Hjemmelaget granola med eple og kanel

Granola er kjempegodt og veldig enkelt å lage selv. Det eneste du trenger er å blande sammen ingrediensene og steke blandingen i ovnen. Denne hjemmelagde frokostblandingen er laget med epler og krydret med kanel. Server gjerne med yoghurt, melk eller kesam, toppet med tørket frukt. En god og sunn frokost!
Tusen takk til Katrin for oppskriften på kjempegod granola.
Av denne oppskriften fikk jeg 1 og 1/2 Norgesglass (2 liter) med granola. Det er bare å bytte ut frøene og nøttene med dine favoritter. Det er også mange muligheter med tørket frukt som rosiner, tranebær, banan og aprikoser.
 
Granola:
  • 750 g lettkokte havregryn (1 pakke)
  • 50 g havrekli
  • 70 g solsikkefrø
  • 40 g sesamfrø
  • 40 g mandler, hakket
  • 2 epler
  • 1 dl eplejuice
  • 2 ts kanel
  • 100 g tørket frukt (jeg brukte aprikoser)

Ha havregryn, havrekli, solsikkefrø, sesamfrø og hakkede mandler i en stor bolle.

Kutt eplene med skall (fjern kjernen) i små skiver/biter. Du kan også mose eplene med en stavmikser hvis du ønsker det.

Ha i kanel.

Bland alt godt sammen.

Fordel blandingen jevnt utover et stekebrett med bakepapir.

Stek midt i ovnen på 160-175 grader i 45-60 minutter. Rør om med en øse eller lignende hvert 10-15 minutt, slik at blandingen får en jevn brunfarge og unngår at den brenner seg.

Avkjøl granolaen og tilsett eventuelt tørket frukt. Jeg tilsatte ikke aprikosene i blandingen, men serverte heller den tørkede frukten ved siden av.
Oppbevar granolaen i en tett boks med lokk eller på et glass med tett lokk. Jeg brukte Norges glass.

Server gjerne med yoghurt, melk eller kesam, toppet med tørket frukt eller frisk frukt. Litt honning på toppen gjør også susen. En god og sunn frokost!

Thea

2 kommentarer

  1. Anonymous

    Hei! Hvor lang holdbarhet har granolaen, vet du det? 🙂

    1. Hei! Hvis den holdes oppbevart i ett tett glass, holder den i 2-3 uker. Jeg har min i et Norges glass 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *