Hjemmebakte pølsebrød er supert å lage nå i grillsesongen, når det går mye pølser. Pølsebrødene er enkle å lage og perfekte å fryse ned å ta opp når du trenger. Disse er minst like gode, luftige og ikke minst mye sunnere enn ferdigkjøpte pølsebrød. Server brødene med grillpølser og annet tilbehør du ønsker.
Grove pølsebrød:
25-30 stk
- 50 g margarin
- 7 dl blanding av melk og vann
- 1/2 pakke tørrgjær eller 25 g ferskgjær
- 1 ts honning
- 1 ts salt
- 400 g sammalt hvete grovt
- 200 g siktet rug
- 400 g hvetemel
Smelt smør, ha i melkeblandingen. La det bli fingervarmt /ca. 27 grader) og rør i gjæren.
Rør inn 1 ts honning.
Tilsett grovt mel og hvetemel. Elt deigen til den er glatt og fin.
La deigen heve under ett kjøkkenhånkle til den er dobbelt så stor.
Rull ut pølsebrødene og lett på et stekebrett med bakepapir. La de heve i 20 minutter. Pensle med vann før steking.
Stek ved 220 grader i 10-15 minutter til brødene er gjennomstekte.
Avkjøl på rist.
Server brødene med grillpølser. Smaker veldig godt med ketchup og sprøstekt løk.
-Thea