Nybakt krans med kanel og sukker smaker alltid godt! Kransen som klippes med en saks, er dekorativ og tar seg godt ut. Pynt gjerne med melisglasur før servering.
Klippekrans:
1 stk
- 1 liter hvetemel
- 1dl sukker
- 100 g smør
- 1 ½ dl melk
- 1 ½ dl vann
- 50 g gjær
- 1 ts kardemomme
Smelt smør og ha i melk og vann. Varm til 37 grader og rør ut gjæren. Tilsett sukker og kardemomme.
Ha i hvetemel og rør alt godt sammen.
Hev til deigen er dobbelt så stor, ca. 1 time.
Kjevle ut deigen, smør med sukker og dryss over sukker og kanel.
Rull sammen deigen og legg på et stekebrett med bakepapir. Legg rullen i en sirkel, slik at endene møtes. Klipp kransen med en saks og legg hver del annenhver.
Pensle med egg.
Stek ved 225 grader midt i ovnen i 25-30 minutter.
Kringlen kan fint fryses. La den tine over natten eller varm den i ovnen på svak varme.
Ønsker dere en god helg!
Thea