Hei alle sammen! I dag skal jeg friste dere med hjemmebakte, tradisjonelle english muffins. English muffins er ikke helt som det vi kjenner som muffins. Disse er bakt med gjær og spises faktisk til frokost. Tenk det, MUFFINS til FROKOST!! Det er jo ikke egentlig muffins da, men ligner mer på rundstykker 😉
English muffins spises over hele Storbritannia. Det er vanlig der å kjøpe de på matbutikken og så varme de i toasteren, men jeg ville prøve å lage de fra grunnen av. Serveres nystekte med smør, syltetøy og en kopp te. De neste dagene er de supre å skjære i to og varme i toasteren.
![]() |
Oppskriften fant jeg her! |
English muffins:
8 stk
- 300 g hvetemel
- 6 g tørrgjær
- 6 g salt
- 15 g sukker
- 15 g smør, romtemperert
- 1 egg
- 2 dl melk
- semulegryn eller polenta mel
Ha mel, gjær, salt og sukker i en bolle.
Tilsett egg, melk og smør. Bland alt sammen til en deig.
Ha deigen på et bakebord, drysset med mel, og kna deigen i 5 minutter.
Smør en bolle med olje og plasser deigen i bollen. La deigen heve til den er dobbelt så stor, ca. 1 time.
Lag klart et stekebrett med bakepapir og dryss semuligryn over.
Dryss bakebordet med semuligryn og litt hvetemel. Kjevle ut deigen, ca. 2,5 cm tykk og trykk ut muffinsene. Jeg brukte en rund utstikker (9 cm i diameter) til å trykke ut muffinsene.
Legg muffinsene på stekebrettet med mellomrom og strø med semuligryn. La de heve på brettet i 30 minutter.
![]() |
Hjemmebakte, tradisjonelle english muffins. |
![]() |
English muffins smaker best varme. De neste dagene er de supre å skjære i to og varme i toasteren. Muffinsene kan også fryses.
|
Dette ser kjempegodt ut, jeg skal prøve dem! 🙂 Men hvir mye melk bruker du? Det står ikke i oppskriften…
Takk! Whops, har ordnet det nå. Det skal være 2 dl melk 🙂
Er dette det samme som scones ?
Hei 🙂 Nei, English muffins er ikke det samme som scones. Disse blir bakt med gjær og heves, i motsetning til scones, som bakes med bakepulver. English muffins stekes også på takke/stekepanne, ikke i ovnen. Anbefales! 🙂