Pølsebrød er supert å bake selv, fryse ned å ta opp når man trenger. Disse er minst like gode, luftige og ikke minst mye sunnere enn ferdigkjøpte pølsebrød. Denne gangen bakte jeg lyse pølsebrød toppet med sesamfrø. Oppskrift på grove pølsebrød finner du her! Server brødene med grillpølser og annet tilbehør du ønsker.
Fine pølsebrød:
25-30 stk
- 50 g margarin
- 7 dl blanding av melk og vann
- 1/2 pakke tørrgjær eller 25 g ferskgjær
- 1 ts honning
- 1 ts salt
- 1 kg hvetemel
- sesamfrø
Smelt smør, ha i melkeblandingen. La det bli fingervarmt /ca. 37 grader) og rør i gjæren.
Rør inn 1 ts honning.
Tilsett hvetemel. Elt deigen til den er glatt og fin.
La deigen heve under ett kjøkkenhånkle til den er dobbelt så stor.
Rull ut pølsebrødene og legg på et stekebrett med bakepapir. La de heve i 20 minutter. Pensle med vann og strø over sesamfrø før steking.
Stek ved 220 grader i 10-15 minutter til brødene er gjennomstekte. Avkjøl på rist.
Server brødene med grillpølser. Smaker veldig godt med ketchup og sprøstekt løk.
Thea
Hei, skal mjølka og vatnet kun varmast til 27 grader?
Hei! Nei beklager, det må være en skrivefeil! Det skal være 37 grader.
Jeg retter det opp med en gang 🙂