til bryllupet ditt. Jeg ville brukt en turkis Wilton pastafarge til å farge kremen 🙂

 3. Grattis grattis! Det är mitt första besök på din blogg, men den där rosentårtan ser LJUVLIG ut! *_* Jag bara måste prova den. Jag hoppas din födelsedag var underbar. ♥

  1. Tusen takk! Veldig kjekt å høre at du liker rosekaken og vil prøve den 😀

  2. Åh, jag är så glad att du uppskattar min kommentar, och hela ditt bakverk värmer så jättemycket!!! Tack för att du svarade mig! 😀

 4. Kan denne kaken lages 2 dager før den skal spises eller tror du den vil bli tørr?

  1. Det er mulig å lage bunnene en god stund før og fryse de ned. Da holder de seg ferskere 🙂
   La de tine under et kjøkkenhåndkle på kjøkkenbenken over natten til den dagen du skal sette sammen kaken.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *