Klippekrans

Nybakt krans med kanel og sukker smaker alltid godt! Kransen som klippes med en saks, er dekorativ og tar seg godt ut. Pynt gjerne med melisglasur før servering.

Klippekrans:
1 stk

  • 1 liter hvetemel
  • 1dl sukker
  • 100 g smør                    
  • 1 ½ dl melk
  • 1 ½ dl vann
  • 50 g gjær
  • 1 ts kardemomme


Smelt smør og ha i melk og vann. Varm til 37 grader og rør ut gjæren. Tilsett sukker og kardemomme.


Ha i hvetemel og rør alt godt sammen.


Hev til deigen er dobbelt så stor, ca. 1 time.

Kjevle ut deigen, smør med sukker og dryss over sukker og kanel.

Rull sammen deigen og legg på et stekebrett med bakepapir. Legg rullen i en sirkel, slik at endene møtes. Klipp kransen med en saks og legg hver del annenhver.

Pensle med egg.

Stek ved 225 grader midt i ovnen i 25-30 minutter.

Server klippekransen nystekt. 

Kringlen kan fint fryses. La den tine over natten eller varm den i ovnen på svak varme.

Ønsker dere en god helg!

Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *