Jorbærmuffins:
12 stk
- 50 g mandler, uten skall og malte
- 250 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1/4 ts natron
- en klype salt
- 150 g jordbær
- 100 g smør, smeltet og avkjølt
- 1 lime
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 2 egg
- 250 g yoghurt naturell
Ha hvetemel, malte mandler, bakepulver, natron og en klype salt i en bolle.
Rens 150 g jordbær og del de i små terninger. Forvarm ovnen til 180 grader.
Pisk sammen smeltet smør, finrevet limeskall, sukker og vaniljesukker til sukkeret er oppløst.
Rør inn ett egg om gangen. Tilsett deretter yoghurt og limesaft.
Rør inn melblandingen.
Ha i jordbærbitene.
Smør formene i et muffinsbrett med formfett og strø med mel. Fordel røren i formene og stek ved 180 grader i 25-30 minutter.
Avkjøl i 10 minutter før du tar muffinsene ut av formene og avkjøl helt.
Begynn så å lage fyllet til muffinsene:
- 300 g jordbær
- 2 dl kremfløte
- 150 g mascarpone, romtemperert
- 100 g jordbærsyltetøy
- melis til dryss
Rens jordbærene og del hvert jordbær i 4 biter. Stivpisk fløten og vend forsiktig inn mascarponen litt om gangen. Pass på å ikke røre for mye! Ha i jordbærsyltetøyet og rør det inn.
Ha kremen i en sprøytepose med stort hull/rund tipp. Del hver muffins i 2 lag og sprøyt krem i midten. Fordel jordbærene oppå kremen. Sett toppen på og trykk lett sammen.
Sett muffinsene på et fat og sikt over melis.
Nydelig og sommerlig dessert <3
Thea